torsdag den 11. april 2019

Israels organiserede underverden - skamplet på landet

Israels organiserede forbryderverden

Et kig på en underverden med spil, narkohandel, våbenhandel, afpresning, mord og korruption 

Assaf Gur

I et bur bag panserglas, under stærk bevogtning, sidder han smilende i sin orange dragt - Yitzhak Abergil. Læsebrillerne han undertiden bruger, og høreapparatet i hans øre kunne give det helt forkerte indtryk, at denne mand er venligheden selv og ikke i stand til at præstere noget der kræver fysik. I årtier blev han betragtet som Israels farligste forbryder, underverdenens ukronede konge, manden der ville kunne få dig til at dirre af frygt ved blot at se på dig.
Men nu er angsten ved at forsvinde, da en efter en, de nærmeste personer til Abergil går i vidneskranken og fortæller beretninger om, hvordan han stod i spidsen for et morderisk internationalt syndikat - med en række lemlæstede lig til følge, nogle blandt andre kriminelle, der vovede at stille spørgsmål ved ‘kongen’ nogle af dem helt uskyldige der tilfældigvis var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Retssagen har stået på i over 3 år, og Abergil sidder der, i sit akvarium, og kan se hans kongedømme falde fra hinanden. Efter mange, mange års overvågning mener politiet og anklageren at - denne gang - har de fat i den lange ende. De kender til det berømte citat fra  The Wire: “Når du kommer til kongen - skal du være sikker.”
Under kodenavnet Case Number 512, har politiet og anklageren rekrutteret syv hovedvidner, hvis opgave det er at få bragt tre af landets største kriminelle organisationer på knæ. Af disse tre anses Abergils værende den største og mest velstående og barskeste. Abergils anklager kunne få adskillige Hollywood filmskribenter travlt beskæftiget. Vidnerne giver et afskyvækkende indblik i Israels organiserede kriminalitet og dets forgreninger til resten af verden, herunder tråde til den globale handel med kokain og ecstasy, afpresning, spilverdenen, hvidvaskning, en række uopklarede mord, mystiske eksplosioner og uskyldige mennesker der betalte med deres liv, fordi de stod i vejen.

I den nyeste vidneforklaring, der varede hele to dage og bjergtog befolkningen i Israel delte Abergil med verden, hvordan han steg fra at være en skrøbelig knægt i et barsk kvarter i Israel til en af den internationale forbryderverdens mest frygtede personer.
“Det var i 1974” erindrer han, “jeg var 5 år gammel, og vi måtte gå i beskyttelsesrum , og som var bedre møbleret og udstyret end vores hjem. Mit job var at gemme våbnene .....Jeg tegnede en trekant, jeg tegnede en cirkel, alle markeringer så jeg kunne fortælle, hvor våbnet befandt sig. Jeg kunne nemlig ikke læse eller skrive. Min mor havde tre jobs, gjorde rent om morgenen, passede børn om eftermiddagen og vaskede op om aftenen. Hun var sjældent hjemme før kl. 01.00, så vi var overladt til os selv, fordi min far var alkoholiker der lige fra morgenstunden begyndte at drikke. Så vi børn måtte hjælpe hinanden, vi ville stjæle, men vi gav også noget af det stjålne til de som ikke stjal.”
Shmaya Angel, en af Israels oprindelige forbryderbosser tog Abergil under sine vinger under et tidligt besøg i fængsel, og lærte ham at læse og skrive og dermed hans første smag for bøger. Især to værker betog den unge ‘bandit’: Ayn Rand’s Atlas Shrugged and The Fountainhead. Senere nævnte Abergil i sit udsagn “slog han mig i ansigtet som om det rystede den måde jeg mente livet skulle leves på.” Pludselig, føjede han til, indså han at hans beslutning om at være kriminel var netop det - en beslutning med baggrund i hans omstændigheder som barn.
Politiet mener at Abergil så langt fra er den genfødte filosof han så gerne vil fremstå. Hovedpunktet i Case Number 512 er den krig i underverdenen der blev ført i løbet af tiåret 2000 mellem Abergil og hans bitreste fjende i de år, Ze’ev “The Wolf” Rosenstein. Der blev brugt enorme summer af penge, blod blev udgydt og Rosenstein og Abergil blev begge udnævnt til Narkobaroner af the DEA, Israels Pablo Escobars. Hver af dem blev derpå udleveret til the United States, hvor de blev dømt for international handel med narko. På deres anmodning aftjener de deres dom i Israels fængsler.
Rosenstein, 64, menes at være gået på ‘pension’ nu om stunder med baggrund i hans lange fængselsdom og opløsningen af hans forbryderforetagende. Han vil snart kunne blive prøveløsladt, og håber at komme tidligere ud, mens Abergil der er 49, er spundet godt og grundigt ind i megasagen Case Number 512. Han forstår nu, at han muligvis vil tilbringe resten af sine dage i fængsel.
Israel, der holder meget af at kalde sig the Start-up Nation ved landets imponerende high tech opfindelser er også eksportør af sofistikeret kriminalitet og dødbringende forbrydelser. I 2016 anslog det israelske nyhedssite Mako, at organiseret kriminalitet i Israel generede så meget som NIS 50 milliarder eller US$ 14 milliarder om året. De israelske forbryderfamilier har nu afdelinger i Europa, Amerika, Afrika, Australien og Asien.
Ved den globale ‘eksport’ har man samtidig eksporteret de grusomme metoder som familierne har forfinet i Israel. Man har i praksis efterlignet terroristorganisationernes metoder, herunder at sprængninger midt i bycentre. 
I november sidste år begyndte nogle bandekrige, og en bil eksploderede under kørsel i det sydlige Tel Aviv, dræbte to mænd. Mindre end 48 timer senere var det en anden bil der eksploderede da den kørte på motorvejen og endnu en blev dræbt. Politiet mener at begge tilfælde er resultatet af opgør i israelske bander.
Få dage herefter åbnede bevæbnede mænd med semi-automatiske våben ild mod to fængsler, en handling der menes at skulle sende et signal til myndighederne om at medlemmer af visse forbryderorganisationer var utilfredse med deres behandling i fængslet. Premierminister Benjamin Nethanyahu kommenterede: “Dette er ikke Det Vilde Vesten.” Det ville være mere passende at han havde formuleret udsagnet som et spørgsmål.
Ze’ev Rosenstein (Photo: Gali Tibbon/AFP/Getty Images)
Vidner der går med til at samarbejde med myndighederne myrdes under mystiske omstændigheder igen og igen. Et af de mest berømte tilfælde, der dukkede op som en del af efterforskningen i Case Number 512, var historien om Yoni Alzam, fodsoldat hos en forbryderorganisation, og som formodes at skulle give belastende vidneudsagn om et mord angiveligt begået af en af Abergils mænd. Alzam var i isolationsfængsel og svær bevogtning i et top sikkert fængsel. I 2005 blev han fundet død i sin celle dagen før han skulle vidne efter at have indtaget cyanid der på en eller anden vis var blevet smuglet ind i hans celle.
Alzams død sendte et frygtens budskab til andre potentielle vidner: I kan ikke være i sikkerhed nogen steder - drenge - fra de slemme drenge.

Det kan ikke undre at dommere der skal dømme i sager mod disse forbrydere er er omgivet af sikkerhed. Yoram Hacham, en forsvarer der arbejdede med adskillige forbryderfamilier blev myrdet i 2008 i Tel Aviv da nogen placerede sprængstof i hans jeep. I et andet tilfælde eksploderede bilen til en vigtig anklager. Mirakuløst nok blev ingen såret.
Den moderne æra med kriminalitet i Israel begyndte i december 2003, ved middagstid, i Tel Aviv’s Yehuda Halevi Street, da en kraftig bombe der skulle fjerne  Ze’ev Rosenstein, gik af i en valutaveksling forretning. Rosenstein overlevede men tre forbipasserende gjorde ikke. I efterforskningen af Case Number 512 erfarede anklagemyndigheden gennem deres vidner, at drabsforsøget var beordret af Abergil, der gav ordren fra sit skjulested - dengang Belgien.

Wikileaks har fundet frem til et diplomatisk telegram sendt i maj 2009 fra the U.S. Embassy i Tel Aviv to the Department of State og the FBI. I telegrammet udtrykte daværende ambassadør James Cunningham bekymring over væksten i organiseret kriminalitet i Israel. I telegrammet, som Cunningham gav overskriften  “Israel: The Promised Land of Organized Crime?” skrev han at “fem eller seks familier traditionelt har kontrolleret den organiserede kriminalitet i Israel. Abergil, Aboutboul, Alperon, og Rosenstein familierne er blandt de bedst kendte, men nylige anholdelser og drab har skabt et vakuum i toppen, og jeg mener at nye som Mulner, Shirazi, Cohen, og Domrani udfylder hullet.”
Næsten et årti efter det hemmelige telegram fra den bekymrede ambassadør er nogle af de oplistede taget i forvaring som værende Israels farligste familier. Andre, Aboutboul og Alperon organisationerne er forsvundet, deres ledere myrdet eller anholdt. Hvis den amerikanske ambassadør valgte at skrive en opdateret liste i dag ville følgende navne muligvis være nævnt.
Yitzhak Abergil (Photo: Wikipedia)
The Abergil Organization
Bossen: Yitzhak Abergil
Hjemmebane: Lod
Abergil brødrene voksede op i slummet i Lod. I årevis blev de betragtet som lederne af Israels mest berygtede forbryderfamilie. Af familiens 10 brødre og søstre var det den yngste, Yitzhak der var leder af klanen. Selv som knægt var han dybt respekteret og udnævnt som borer, en uofficiel dommer der løser konflikter mellem forbryderfamilier.
Hans Wikipedia side fortæller at “da han har 12 år gammel, elskede at komme i skole med et våben, skød mod forskellige objekter i skolegården og rettede våbnet mod skolekammerater. Efter denne hændelse blev han bortvist,” Som 17 årig blev han fængslet for mord på en narkohandler.
Samtidig med hans grusomhed som ikke kender til kompromisser blev Abergil leder i fængslet, karismatisk og veltalende, og han brugte tiden på at studere filosofi, citere Nietzsche, og charmere såvel vagter som journalister der bare holdt af hans ‘noble’ vidende personlighed. Efter han blev løsladt rejste Abergil verden rundt og opbyggede en global ecstasy ring der opererer i Belgien og Holland og distribuerer millioner af piller. Under Abergils rejser i Marokko, Spanien, Belgien og the United States udvidedes hans organisation med spilvirksomhed, hvilket medførte en krig med Rosenstein, der dominerede det ‘marked’ dengang.
En særlig grusom hændelse, der fik overskrifter og blev nævnt af ambassadør Cunningham i hans telegram var et mordforsøg på stranden i Bat Yam i 2008, som man mener Abergils mænd var med i. Her blev en 31 årig kvinde Marguerita Lautin, der var på stranden med sin mand og to børn ramt af en kugle. Endnu en tragedie fandt sted i 2015, efter en skudsalve mod et køretøj, hvor man håbede at dræbe Abergil, men i stedet dræbte en 4 årig pige og hendes tante, lige efter de havde forladt en bar mitzvah højtidelighed.
Efter Abergil var blevet udleveret til the United States og vendte tilbage til Israel for at afsone sin dom, blev han præsenteret for Case Number 512, der kan ende med at dømme ham og hans lakajer til endnu flere år i fængsel. Hans fodfolk er dog stadig på fri fod og gør deres bedste for at holde gang i organisationen, og nogle er i færd med at lave deres egne uafhængige afdelinger.
I begyndelsen nægtede Abergil alle anklager mod ham, men efter han så det galleri af vidner der stod op imod ham og kunne fortælle hårrejsende ting om hans handlinger må noget i ham være knækket. Sidste år i juni måned meddelte han at han var villig til at erklære sig skyldig og modtage 30 år. Denne erklæring er nu taget bort igen, og sagen går videre, og Abergil har besluttet af kæmpe for sin frihed i retssalen.  
The Mulner Organization
Bossen: Amir Mulner
Hjemmebane: Ramat Gan
Amir Mulner, 46, betragtes som en af de mest hensynsløse og sofistikerede kriminelle i Israel. Det undrer ikke at han arvede Ze’ev Rosenstein’s status som offentlighedens fjende nummer 1 i Tel Aviv på efterforskernes liste. Han er berømt for sit iskolde blik, han er rolig, intelligent og hans organisation menes at kontrollere det centrale Israel.
Amir Mulner

Mulner, er søn af en politibetjent og ekspert i sprængstoffer fra the Golani Brigade. Han voksede op som medlem af the Ramat Amidar banden under ledelse af Harari brødrene og blev Don Ya’kovs Alperons protégé,  chef for en af Israels største forbryderfamilier. Krigen han i 1990’erne førte mod Pardes Katz banden var en af de blodigste og mest voldsomme konflikter Israel har kendt, efterladende et langt spor af lemlæstede lig og eksploderende biler. I sine efterretningsrapporter fandt politiet at Mulner var manden bag en serie bomber, - dog er han ikke blevet dømt.
Tidligt i årtiet 2000 vendte et medlem af Ramat Amidar banden, Nissim Yamin, sig som statens vidne og Mulner, der var angst for at blive tilbageholdt flygtede først til Sydafrika og derpå til Cancun, Mexico. Yamin der overlevede et mordforsøg, men blev handicappet, kunne dog stadig vidne mod Mulner.
En nat i juni måned 2004, besteg to lejemordere en stige og skød Yamin mens han sad i sin dagligstue og så Tv med sine børn. Kort tid efter vendte Mulner tilbage til Israel. Ingen er indtil nu blevet dømt for mordet på Yamin.
Da et køretøj der tilhørte en advokat der arbejder på Mulners sager eksploderede i 2013 på en parkeringsplads for statsanklageren i Tel Aviv, mistænkte politiet Mulner for at sende et budskab til dem, men ingen beviser har vist sig.
Mulner trak her for nylig overskrifter da han blev anklaget for at nægte at åbne døren for politiet der skulle gennemsøge hans hjem. Han ville optræde som egen sagfører i en af de mest surrealistiske retssager Israel har oplevet. Manden politiet kalder boss for en større forbryderfamilie trådte ind i retssalen, og som en erfaren advokat forhørte han politibetjentene i vidneskranken, og pillede deres udsagn fra hinanden. Til enorm skuffelse for politiet vandt han sagen.
I en anden hændelse, der skete for to år siden, blev Mulner arresteret og fik ikke lov at gå på toilettet under afhøringen. Da åbnede han bukserne og urinerede på væggen mens detektiver forbløffet så til. Politet var rasende, men Mulner sagde til dommeren “de gav mig intet andet valg.” Han blev straks løsladt.

Shalom Domrani
The Domrani Organization
Bossen: Shalom Domrani
Hjemmebane: Ashkelon
Shalom Domrani er 44. Hans øgenavne er “den sorte” eller “etiopieren,” og betragtes som den store Boss i Israels sydlige kriminalitetsverden. Han voksede op i et barsk kvarter i Ashkelon, blev fængslet som ganske ung. Det hindrede ham ikke i at opbygge sin egen forbryderorganisation, og hans rivaler blev behandlet med voldsomhed, en efter en blev de elimineret.
Lejemordere skød tidligt i 2000, og ved højlys dag på en bil de mente medførte Domrani og dræbte i stedet den 16. årige Shaked Shalhov. Hændelsen vakte megen opmærksomhed i Israel.
Domrani betragtes som en hensynsløs borer, er aktiv med afpresning, lånevirksomhed, beskyttelse, spil og ulovligt grusgravsarbejde på strandene nede i det sydlige Israel, en aktivitet der menes at have givet ham millioner af dollars.
Han har bygget sig et befæstet hjem, fort, i en moshav i Sydisrael. På et tidspunkt havde politiet en overvågningsballon over fortet. I de seneste år, har han brugt lang tid i Marokko, langt væk fra de opmærksomme øjne og det israelske politis balloner. Hans elskede søn Nissim “nina” Domrani blev her for nylig idømt to års fængsel for afpresning.

Nivi Zaguri  (Photo: Twitter)
The Zaguri Organization
Bossen: Nivi Zaguri
Hjemmebane: Be’er Sheva
Yaniv “Nivi” Zaguri og hans bror Haggai leder en stor forbryderorganisation i det sydlige Israel, omkring Be’er Sheva og Negev. Zaguri er kendt som en hensynsløs forbryder og nær ven med Domrani. I de senere år har han været i længere perioder i Thailand og Kina. Han har tidligere været i fængsel for en række voldelige overfald, herunder at kaste en granat mod en journalists hus, placere sprængstoffer nær hjemmet til en betjent fra the Department of Corrections, og sætte ild til en advokats kontor.
For tiden er han i retten for mord mod tre personer. En af dem er Tal Kurkus, en højtstående i hans organisation der gik over til politiet og blev vidne. Zaguri tilgav ham aldrig dette bedrag og under deres fejde lagde begge mænd videoer op med hinandens portrætter og et hørbart skud i baggrunden - lovende hinanden snarlig død.
Marts 2016 blev Kurkus ekshustru, Dvorah Hirsh, skudt ved hendes hoveddør i Be’er Sheva mens Kurkus’ tre børn så til. Kurkus blev myrdet i juni 2017 ved en eksplosion i hans bil. Drabet skete i et roligt kvarter i Ashkelon, hvor Kurkus var lokket til gennem en snedig fælde og hans glæde ved at spille hasard. Zaguri er nu i retten anklaget for begge mord. En tredje person Zaguri er anklaget for at myrde er et vidne for staten der havde givet en afslørende vidneudsagn mod sin tidligere chef.

Michael Mor (Photo: Twitter)
The Mor Organization
The boss: Michael Mor
Home turf: Naharia
Michael Mor, 40, voksede op i Naharia og anses som chefen for en af de største forbryderfamilier i det nordlige Israel. Han blev offentlig kendt i 2006 som med i en skandale der trak overskrifter og blev kendt som “affæren med de hævngerrige betjente.” Efter granater blev kastet mod adskillige politibetjentes hjem og en raket affyret mod en lokal politistation mente nogle betjente at Mors mænd stod bag angrebene, og besluttede at tage loven i egne hænder og placerede sprængstoffer i Mors bil og hjem. Forsøget mislykkedes. Betjentene kom for en dommer og Mor blev hyldet som en kriminel der ikke var bange for at krydse stregen i sandet og intimidere politiet.
Mor har afsonet korte fængselsdomme og været i Sydafrika, Thailand og Rumænien i lange perioder. Hans bror Badri, leder organisationen i Michaels fravær og blev myrdet i 2014, hvilket tvang Michael til at returnere til Israel og igangsætte blodige bandekrige i hele det nordlige Israel.
Sidste år blev han anholdt sammen med 33 af hans mænd efter en undercover agent afslørede dem i gang med narko- og våbenhandel. Han er også anklaget for at hjælpe Zaguri med til dræbe Tal Kurkus
.
Yossi Mosli  (Source unknown)
The Mosli Organization
Bossen: Yossi Mosli
Hjemmebane: det sydlige Tel Aviv
Moslis begyndte som grønthandlere i det sydlige Tel Aviv og er kendt af politiet som Israels spillekonger, og driver et af landets mest velstående forbryderkorporationer. Pateren for familien, Nissim, oprettede et netværk af ulovlige casinoer i det sydlige Tel Aviv. Hans sønner Yossi, Eli og Shai, fik fremdrift i familieforetagendet, og gjorde det til en international forbryderorganisation der også handler lovligt med distribution af grøntsager.
I årevis blev brødrene anset som medlemmer at Abergil organisationen, men efter Yitzhak Abergil blev udvist, gjorde Moslis “oprør” og påbegyndte deres egen organisation, og rekrutterede mange af Abergils folk. Resultatet blev en krig der koster mange liv i det centrale Israel.
Yossi Mosli betragtes som organisationens CEO, mens Eli menes af være ansvarlig for at drive fancy casinoer i hele Europa - mens Shai har befundet sig i Johannesburg i mange år.
I 2015, mente politiet at have tilstrækkeligt med beviser til at få Moslis ned med nakken, og man arresterer medlemmer af organisationen og anklager dem for at dræbe nogle tidligere kolleger der stod frem som vidner for staten. Med stor skuffelse til følge er sagen kollapset som følge af elendigt efterforskningsarbejde sammen med det mystiske mord på en af anklagerens hovedvidner, der døde da hans bil sprang i luften.

The Uda Organization
Bossen: Koteir (Koko) Uda
Hjemmebane: Jaljulia
Koteir “Koko” Uda, 34, fra Jaljulia betragtes som en meteor i Israels organiserede forbryderverden, og arving til Yehiya Hariri, der i mange år var chef for den største forbryderfamilie i det israelsk- arabiske samfund - med base i Taibeh.
En dom Uda fik sammen med 20 af hans mænd er med til at beskrive den karismatiske unge mand der først var med som fodsoldat i Harriri organisationen, oprettede sin egen og opbyggede en morderisk forbryderorganisation med en gruppe af loyale unge mænd han udvalgte fra sit nabolag. Dommen antyder at Uda er ansvarlig for en række mord, andre voldshandlinger og afpresning.  Disse informationer kom frem efter at det lykkedes politiet at rekruttere en af Udas tidligere medslynger som vidne for staten.
Sammen med handel med narko og lånehajs virksomhed mistænker politiet organisationen for styre et fortlignede sted i Jaljulia, udføre opgaver for andre forbryderorganisationer, for at henrette når det kontraktligt aftales. Dommen antyder også at Uda rejste til Sydafrika for at øve sig som snigskytte som forberedelse på de drab han planlagde.

Hvis man vil finde den røde tråd i denne beretning så er den, at Uda betragtes som selve personifikationen af jødisk-arabisk sameksistens. Hans romantiske partner i de senere år er en jødisk kvinde og han er tæt personlig ven med adskillige jødiske forbrydere, herunder Eytan Haya og Moslis.
The Department of Corrections mener at Uda var den ene af de som beordrede sine mænd til at beskyde to fængsler som gengæld for at være nægtet at overvære begravelsen af sin ældre bror, der døde af hjertestop.

The Shirazi Organization
Bossen: Rico Shirazi
Hjemmebane: Netanya
Aryeh “Rico” Shirazi anses som en af de mere farverige kriminelle i Israel, Han holder af at give interviews og fyrer vittigheder af til journalister når han træffer dem, men under morskaben, smilene, og modellerne der altid omgiver ham er der et morderisk ry.
Rico Shirazi
Han voksede op i Netanya, hvor han spillede fodbold for Maccabi, hvor hans bror var stjerne. En knæskade gjorde han måtte opgive sine drømme om en karriere i professionel fodbold, og han gik over til spiel og udlåning af penge mod høje renter. På den tid hørte Netanya under Aboutboul familien, anført af Felix “The Godfather” Aboutboul, der var en af cheferne i israelsk organiseret kriminalitet, indtil han blev myrdet udenfor sit casino i Prag. Efter drabet på Aboutboul oprettede Shirazi sin egen organisation og terroriserede Netanya og Sharon området.
Han søn, Shai Shirazi, trak som ung overskrifter efter han fik en BMW sportsvogn af sin far, og blev involveret i en ulykke der dræbte to af hans venner og han kom i fængsel i to år. Så trak navnet Shai Shirazi snart efter overskrifter igen da hans navn blev knyttet til et skyderi mod en klub i Tel Aviv, hvor en udsmider blev dræbt sammen med en tjener på en nærliggende bodega. Politiet mener at udsmideren nægtede at lade den unge Shirazi og hans venner komme ind på klubben.
I 2015, blev Rico Shirazi idømt otte års fængsel for skattesnyd, der omfattede fiktive fakturaer for 25 millioner NIS 25 million, eller mere end 6 millioner dollars. Et år efter med den ældre Shirazi i fængsel blev hans søn, Shai, myrdet af en lejemorder mens han kørte i det nordlige Tel Aviv. Rico fik lov at overvære begravelsen.
To år senere som del af Case Number 512, blev Rico Shirazi dømt for drab på en af hans rivaler i Tyskland, og blev idømt ekstra ni års fængsel. I juni sidste år nægtede politiet at give ham orlov så han kunne overvære datterens bryllup med argumentet om han havde ladet sit imperium vækste i fængslet. Politiet mener også at han ikke vil lade mordet på hans søn være ikke gengældt.

Eytan Haya
The Haya Organization
Bossen: Eytan Haya
Hjemmebane: Tel Aviv
Eytan Haya, 65, voksede op i Ramat Gan, og blev dømt for sit første mord som 18 årig. I 1980’erne mentes han at være chef for de israelske bander i New York, med speciale i handel med narko. Efter at have været i fængsel i 15 år i U.S, vendte han tilbage til Israel i 2003 og påbegyndte sin hensynsløse forbryderorganisation i sit fødeland.
Nogle af de personer som havde meldt ham til politiet og som optrådte som vidner mod ham blev myrdet eller undgik med nød og næppe mordforsøg. Politiet mener at Haya aldrig tilgiver eller glemmer. Han lever i stor luksus, som en borer, og har været indblandet i afpresning og som lånehaj. Han anses som værende i særlig grad voldelig, og hans lejlighed bevogtes af to aggressive hunde som han benytter til at intimidere de som skylder ham penge.
Hans søn Eran Hay har afsonet en dom på 8 år for at myrde en tidligere israelsk politimand i Cancun, Mexico, og menes at være meget tæt knyttet til Amir Mulner og Moslis. Politiet mener han er en af de som styrer Eytans forretninger når denne er bag tremmer.
Det ser ud til at Eytan sandsynligvis skal være bag tremmer i meget lang tid. I 2016 blev han idømt 20 års fængsel for vold, afpresning og hvidvaskning. Han appellerede og hans dom blev sat ned til 12 år.  
The Jarushi Organization
Bossen: Milad Jarushi
Hjemmebane: Ramla
Hussam Jarushi
Den arabiske Jarushi familie organisation er en af de ældste og mest konstante i Israel, selv om den har været under efterforskning og overvågning i mange år. Ramadan Milad Jarushi, i 70’erne, menes at være organisationens leder.
Man vurderer at Jarushis tjener millioner af shekels om året ved afpresning, handel med narko, konflikter og ulovlig spil. En af organisationens metoder omfatter handel med narko via “ATMs,” hvor transaktionen finder sted gennem et hul i muren, hvilket gør det umuligt for køberen at se sælgeren, der er dækket bag et skjold.
Jarushis er allieret med adskillige andre organisationer i hele Israel, og menes at være tæt knyttet til Abergils organisation.
I interviews med pressen meddelte adskillige familiemedlemmer at de var gået bort fra deres forbryderliv, og nu var lovlige forretningsfolk. Her for nylig hjalp et familiemedlem politiet med at befri en 7 årig dreng der var bortført i en fejde mellem to arabiske bander.
Sidste år brød en skandale ud da det blev fortalt at et medlem af familien, Hussam Jarushi, blev anholdt under mistanke for at have betalt gælden hos David Bitan, et medlem af Knesset der dengang var chef for koalitionen. Bitan en tidligere højtstående embedsmand i Rishon Le’Tzion regionen, havde fået oparbejdet en gæld på millioner af shekels til lurvede personer på det grå marked, og politiet mener at Bitan så hjalp Jarushis med at vinde store kontrakter for at de kunne betale hans gæld. Efter en forundersøgelse, blev Bitan tvunget til at trække sig som chef for koalitionen, hvilket førte til at mange spørger om Israels forbryderorganisationer har udvidet deres indflydelse til ‘cremen’ af Israels toppolitikere.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails