Muslimske 'sheriffer' jager den 'jødiske' Barbie dukke
Vent til de opdager at deres favorittegneserie figurer også blev opfundet af jøder
Når den iranske legetøjsforhandler Masoumed Rahimi tænker på Barbie og Ken dukkerne, tænker han på det samme som svært artilleri - og så lidt til. "Jeg mener, enhver barbie dukke er mere skadelig end et amerikansk missil," fortalte fru Rahmi BBC tilbage i 2002. I april 2008 har Irans topanklager og religiøsew lærde, Ghorban Ali Dori Najafabadi givet nyt liv til anti-Barbie kampagnen ved at være fortaler for et forbud mod alle Barbie dukker i landet. "Barbie er et sendebud for nøgenhed og fremmer det moralske fordærv," skrev avisen Kahyan.
Barbie og Ken er blevet angrebet af de islamiske ledere i årevis lige siden Saudiarabien meddelte et forbud mod salg af Barbie i kongeriget i september 2003 ifølge den officielle website:
"Jødiske Barbie dukker med deres diminutive påklædning, uanstændige fremtoning og kropssprog og alt det forskellige udstyr er symboler på dekadencen og perversiteten fra Vesten. Lad os anerkende faren og være bekymrede."
Anstrengelsen for at håndhæve forbudet var omfattende. Det religiøse politi, eller Mutaween, hængte farverige plakater op, der bekendtgjorde at "Jødiske Barbie Dukker" er forbudt i skoler og hospitaler over hele landet. I et stykke tid blev fotos af konfiskerede Barbie dukker lagt ud på regeringens website.
Den anti-jødiske kamp begyndte efter at Mutaween erfarede at Barbie's skaber, Ruth Handler, var jøde - og at den amerikanske forretningskvinde, entreprenør, og medlem af US Business Hall of Famer havde navngivet dukkerne efter hendes to jødiske børn, Barbie og Ken Handler.
Men det ser ud som om at ikke alle de religiøse lærde har gjort deres hjemmearbejde ordentligt med hensyn til, hvem der skabte det utroligt populære dukkeikon. Sidste sommer optrådte Hassan Nasrallah - lederen af terrororganisationen Hezbollah - stolt fremstillet som Superman i den palæstnensiske avis Al Ayyam. I en tegnestribe blev Nasrallah afbildet ved at han trak sin religøse klædning til side, ligesom Clark Kent, og afslørede et Superman udstyr bagved. Superman er Libanon's mest populære superhelt. Mange teenagere tror han er fra Libanon på grund af hans mørklødede udseende. Men hvis Barbie er "jødisk," så er Superman det også; han blev skabt af to jøder ved navn Jerry Siegel og Joe Schuster i 1932.
Det samme gælder næsten for alle de andre "jødiske" superhelte, hvoraf mange er ved at blive helt utroligt populære i alle landene i Mellemøsten. I sommers flokkedes tilskuere fra Ægypten til De Forenede Arabisk Emirater for at se filmene om Batman, Iron Man, Hulken og X-Men - alle lige så "jødiske" som Barbie og Superman. Hver enkelt af disse superhelt blev skabt af en jødisk- amerikansk tegneserie forfatter.
Det er en farlig glidebane at forbyde den vestlige verdens 'kulturelle' ikoner uanset om de er dømt som værende umoralske, jødiske eller at de skulle fornærme en eller andens religion. Sidste sommer forbød det formodede verdslige UAE (Forenede Arabiske Emirater) den indiske film God Tussi Great Ho med den begrundelse af den var uislamisk. (Filmen er en genindspilning af 2003 Hollywood filmen, Bruce Den Almægtige.) I 2006 i Ægypten - en anden formodet moderat nation - blev to større aviser forbudt, Frankrigs Le Figaro og Tyskland's Allgemeine Zeitung idet man påstod at begge aviser trykte artikler der fornærmede islam.
Med Barbie forbudt, først i Saudiarabien, og nu i Iran da kan man spekulere over, hvem eller, hvad der nu skal under øksen.
Se også denne artikel på Synopsis- 'Barbie og den kommende revolution i Iran'
Problemet med den slags oplysninger bliver, at man efterhånden bliver immun overfor vanviddet i islam og derfor måske blot trækker på skuldrene og fortsætter med dagligdagens trummerum, og derved er faren at vi alle langsomt accepterer de små, men stadige, dryp, mod vor frihed. Ligesom stadige vandråber der kan gennemtrænge selv stål, hvis de ikke afledes.
SvarSlet