Rubio: Det amerikanske folk er vredt
John Hayward
I Kongressen torsdag diskuterede Senator Marco Rubio hjælp til udlandet på problematiske steder som Libyen, Egypten og Pakistan i lyset af de sidste par ugers begivenheder. Så langt fra at foreslå at amerikanerne skulle være i en eller anden form for defensiv om deres ytringsfriheder, sagde Rubio: “Vi har ret til at være vrede. Den amerikanske folk er vredt, og det med rette,” fordi vore bidrag i hjælp til udlandet - og vore bestræbelser for at afslutte Gaddafi regimet i Libyen - er nu et skuespil hvor vi ser vor myrdede og lemlæstede Ambassadør blive trukket gennem gader af en pøbel, og vor flag blive brændt af vrede demonstrerende.
Rubio gik videre med at tegne linjerne for en “klog udenrigspolitik” for regionen, hvilket ville anerkende forskellen mellem disse landet. Han var villig til at reducere hjælpen til Egypten for landets fiasko med at beskytte den amerikanske ambassade, da man helt klart havde ressourcerne til på effektiv vis at udføre mod-terror og sikkerhedsoperationer. Han fremlagde også nogle forventninger for lederskabet hos Mellemøstens nationer idet han bemærkede at mange af dem var uddannede i Vesten, og udmærket er klar over, hvordan tingene fungerer i Amerika.
Han stillede dette op som kontrast til den kaotiske situation i Libyen, hvor regeringen - som han gav kredit for i det store og hele at “forsøge at gøre det rigtige” - ikke udøver den fulde kontrol over deres eget land.
Rubio kom med en interessant opfordring til de amerikanske medier om at være lidt mere opmærksom på de libyere der marcherer i gaderne i protest mod terroristerne fremfor pøbel der skriger op over en YouTube video.
Han talte længe om forholdet mellem ekstremistiske elementer og diktatorer i visse arabiske nationer, hvor “det eneste du har lov til er at protestere imod er Israel og Amerika, så derfor gør alle og enhver det.” Og han bemærkede at det at forvente at demokratiske valg vil tjene som en slags magisk eliksir, for en hurtig forandring af kulturen i disse problemfyldte områder er naivt.
http://www.humanevents.com/2012/09/20/senator-rubio-discusses-foreign-aid-to-libya-egypt-and-pakistan/
Han er godt nok en velformuleret fætter :)
SvarSletJa og så skulle du se og høre hans tale på Republikanernes konvent. Her er et lille uddrag.
SvarSlethttp://www.youtube.com/watch?v=M0-_s0lLMas
Yup, ham kommer vi til at høre mere til. Speciellt hvis Romney vinder.
SvarSletHan har nemlig den baggrund som obama, uregelmæssigt, gør krav på. Fattig med udenlandske forældre :)
Som du nok fornemmer er jeg Romney fan, og har set mange af talerne fra Republikanernes konvent. Ganske enkelt fremragende. Især vil jeg fremhæve Scott Walker, Nikki Haley, Condoleeza Rice ud af mange, og selvfølgelig Paul Ryan og Mitts hovedtale, som jeg har oversat og lagt på bloggen. Den tale som faldt mest igennem var efter min mening Chris Christie, som alle ellers roser. Eastwoods optræden var sublim.
SvarSletRomney er ikke lige min kop te, men bedre end obama så jeg må vist være tilfreds med lidt.
SvarSletMit største problem med Romney er at han er religiøs selvom man ikke kan beskylde ham for at overvældende på det punkt og givet at det er Amerika kan man nok ikke komme uden om en vis vedkendelse af religion hvis man vil være præsident.
Jeg har set både Romney og Ryan men som dig syntes jeg også bedst om clinten. Jeg har ham mistænkt for at have brugt samme koncept som det han brugte i "hvid Jæger" overfor den opblæste hvide overklasse fru :)