mandag den 10. juli 2017

Donald Trump og Kong Jan Sobieski der besejrede tyrkerne

Et tilfælde? Polen placerer Trump ved siden af maleri af den polske konge der fordrev islam fra europaOLIVER JJ LANE

Præsident Trumps første foto efter hans ankomst til Polen i Air Force One var med præsident Andrzej Duda og man så ham sidde ved siden af et oliemaleri af en prominent person i Polens historie og folklore - kongen der i det 17. århundrede sparkede Islam ud af Centraleuropa og huske som “Tyrkerhammeren.”
Warsawas kongelige palads hvor mødet fandt sted - særdeles smukt genopbygget efter det blev sprængt af tyske nazitropper under 2. Verdenskrig - har masser af værelser og hundreder af kunstværker.
Oliemalier af konger af statsmænd af kunstnere som Rembrandt til imponerende murmalerier og skulpturer er overalt. De polske myndigheder havde virkelig et stort udvalg som baggrund for det symbolske første møde på Trums første europabesøg.
Det kan måske blot være et tilfælde - af de mere bemærkelsesværdige - for det værelse man valgte, ud af de rigtig mange, da placeredes præsident Trump ved siden af en af Polens mest berømte krigere, Kong Jan III Sobieski, der huske og fejres i Polen og andre steder i Centraleuropa for sin afgørende rolle i slaget om Wien i september 1683.
President Duda
A Portrait of King Jan Sobieski III hangs over President Trump’s right shoulder, Thursday morning / AP IMAGES
På kulminationen af den to måneder lange belejring af Wien af det Osmanniske Tyrkiske Imperium førte Sobieski en hær frem for at lette presset på yen. Trods det hans styrker var langt færre end Osmannerne iværksatte de polske og tyske tropper en af de største kavaleriangreb i historien og besejrede osmannernes hær - dermed afsluttedes århundrer af islamiske angreb og invasioner dybt ind i Europas hjerte.
I dagens Polen er der bekymring over Islams tilstedeværelse i Europa - og den fortsætter - og nationens stærke modstand mod masseimmigration af ikke europæere har været årsag til gnidninger mellem lederne i Bruxelles og Berlin, der i den grad går ind for åben grænser.
Polish King
I en  meningsundersøgelse der falder sammen med Trumps komme i landet hvor blev der spurgt om man var villig til at give afkald på den Europæiske Penge Union, hvis det betød at man ville være i stand til at blokere for indvandrere udenfor Europa. da sagde flertallet at de hellere ville holde fast ved deres kultur og nation og så give afkald på pengene.
Nyheden kan komme som et slag for planlæggerne i EU, der for nylig har truet med at lukke af for udviklingsmidler - som Polen er en rigtig stor modtager af - hvis landet ikke åbner op for deres grænser.  
Anglo-Polsk ekspert i kongedømmet og i europæisk historie Rafe Heydel-Mankoo talte med Breitbart London og sagde om det at Kongen og præsidenten var præsenteret sammen: “Efter at have gennembanket Osmannerne og reddet Kristendommen tog Kong Jan III Sobieski Profetens grønne banner man havde grebet og sendte det til Paven sammen med ordene “Veni, Vidi, Deus Vicit” (Jeg kom, Jeg så, God besejrede)
“Jeg formoder præsidenten langt hellere ville erklære: “Trump kom. Trump så. Trump besejrede.”
“Hvis præsident Trump nu stoler på NATO og søger Tyrkiets samarbejde i regionen kunne han måske ønske at nedtone sin association med en konge med tilnavnet “Tyrkerhammeren.”


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails