onsdag den 27. marts 2019

Kristne forfølges og myrdes - medierne tavse

Kristne kvinder forfølges i stor stil


Fastetiden er i gang igen og kristne over hele verden forbereder sig på Påsken.
Selvom det kun får ringe opmærksomhed i amerikanske medier, så er sandheden at et stort antal af vore dages kristne - cirka 215 millioner - eller en ud af tolv, ifølge Open Doors, en organisation der holder øje med forfølgelser af kristne - erfarer “i stort omfang” forfølgelse i dusinvis af lande.
I dag, i 2019, bliver utallige kristne, voksne og deres børn, forfulgt og undertiden slået ihjel ligesom de hellige mænd og kvinder gennem hele Kristendommens historie der døde på grund af, og som et vidnesbyrd om deres tro. Open Doors deler følgende forbløffende information:

Hver måned slås 255 kristne ihjel. 104 bortføres. 180 kristne kvinder voldtages, bliver seksuelt forulempet eller tvunget til ægteskab. 66 kirker er under belejring. 160 kristne tilbageholdes uden dom og fængsles. 
2018 blev 3066 kristne myrdet, mens 1252 blev bortført, 1020 voldtaget eller på anden vis seksuelt forulempet og 793 kirker angrebet.
Open Doors giver offentligheden en “World Watch” liste over de 50 mest farlige lande for kristne. Otte ud af ti af de lande er islamiske. 
Voldtægt er en meget udbredt form for forfølgelse for kristne kvinder i islamiske lande - en kendsgerning som Open Doors understøtter via vidneudsagn af adskillige kristne kvinder der har været udsat for voldtægt.
For eksempel, Rita, en kristen kvinder der levede i Qaraqosh, i Irak.  Da hun var midt i tyverne blev Rita bortført af Islamisk Stat efter de indtog hendes hjemby. I løbet af de næste fire år, indtil hun blev befriet og genforenet med sin familie, blev Rita solgt som sexslave fire gange. Hun blev udsat for adskillige gennembankninger og voldtægter, hvor hendes plageånder pinte og hånede hende.
Så er der Aisha, en 28 årig gift kvinde og mor til tre da hendes hjem i Nigeria i byen Kano blev belejret af Fulani islam fanatikere. De tiltvang sig adgang til Aisha familiens hjem. Da de så en Bibel, vidste angriberne af Aisha og hendes familie var kristne, og de mente at hendes mand var præst. De pågreb Aishas mand og førte ham bort samtidig med de krævede sex af Aisha. Hun nægtede - uden virkning. 2 mænd voldtog Aisha den forfærdelige aften.
Maizah var en islamisk kvinder i Libyen der konverterede til Kristendommen. Hun er i særlig grad modig, idet hun må have vidst at erkende det offentligt var det samme som at udsætte sig for livsfare - hvilket også skete. En gruppe ældre mænd angreb Maizah og gennembankede hende, fordi hun havde konverteret. De lovede at spare hendes liv, hvis hun indvilligede i at blive fjerde hustru til en af overgrebsmændene.
Maizah, der smerteligt var klar over hun ikke kunne søge tilflugt hos familiemedlemmer besluttede at hendes eneste mulighed var at flygte. I dag lever Maizah i Vesten. Hun behøver ikke længere bekymre sig om at blive slået ihjel på grund af hendes troskab til Kristus. Hun lider dog stadig under traumer over hvad hun blev udsat for.
Esther var blot 17 år da Boko Haram, en gruppe i Nigeria med islamiske militante plyndrede Esthers landsby og bortførte hende sammen med adskillige andre piger. De kom i fangenskab langt inde i Sambisa skovene. Deres bortførere tvang deres ofre til at frasige sig Kristendommen og blive muslimer.
Esther, nægtede at fornægte Kristus trods det hun gentagne gange blev gruppevoldtaget. Og selv efter hun fødte et barn til en af voldtægtsudøverne nægtede hun stadig af forlade sin Herre og Frelser.
Da Esther og hendes barn endelig kom til til landsbyen udstødte hendes egen familie og de øvrige i landsbyen hende. Hun blev omtalt som en af “Boko Haram kvinderne” og de kaldte hendes datter “Boko.”
Open Doors bemærker at disse kvinders erfaringer er alt for almindelige nu for tiden. I næsten 60% af planetens 50 farligste lande for kristne er seksuelle overgreb nævnt som en metode til forfølgelse af kristne. I 47% af disse lande udvælges kristne kvinder til at blive voldtaget. 
Dog forfølges kristne kvinder også på andre kønsrelaterede felter. I 35% af de 50 farligste lande rapporteres af kristne kvinder er underlagt “tvungne skilsmisser” og efterfølgende nægtes samvær med deres børn. Der nævnes også, at i 57% af disse lande siger de kristne kvinder at de er underlagt “tvungne ægteskaber.”
Der er endnu flere metoder til at forfølge kristne kvinder. Fra Open Doors:
Forfølgelsen udnytter alle en kvindes svagheder herunder (men ikke begrænset til): Mangel på uddannelse, mangel på tilstrækkelig sundhedshjælp, tvungne skilsmisser, forbud mod at rejse, menneskehandel, enkestatus, tilbageholdelse på psykiatriske institutioner, tvungen abort eller (tvungen) svangerskabsforebyggelse, de nægtes adgang til arbejde eller nægtes at kunne vælge at gifte sig med en person af samme tro.
I de samfund hvor kvinder har lav status er de kristne kvinder især sårbare.
Bestyrelsesformand for Open Doors, David Curry, forklarer:
For yderligere at komplicere deres forhold og undergrave deres værdi som mennesker står kristne kvinder over for en endnu større udfordring. De er målet især på grund af deres tro og er ofte helt uden hjælp i retssystemet. 
Han konkluderer:
Samtidig med at the United States holder fokus på at forbedre livet for amerikanske kvinder så må vi ikke glemme de som end ikke kan få deres mand anholdt for vold mod dem.
Amen. Og lad kristne, som ikke-kristne i denne Fastetid høste inspiration ved de eksempler på styrke, mod og tro der udvises af de forfulgte kristne, og de forfulgte kristne kvinder som de unge kvinder der er omtalt her.

Jack Kerwick received his doctoral degree in philosophy from Temple University. His area of specialization is ethics and political philosophy. He is a professor of philosophy at several colleges and universities in New Jersey and Pennsylvania.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails