fredag den 30. juni 2017

Terrorist hvepseboet Pakistan - ingen gør rigtig noget

Islamisk stats venner i PakistanIslamisk stats lokal afdeling i Afghanistan og Pakistan er Islamisk Stat i Khorason Provinsen (ISKP) hvor området Khurasan er del af Pakistan,. Afghanistan, Iran, Turkmenistan og Uzbekistan.

Pakistansk Taliban eller Tehrik-iTaliban Pakiatan (TTP) etablerede en tilstedeværelse i Syrien sent foråret 2013. I juli måned 2013 rapporterede såvel Reuters og Associated Press om hundreder af pakistanere fra TTP og den ihærdige anti-Shia gruppe Lashkar-e-Jhangvi (LeJ)der sluttede sig til al-Qaeda og de andre sunnier,  herunder  krigere fra flere land for at bekæmpe Bashar al Assad i Syrien.
Billedresultat for khorasan
Efter splittelsen i 2013 mellem al Queda og Islamisk Stat Irak og Syrien (ISIS) drog LeJ’s ledelse til Saudiarabien og mødte ISIS ledere på en hemmelig lokation ved grænsen mellem Saudiarabien/Irak. Den besøgende delegation fra LeJ var med en indbydelse til ISIS lederne om at besøge Pakistan med henblik på støtte og rekruttering.

I september 2014 blev en ISIS delegation på tre medlemmer modtaget i Pakistan's hovedstad, Islamabad. Gruppen blev eskorteret til Rawalpindi for at møde Jamaat ud Dawa, den politiske gren af  Laskar-e-Taiba, terroristgruppen der er nært knyttet til Pakistans efterretningstjeneste, ISI, og ansvarlig for de dødelige angreb i Mumbai i 2008. ISIS repræsentanter holdt også møder med medlemmer af Jamaat Islami, Pakistan's Islamist parti, og øverstkommanderende for forskellige TTP bevæbnede militser.

Snart efter indledtes rekrutteringen til ISIS sammen med propaganda.

Den 16. september 2014 fandt massakren ved Army Public School i Peshawar sted.. Syv bevæbnede mænd med tilknytning til TTP, de var alle af udenlandsk herkomst herunder en tjetjener, tre arabere og to afghanere gik ind på skolen og beskød personalet og børnene, 141. dræbte, heraf 132 skolebørn. S

Efter angrebet fortsatte TTP sin rekrutteringskampagne. Den 10. januar 2015 gav seks TTP officerer udtryk for deres troskab til ISIS. Den 26. januar accepterede ISIS troskabeden fra TTÅ og gav meddelelse om oprettelsen af Den Islamiske Stat i Khorasan Provinsen (ISKP).

Afghanistan blev det første mål.

Det afghanske område beregnet  til oprettelsen af ISKP var strategisk og selvforsynende med landbrugsprodukter, bestående af et kompleks net af huler, pas, landsbyer og stier strækkende sig fra Afghanistans Khost, Paktia o Logar provinser via Nangarka til Kunar og Nuristan.

Området  grænser op til  Pakistan's Kurram Agency, der er det nærmeste punkt i Pakistan til Kabul. Kuram Agency med dets mange pakistanske militære anlæg og træningslejre har været et sikkert tilholdssted og forsyningsområde for terrorister og ekstremister siden begyndelsen af krigen mod Sovjetunionen.

Mandskabet hos ISKP udgøres af en blanding at regulære tropper fra Pakistans hær, the Frontier Constabularies (FC), og en kombination af TTP underfraktioner og andre terroristgrupper som LeJ, hvoraf mange har kæmpet i Syrien. Sammenblandingen af regulære tropper fra Pakistans hær med andre har været et afprøvet formel i årtier ved Pakistans østlige grænse til Indien.

Set i bakspejlet synes intet at være mere helt bevidst opbygget end Islamisk Stat i Pakistan.

ISKP basen i Nangarhar er med tiden kommet under angreb af USA og afghanske styrker og det var stedet hvor "Mother of All Bombs" angrebet i april i år fandt sted. Det angreb der udslettede ISKP operationerne i regionen.

ISKPs ekspansion i Pakistan er nu koncentreret om Baluchistan, hvor cirka to dusin kommandører fra pakistanske terroristgrupper herunder  Lashkar-e-Jhangvi al-Almi, Jundullah og Junood-ul-Hifza synes at være sluttet op, og under ledelse af ISIS har udført større angreb, dræbt flere end 325 uskyldige siden 2016.

Set fra USA  er truslen der stammer fra Sydasien ikke længere kun fra Afghanistan og Taliban, men helt klart fra askillige lande. .

Mangoldigheden af globalt orienterede terroristgrupper der udklækkes i Pakistan kan vise sig at være langt større og flere end de der førte til 9/11 fra Afghanistan.


Lawrence Sellin, Ph.D. is a retired colonel with 29 years of service in the US Army Reserve and a veteran of Afghanistan and Iraq. Colonel Sellin is the author of "Restoring the Republic: Arguments for a Second American Revolution ". He receives email at lawrence.sellin@gmail.com.


http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/the-islamic-state-finds-a-friend-in-pakistan?f=must_reads#ixzz4lOtUYZE7

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails