søndag den 23. april 2017

Endelig er det generalerne der får lov at bestemme på slagmarken

Rart at høre at det nu igen er generalerne der fører krigenMange på venstrefløjen er i chok over at præsident Trump fik kastet bomben over Afghanistan.

Jeg så endda en kommentar fra en eller anden der siger det er forkert at kalde den "the mother of all bombs," fordi mødre giver liv, slår ikke ihjel. Jeg spurgte så personen om det også gjaldt abort eller Obamas droner. Han har ikke svaret. Måske om nogle dag...

Det er rart at se kommandører og generaler igen udkæmpe krigen som jeg læste
U.S. militærets generaler har sat fart i deres kamp mod islamistisk ekstremisme da præsident Donald Trump opfordrer dem til selv at afgøre hvad der skal ske på slagmarkerne.  
Samtidig med at Det Hvide Hus arbejder på en mere omfattende strategi implementerer Amerikas militære ledelse den vision der er skitseret af Defense Secretary Jim Mattis:
Decimer Islamisk Stats befæstninger i Mellemøsten og gør det helt umuligt at de militante opretter nye brohoveder på steder som Afghanistan.
"Der er ikke noget formelt, men det begynder at tage form,” sagde en senior U.S. embedsmands fra forsvaret fredag. “Der er en fornemmelse blandt kommandørerne om at de kan gøre lidt mere - og det gør de så.”
De militære kommandører beklagede sig over Det Hvide Hus’ mikromanagement under præsident Barack Obama. Nu får de at vide at de har mere frihed til at tage beslutninger uden først at konsultere Mr. Trump.
Militærledere rundt om i verden bliver opmuntret til at gå længere og helt til kanten med de eksisterende muligheder - når der er brug for det, men også tænke seriøst om konsekvenser af deres beslutninger.
Naturligvis forventer ingen at krigen snart vil høre op. På samme tid er det dog forfriskende at se, at de mænd der er på landjorden kan lægge politisk korrekthed til side og slå terrorister ihjel.
Billedresultat for generals and trump

Præsident Trump's holdning kommer på et tidspunkt, hvor ISIS er ved at genvinde styrke i Afghanistan, og der er således brug for barske midler for at "smoke them out," som præsident Bush plejede at sige.

Som far til en ung mand der netop har afsluttet sin militærtjeneste hader jeg krig lige så meget som den mest højlydte pacifist.

Jeg hader imidlertid endnu mere det at sende unge mænd ud til en konflikt og så derpå binde dem på hænder og fødder med jura og med ubeslutsom politik der forekommere mere bekymret over FNs reaktion end at beskytte soldaternes liv - de soldater man har sendt i krig.

Vi skal ´åbenbart være i Afghanistan et stykke tid endnu. Lad os slå så mange terrorister ihjel vi orker og kan.

P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails