mandag den 24. april 2017

Vil medierne kunne bære at Le Pen måske vinder?

Medier i panik over at Le Pen måske kan vinde

GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images
CNN har sagt at sammenligningen mellem det franske præsidentvalg og valget i USA til præsident er “skræmmende” da de forudser at Marine Le Pens meningsmålingstal kunne vise sig højere end de lige for tiden indikeres.
U.S. præsidentvalget i 2016 gav rigtig meget turbulens og viste sig sig i sidste ende at give en valgmandssejr til præsident Donald Trump. T
CNN hævder valget i Frankrig på mange måder kan ligne vores, da de ellers sikre kandidater fra det etablerede system - republikaneren François Fillon og socialisten Benoit Hamon er ude af kampen.
Artiklen , skrevet af David A. Andelman, påstår at de franske medier opfører sig stort set som medierne i USA op til valget ‘“ensidigt har man udnævnt en af de to førende kandidater til vinder- endog før første stemme er givet.”
Den franske avis Le Monde spurgte læserne: “Hvordan skulle de første måneder af et Emmanuel Macron pæsidentskab se ud?” som Andelman sagde var et ekko at medierne i US der hævdede at Hillary Clinton ikke kunne tabe. Nogle medier som  the Huffington Post gav Hillary  98.2% chance for at vinde.
Andelman hævder at de to der er tilbage, Marine Le Pen og Emmanuel Macron, begge er “alarmerende.” Le Pen fordi hun ønsker at trække Frankrig fra EU og euroen, og vil bekæmpe islamiseringen, og Macron fordi “han ikke har noget partiapparat bag sig som støtte i enhver barsk kamp i Nationalforsamlingen.”
De fleste meningsundersøgelser antydede et tæt løb i første valgrunde mellem Macron og Le Pen. Men CNN siger meningsundersøgelserne er fejlagtige, og forudser at Le Pen vil få et langt bedre resultat, og påstår at mange af Le Pens støtter ikke taler med medierne og ikke bruger tid på at være online, hvor de fleste franske meningsundersøgelser udføres.
Skandaler har været en større faktor for kandidater som Fillon der har været anklaget for korruption. Le Pen, påstår Andelman, “synes at være immun over for enhver skandale,” og sammenlignede hende med præsident Trump ved at sige at hun er “næsten ligesom enhver anden der ellers var erklæret færdig, mere end en gang, i kampen”.
Endelig kommer Andelman ind på narrativet om “fake news” og russisk indblanding hvilket mange i US medierne har sagt gjorde at Hillary Clinton tabte.
Idet han nævner det seneste møde mellem Le Pen og Ruslands præsident Vladimir Putin i Moskva, sagde Andelman at Le Pen var “den foretrukne kandidat” i Kreml, og at “Russiske hackere” udbredte “fake news” for at hjælpe hende.
Sidste runde af det franske præsident finder sted den 07. maj.
Follow Chris Tomlinson on Twitter at @TomlinsonCJ or email at ctomlinson@breitbart.com

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails