Er fugleentusiaster racister
The National Geographic Magazine, et tidsskrift der indtil nu ikke er kendt for satiriske udgydelser har udgivet en artikel der meget let kunne være udgivet i The Onion. Faktisk begynder den med at citere som en autoritet. In Colorful World of Birding Has Conspicuous Lack of People of Color, er skribenten Martha Hamilton i fuld gang med hændervriden og navlebeskuende (jovist, det kan man godt gøre samtidig og det er sikkert rigtig god motion) over den relativ mangel på “farvede mennesker” (altså modsat det ‘farveløse’ flertal) der er ude i naturen og ser på eksotiske fugle. Nej, jeg driller ikke:
Ifølge U.S. Fish and Wildlife Service, i 2011, var 93% af de amerikanske fuglekiggere hvide, 5% hispanic (hvilket både er hvide som sorte) 4% sorte, 1% var asiatiske amerikanere og 2% var “andre.”
Jamen hvilken rædsel! Dersom mennesker ikke har de samme rekreative aktiviteter og i nøjagtig samme proportioner, så lider vi under racismen. Af en eller anden grund så ønsker de som “hylder diversitet” at hver gruppe skal opføre sig på præcis samme måde. Vi ved udmærket hvem der har skylden. Naturligvis har der været oprettet grupper der har holdt møder og planlagt aktiviteter for at bekæmpe racismen og mikro-aggressioner der jo helt sikker må stå for de statistiske uregelmæssigheder:
Møderne dækkede en bred række af årsager til, hvorfor minoriteter kan finde det svært at beskæftige sig med fuglekiggeri, herunder bekymringer om, hvordan tilskuere ville kunne reagere ved at se en sort eller hispanic mand med kikkert gående rundt i skovene -- eller i forstadskvarteret -- ved tusmørke, daggry eller nat.
Talerne ved konference har også citeret de lurende farer ved racismen i U.S. - såsom om det er sikkert at gå i områder hvor Ku Klux Klan havde stået stærkt, eller hvor militser stadig trives - og for de som er vokset op i byer eller forstæder, en frygt for de ukendte skove, fuld af dyr.
Det lykkes for Hamilton at forbinde dette fænomen med .... ja der kan man se ... global opvarmning!
Men på et tidspunkt hvor fugle står over for hidtil usete udfordringer for deres eksistens ved klima forandring og stadig mere omfattende urbanisering, da er det at skabe større diversitet blandt fugleentusiaster noget der vil forøge de nødvendige midler til beskyttelse af fugle - plus rede-, skovområder, enge, sumpe, og andre habitater hvor de kan trives, og som fugleelskerne vil fryde sig over -- og det vil også være med til at skaffe flere forskere på området hvilket ville være noget så ‘dejligt’ for alle.
Vindmøller og solfangeranlæg er på mistænkelig vis fraværende på Hamiltons liste over trusler mod fugle. Når man tager det store af vore fjerede venner der hakkes i småstykker og ‘solskoldes’ af disse skattefinansierede fupkonstruktioner, se det slår mig som uærlighed.
Men så igen må jeg jo være racist og klimafornægter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar