En Trump vokser i Brooklyn
Trumps umiddelbart vaklende kampagne stabiliseres efter en kæmpesejr i New York, mens Hillary fortsat mangler vælgernes tillid.
Lige så snart valgstederne lukkede i New York kl. 21.00 erklærede medierne straks Trump som vinder. Der gik lidt længere tid før Hillary kunne erklæres vinder. Exit polls viste en let sejr for Trump, og en langt mindre overbevisende samme for Hillary.
“Alle de Demokrater jeg kender, har ikke tillid til hende,” sagde en registreret demokrat til mig på Long Island. “Som person mener de hun er uærlig.”
Trump er begyndt at kalde hende “crooked Hillary,” hvilket begejstrede publikum han mødte rundt om i staten. Efter en lidt famlende periode er Trumps kampagne stabiliseret, og nyder nu en “tsunami af støtte,” i New York, som CNN’s Anderson Cooper udtrykker det. Efter vejledning af hans nye de facto kampagneleder Paul Manafort, var Trump tavs i to uger, og undgik unødvendige interviews med tendentiøse værter som Chris Matthews.
At være mindre på var mere for ham i New York. Rudy Giuliani støtter ham, sammen med The New York Post der hyldede hans “ydre forstads indstilling.” Trump voksede op i kvarteret Jamiaica Estates i Queens, der nu om stunder, under den frygtelige ledelse af New Yorks marxistiske borgmester Bill de Blaiso mere og mere ligner en skraldeplads.
Mens borgmesteren taler om racemæssig “mikroaggression” og utlstrækkelige midler til LGBT programmer forfalder byen. De Blasios tåbelighed får David Dinkins til at ligne en Churchill. Det kan ikke undre at valgdagen skabte udbredte rapporter om ting der ikke fungerede og andre forkastelige unormaliteter ved valgstederne. Det er trods alt de Blasio’s New York.
I hendes såkaldte hjemstat måtte Hillary, trods det hun vandt med 17 procentpoints i 2012 kæmpe hårdt for at få sat Bernie Sanders på plads. Hun vandt ganske pænt, men det gik da langt bedre mod Sanders i Arkansas. Al det politiske maskineri i New York arbejdede for Hillary, men det gjorde højtstående Demokrater ikke. De havde nemlig for travlt med at overvære møder for “Bernie.” Jeg var så uheldig at dumpe ind i et af dem i Long Island City mandag aften. Det var en besynderlig flok, fuld af frivillige med pins om marihuana, og som opfordrede folk til “Bern One Up.”
Skuespilleren Sharon Stone har åbenlyst givet udtryk for sin forundring over hvor meget “syre” Sanders har brugt før han endelig fik et job da han var i fyrrerne. Havde Stone været der på Long Island City mødet for Sanders - kollega Danny Glover dukkede op - kunne hun have fået bekræftet sin forundring.
Mødet tiltrak en horde af stof dilettanter, der uddelte kugleskøre fliers, som den der besynderligt nok havde “flygtningepaven” som mål. Naturligvis ikke Pave Frans, der deler Sanders socialistiske ideer, men Pave Johannes Paul II, der ifølge skriftet var en “katolsk 2. Verdenskrig Naziforbryder.”
Skriftet gik også efter George Herbert Walker Bush og af en eller anden grund og viste det et billede af ham på en sådan måde, at det ser ud som om han kysser en nonne. “Præsident Bush er en af dem,” antydede skriftet, og føjede til at han havde indsat “marionet katolske diktatorer i tredje verdens lande,” da han var chef for det “djævelske CIA” i 1970’erne.
Som baggrund for sit møde brugte Sanders Manhattans skyskrabere, der alle er bygget gennem kapitalismen som han forhåner. For at sætte streg under tåbeligheden ved mødet var det køretøj hans hold dukkede op i - en seks personers sort Mercedes-Benz varevogn. Ud sprang hans kampagnemanager Jeff Weaver spisende en iskage.
Den ‘sludrende klasse’ i New York er mere bekymret for Trump end man vil indrømme. Republikanernes tilstedeværelse i staten er øget siden 2008 og 2012. Ifølge en vurdering ved New York Post vil så mange som 135000 flere republikanerne sandsynligvis stemme i år end i 2008.
På den anden side vil Demokraternes præstation være noget begrænset, dersom Hillary fortsætter med at gøre vælgerne i New York utilpas.
En af grundene til at Bernie Sanders ikke klarede sig bedre mod Hillary i New York er at det er en lukket primærstat, der forhindrede ham i at modtage stemmer fra socialister og andre uafhængige der ikke nåede at registrere sig som Demokrater sidste år.
I den seneste nationale meningsundersøgelse halter han kun 2 point efter Hillary. Med anæmiske tal som dette var Hillarys indsats tirsdag ikke til at kræve af Sanders stopper. Men hun tillod sig dog at prale over for Bernie i Brooklyn. “I dag her I endnu engang bevist, at hjemme er bedst.”
ABOUT THE AUTHOR
George Neumayr, a contributing editor to The American Spectator, is co-author of No Higher Po