mandag den 27. juni 2011

Velfærdsstaten og forsvarsviljen

Den britiske velfærdsstat har sænket Royal Navy

I sin meget omtalte afskedstale til NATO ministrene i sidste uge, gav U.S. Forsvarsminister Robert Gates vore europæiske allierede en rigtig opsang.

Tag Jer sammen, sagde manden der havde været imod præsident Obamas halvhjertede indsats i Libyen. Ikke mere køren på frihjul. Jeres forsvarsbudgetter er for små. Jeres forpligtelser er for alvorlige. Og se ikke hen til os for at vi skal rage kastanjerne ud af ilden med Gadaffi.


Fra gode gamle Storbritannien kommer der nu forlydender om at minister Gates ramte plet. Admiral Sir Mark Stanhope fortalte i går en parlamentskomite, at den Konservative regerings nedskæringer i forsvaret har gjort det umuligt for Royal Navy at fortsætte sin militær mission til støtte for de libyske oprørere udover 90 dage. Med den tvungne tilbagetrækning i januar måned af UK's sidste hangarskib (efter forlydender er det nu sat til salg) og udfasningen af Harrier jetflyene er briterne nu i frit fald.

Som en måske sidste fornærmelse rapporteredeSunday Telegraph at, når man tager i betragtning at Storbritannien ikke vil kunne få et nyt hangarskib før tidligst 2020, lærer Royal Navys piloter nu franske så de kan træne og flyve fra det franske hangarskib Charles de Gaulle.
The Charles De Gaulle nuclear-powered aircraft carrier
Trafalgar og alt det andet. Jovist ironien er ikke gået briterne forbi.

For en amerikaner, får det erindringen om at det var den franske kongelige flåde der gjorde Amerikas uafhængighed mulig -- ved at besejre den britiske flåde der blev sendt ud for at redde Lord Cornwallis hær ved Yorktown. Hvis du tæller antallet af franske søfolk i salget ved Virginia Capes med Comte de Rochambeaus soldater på land, så var der faktisk flere franskmænd ved Yorktown end der var amerikanere. Amerika begyndte med franskmændene og, sådan kan det se ud, skal vi stole på dem.
C'est tout.

I mellemtiden har United States imidlertid misten sin største maritime allierede, en stædig partner i to Verdenskrige og i mange mindre konflikter. Og der er også en lærerig moral her for os alle, mens verdens sidste supermagt roder rundt med en eksploderende offentlig gældskrise.

Den Britiske Velfærdsstat har sænket Royal Navy, noget som spanierne, hollænderne, franskmændene, tyskerne og japanerne alle forsøgte, men ikke kunne.


http://www.americanthinker.com/blog/2011/06/the_british_welfare_state_has_sunk_the_royal_navy.html



Artiklen havde ingen angivelse af skribentens navn, derfor er det selvfølgelig ikke med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar