tirsdag den 11. juni 2019

Trumps halsgreb om Mexico

Trumps halsgreb om Mexico

Mexico kommer til at bøje sig, og det er ikke kun på grund af toldsatser. Vi har mexicanerne i et halsgreb om energi, og hvis vi ønsker det, kan vi smadre deres økonomi. Uden amerikansk energiimport, ville Mexicos økonomi kollapse.
Faktisk giver det slet ikke mening. Mexico har masser af olie og naturgas. Men mexicanerne kan ikke få det op af undergrunden. Amerikanske olie ingeniører var noget kritiske over den første succes i mexicansk olieindustri. Fra 1918 til sent 1920’erne lå Mexico lige efter the United States i olieproduktion og var nummer et i eksport af olie. Men overfloden blev ikke fordelt retfærdigt, og voldsom mexicansk nationalisme fik smidt den amerikanske oliebranche ud af landet. Mexicos olieindustri er aldrig nogensinde kommet sig.
Se på et kort over Permian området, der bugner af millioner og atter millioner tønder af daglig olieproduktion. Du vil lægge mærke til at de geologiske forhold der indeholder denne overflod af hydrakarboner strækker sig godt ind i Mexico. Men der er ingen olieudvikling på Mexicos side af grænsen. De kan ikke få fat i olien uden vor hjælp.
Billedresultat for permian basin
"Vor" er i den betydning at vore olie ingeniører er vores. Vi har cirka 40% af verdens forsyninger, og vore ingeniører er de bedste i verden. Institutioner som Texas A&M udddanner ingeniører som George Mitchell, sønnen af græske immigranter, der indledte fracking revolutionen.
Der er også Scott Sheffield, fra the University of Texas, bestyrelsesformand for Pioneer Natural Resources.  Han har stået for udfordringen i the Permian, og han er tilbage fra pension for at tage en tørn mere. For nogle år siden, på Jim Cramer's CNBC show, forudså Sheffield, at den nuværende amerikanske olieproduktion på 5-6 millioner tønder om dagen ville blive fordoblet. Det skete.
Den 3. juni fortalte Cramer at amerikansk olieproduktion ville stige med 40% fra de nuværende 12 mbd to 17 mbd, (millioner tønder om dagen) Det meste af denne stigning vil ske i the Permian. 
Vi har ikke selv brug for al den olie, så derfor eksporterer vi den til lande - som Mexico. Som med Mexico vil disse lande derpå blive delvist afhængige af the United States for at deres økonomi kan have det nogenlunde.  
Det er derfor præsident Trump taler om “frihedens brændstoffer.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails