tirsdag den 1. januar 2019

Kina sætter toldsatser ned - hvorfor mon?

Kina sætter toldsatser ned, hvorfor mon?

Med landets tredje omgang af nedsættelser i toldsatser bare i år, meddeler Kina at flere end 700 varer vil blive berørt af nedsættelserne, rapporterer Bloomberg:
Kina gav meddelelse om endnu en tarifnedskæring, hvor man sænker import skatterne på flere end 700 varer fra den 1. januar som del af landets indsatser på at åbne op for økonomien og sænke omkostningerne for forbrugerne i landet.
Ingen tvivl om det er det der menes. Og det er sandt at forbrugerne i landet vil få gavn af lavere omkostninger ved varer fra udlandet. Men er præsident Trumps pres på Kina ikke en medvirkende faktor? Jeg kan bare ikke lade være med at hævde at Trump har haft indflydelse på beslutningen.
Part of the Port of Shanghai
Bemærkt at nedsættelserne er midlertidige og kan blive ændret,  når som helst. Det er for mig yderligere bevis på, at de er med i en forhandling i konfrontationen over skævheden i handlen, en konfrontation præsident Trump indledte.
Den bagvedliggende virkelighed - som præsident Trump anerkendte, ulig hans forgængere - er at fordi Kina har et kæmpe handelsoverskud så har Kina langt mere at miste end USA ved en handelskrig. 
Den forholdsvis simple realitet burde have givet the US endnu mere styrke i en hårdere linje over for Kina, og dog skete det først da Trump kom til.
I stedet blev the US de-industrialiseret i stor skala, og man tillod det.

Der er en ny sheriff i byen og det har der været i to år. En masse mennesker klarede sig fint under de gamle sheriffs, selvom Amerika som et hele ikke gjorde.
Der er lidt at tænke over i de næste to år.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails