onsdag den 15. august 2018

Chicago: En by i kaos - og det skal fortsætte

Chicago: En by i kaos og sådan skal det åbenbart fortsætte

Her forleden blev 74 mennesker skudt i Chicago, de 13 døde, nogle af dem børn. Samtidig var der ved en musikfestival flere tusinder i Grant Park ved søen, hvor de dansede med kun lidt tanke på de døde og det kaos der var blot få kilometer borte.
De som ikke er inden for kulturboblen i Chicago kunne stille spørgsmålene: Hvordan kunne det ske? Hvad kan der gøres ved det? Hvorfor gør borgmesteren tilsyneladende ikke noget?
Måske kunne svarene på spørgsmålene være. Jamen, og hvad så! Sandheden er, når man tager den sociale, politiske og kulturelle historie i Chicago i betragtning, at ingen der kunne gøre noget ved mordene og kaos i Chicago faktisk bekymrer sig. Der vil ikke blive gjort noget, fordi død, kaos i Chicago netop er prisen der skal betales for at opretholde magten. 
Lad os overveje en biologisk analogi. Se på en myretue under ledelse af en Democrat som dronning. Der vil altid være et vis antal døde og spild blandt arbejdermyrerne. Sådan er den biologiske orden. Chicago er som en organisk mekanisme - ikke spor anderledes. Hvis nogle få skydes hver dag - jamen det er prisen for the Democrat Party som politisk overlevelse.
Se på historien om magtstrukturen der står for Chicago og vi kan se hvorfor ingen bekymrer sig, og ingen ønsker at ændre på den sociale orden der.
Chicago har sin egen bykultur. For en der ser på den udefra er den bykultur forklædt bag facaden af en “American City” alligevel er det små ting, som ikke at komme ketchup på en hotdog, der er med til at vise os at Chicago er helt sin egen med egne traditioner og politisk historie. Læg dertil at cirka 20% af indbyggerne i Chigaco i dag er af udenlandsk oprindelse. Disse individer kommer ofte fra kulturer der er anderledes end de etniske Democrats der var flertallet i byen efter 2. Verdenskrig.
Rahm Emanuel - tidligere stabschef hos Obama - Nu borgmester i Chicago 
Den ondskabens struktur, som er the Democratic Party i Chicago har styret byen længere end det gamle Sovjetunionen eksisterede. Hele partiets mål er - politisk magt - ikke velgørenhed eller social retfærdighed. De fleste mennesker der bor i Chicago er progressive i indstilling og ser ikke denne ondskabens struktur der dagligt omklamrer dem. Overvej for eksempel, hvordan Den Katolske Kirke i Chicago har overgivet sig til partiplatformen for at opretholde og fastholde den politiske magt.
Forvandlingen af Den Katolske Kirke i Chicago fra en kirke af konservative østeuropæere til den religiøse gren af de progressive Democrats er en af de vigtigste pointer i vor tid. Det meste af denne forvandling kan placeres hos de irske katolikker, der er indblandet i såvel kirkens hierarkiske opbygning som byens politiske verden.
Det er dybt ironisk at katolikker i Chicago i overmål stemte på Obama, der støttede både abort og omdefinering af ægteskabet. Denne stemmeafgivning viser hvor mange katolikker i Chicago der sætter partiet over religionen. Det gør de fordi partiet leverer goderne.
Prisen for disse goder er segregation, mord, ødelæggelse af gamle bydele som Englewood og et totalt forfejlet uddannelsessystem. Men alle er ligeglade. Ingen ønsker faktisk at gøre noget ved den virkelighed som the Democratic ideologi slører som en tåge, fordi sådan er det nu engang og du får jo din del af kagen.
Hverdagens virkelighed for livet i Chicago er at de fleste der bor der ikke ønsker nogen forandring. For at en sådan kan ske i Chicago skal den bringes ind i byen udefra. Den etablerede politiske orden skal væltes af en magt udefra på samme måde som Sovjethæren bragte ændring i Nazi Berlin.
For at en ændring i Chicago kan ske må alle ulovlige indvandrere deporteres sammen med alle de ulovlige stoffer og banderne der står for stofferne? Vil det så ske i virkeligheden? Det er jo fremtidige Democratic vælgere der så skal deporteres.
Chicago har nogle af de mest stramme våbenlove i nationen - allligevel skydes flere hundreder hvert år. Hvordan kan det nu være? Fordi ingen ønsker at følge loven. I Chicago kan du slippe af sted med at fortsætte. 
Chicago er den mest raceopdelte by i nationen trods det den er ledet af Democrats der proklamerer borgerrettigheder og særrettigheder til minoriteter. Jamen hvilken slående selvmodsigelse det dog er. Hvis forandring skal komme til Chicago må det være op til forbundsregeringen, men den regering er langsomt ved at blive genskabt til en Chicago politisk model - en permanent herskende klasse af Democrats.
Udover det, hvem har en plan for at gøre noget med de hundrede år med raceopdeling i boligområder i Chicago? Hvad kan der gøres for at hjælpe en hel generation af minoriteter, hvis familiestruktur er blevet ødelagt af Democratic velfærdspolitik, eller hvis unge mænd er uigenkaldeligt blevet skadet af det forfejlede offentlige uddannelsessystem? 
Nej, Chicago er Chicago og der ville ikke ske en forandring. Bring du din moralske vrede andet steds hen. Med ordene af en Oldermand fra Chicago der forsøgte at hjælpe en ung mand der kom udefra området og søgte om hjælp: “Vi ønsker ingen, som ingen har sendt.”
Der vil ikke blive gjort noget ved al den død og det kaos i Chicago der er så bekymrende for de som læser om det i deres aviser på Østkysten. Rock koncerterne vil fortsat være i parkerne, Sejlbåde vil lægge til og besejle Lake Michigan. Flere tårne vil blive bygget mens andre kvarterer forfalder. Sludrehovederne i nyhederne vil pege fingre til TV kameraerne, men Chicago vil være hvad byen er nu.
Selv om et nyt parti af Latinos eller sorte skulle overtage byen - tror du så på at de ønsker at stoppe strømmen af stoffer og ulovlige indvandrere, eller trække sig fra den etniske politik der har karakteriseret the Democratic Party i mere end 100 år? Fra the the Fort Dearborn Massacre (læs endelig denne artikel om et mesterværk af en dansk billedhugger) til the Obama Presidential Library, omskriver Chicago Democrats historien  i deres favør og deres politiske målsætninger.
Hvis du besøger Chicago så vær blot forsigtig. I begyndelsen lægger du nok ikke mærke til tilpasningen til ondskaben som borgerne i Chicago skal leve med og arbejde i the Windy City. Når du kommer på besøg så gå kun der hvor der er sikkert, og kom ikke ketchup på din hotdog.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails