mandag den 14. december 2009

Varmere end nogensinde eller bliver det koldere?

Varmere end nogensinde, eller bliver det koldere?

Randall Hoven

Du har uden tvivl hørt klimaforandrings "benægterne" sige at temperatuerne nu og her viser at kloden afkøles. Men derefter hører du klimav "videnskabsforskerne" sige, at de sidste 10 år har været de varmeste nogensinde. Hvem har egentlig ret?

De har de begge.

Det vil sige, hvis du accepterer, lad os sige NASA/GISS
Global Annual Mean Surface Air Temperature Change som den "sande" globale temperatur.

(Forresten så accepterer jeg ikke det som NASA/GISS data præsenterer som sandheden. NASA's data er ikke råtemperatur aflæsninger eller blot enkle gennemsnit af temperaturmålinger. De er justeret, kvalitetetskontrollerede, homogeniserede og manipulerede på måder vi ikke kender og som de ikke oplyser om. Når det nu drejer som det spørgsmål vi drøfter, da lad os blot acceptere NASA's tiljusterede og homogeniserede data.)

Grafen forneden viser årstemperaturer som de er aflæst her fornylig. 2009 databladet er næsten fyldestgørende idet det er gennemsnittet for hele oktober, og således mangler blot november og decembers noget køligere aflæsninger. (Temperaturen er "det unormale" eller forskellen på gennemsnittet fra 1951-1980).
NASA's data går tilbage til 1880. Man kan kopiere data fra NASA' site, indsætte det i et regneark og foretage kalkulationer. Eller måske stole på det jeg siger. Hvis du stoler på mig, da var gennemsnittet for de 10 år der slutter med 2009, det højeste 10 års gennemsnit siden 1880. Hvis man udelader 2009 (nu da året ikke er afsluttet) vil 10 års perioden ende med 2007, som værende det varmeste. Klimaforskerne har altså ret, eller havde ret, når det drejer sig om 2007.

Men se nærmere på grafen. Det ser ud som om at temperaturerne måske har nået deres højeste, indtil nu, i 2005. Faktisk er tendensen ved data i den lineære regression for nedadgående siden 2002. (Hvis 2009 udelukkes, er tendensen for nedadgående siden 2001.) Kloden er altså blevet køligere i de sidste 8 år. Klimabenægterne har altså ret.

Hvis du er ude på en rigtig lang gåtur og netop har nået det højeste punkt i din vandretur, da vil dine næste skridt netop være på det højeste punkt på din tur, men når du engang har overstået dette højdepunkt så går det derefter nedad. Det er hele essensen. Du kan meget vel være ved eller nær det højeste punkt, men samtidig være på vej nedad.

Spørgsmålet er om de seneste nedadgående tendenser i temperaturerne vil holde. Alarmister siger, at der er noget midlertidigt cyklisk (som ikke er blevet inkluderet i deres modeller), men at den længevarende tendens er på vej opad, grundet menneskeforårsagede emissioner af drivhusgasser. "Benægterne" siger at uanset om der ser ud til at være en opvarmning så kan den meget vel være forbi, da temperaturer varierer i naturlige kredsløb. Disse data, alene, kan ikke fortælle os om hypotesen er korrekt. Nogle få ting man skal huske på:
  • Data er blevet justeret på ukendte måder. Vi skal altså have tiltro til at de årlige temperaturvisninger som præsenteret i grafen herover og i NASA's grafer repræsenterer virkeligheden. (En tro der er blevet alvorligt rystet af de nu frigivne CRU emails.)
  • Selvom data viser en opvarmning uden for enhver tvivl, er den opvarmning i sig selv ikke bevis på at den er menneskeforårsaget.
  • Uventede variationer i temperaturerne har allerede givet klimaforskere grunde til at søge efter naturlige indflydelsesforhold (det være sig the Atlantic Multidecadal Oscilation) som man ikke helt forsted og ikke inkluderede i de modeller der benyttes af FN's IPCC.
  • Tenperaturtendensen (lineære regressions tendens) fra 1880 helt frem til 2009, ved benyttelse af NASA's data er 0,57 grader Celsisus pr. århundrede. Og fra 2002 til 2009 er den minus 0,50 grader Celsius pr. århundrede.
Som jeg har sagt før, pas på rapporter med "glasset er halvt tomt" udtryk. Jo, de seneste år har været de varmeste i historiem, hvis du accepterer NASA's manipulerede data. De seneste år indikerer også at opvarmning er toppet, og der kan være endog afkøling, i det mindste midlertidigt, baseret på de samme data.

Blot det at bevise der er en tendens til opvarmning er ikke det samme som at bevise den er menneskeskabt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar