Ungarn nægter at tage imod 5000 asylansøgere fra Sverige
CHRIS TOMLINSON
Ungarn har afvist en anmodning fra den svenske regering om at tage imod 5000 asylansøgere, og nu vil svenskerne bringe sagen i retten.
Ungarns regering har i lang tid været imod en omfordeling af migranter fra andre europæiske lande. Man har endda afholdt en folkeafstemning om emnet i oktober sidste år.
Men Sverige insisterer på, at ifølge EU’s Dublin Aftale burde migranterne kunne sendes tilbage til det centraleuropæiske land, hvor de først blev registreret, fortæller Svenska Dagbladet.
Sveriges Immigrations- og Integrations minister Morgan Johansson mødtes med EU’s migrations og asyl kommissær Dimitris Avramopoulos i Bruxelles mandag for at diskutere udfordringen. Efter mødet sagde hr. Johansson: “Det er Kommissions ansvar at sikre at kontrakter overholdes, og efter vor tolkning at Ungarn ikke følger reglerne ifølge Dublin aftalen.”
“Vi har næsten 5000 sager, hvor mennesker blev registreret som asylansøgere i Ungarn, men Ungarn vil ikke tage imod dem, når vi sender dem tilbage,” føjede han til, og hævder at EU Kommissionen har en “pligt” til at indlede en sag mod Ungarn for omgåelse af Dublin Aftalen.
Sagen er ikke første gang et land har forsøgt at sende migranter der blev registreret i Ungarn tilbage. I september sidste år forsøgte Østrigs regering at sende migranter tilbage, men de blev afvist ved Ungarns grænse.
Østirgs Indenrigsminister Wolfgang Sobotka kommenterede dengang: “EU skal håndhæve ...Dublin og staterne eller grupper af stater der permanent bryder loven skal opleve juridiske konsekvenser.”
Ifølge Dublin Aftalen formodes asylansøgere at blive i det land hvor de første gang søgte om asyl. Under den kolossale migrantkrise i 2015 forlod flertallet af migranter der blev registreret i Grækenland og Ungarn disse lande for at rejse til Tyskland og Sverige, der yder langt bedre velfærdsydelser og har mere succesrige økonomier.
Grækenland befinder sig i samme situation som Ungarn, hvor det er Tyskland der for adskillige måneder siden har meddelt at man ville sende migranter tilbage til Grækenland - begyndende i marts. Den græske regering har allerede klaget over at de ikke kan håndtere de migranter der allerede er i landet, og man søger hjælp udefra.
Det seneste diplomatiske postyr med Tyrkiet kunne forstærke udfordringerne i Grækenland efter at Tyrkiet præsident Recep Tayyip Erdoğan fastslog at migrantaftalen mellem Tyrkiet og EU var forbi.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar