Vinder Wilders? Og hvorfor måske ikke?
Det er så en af de perverse konsekvenser ved Europas fuldstændig vanvittige immigrationspolitik: Internationale valgkampagner.
Bevis: Der er nu så mange pakistanere i Norge der har norsk statsborgerskab (og kan få de norske velfærdsydelser) men som opholder sig det meste af tiden i Pakistan (hvor de kan leve som konger af ydelserne) at norske politikere nu rutinemæssigt rejser til Pakistan - og dette er altså ingen vittighed - for at føre kampagne i det som er blevet kendt som “Lille Norge.” Det gælder så også den anden vej. Der lever så mange tyrkere i Nederlandene at præsident Tayyip Erdogan forud for en kommende folkeafstemning om flere magtbeføjelser til præsidenten sender nogle af sine lakajer til Rotterdam for at indsamle stemmer.
Til overraskelse for mange gjorde den normale tilpasningsvillige hollandske regering kvalm, og forbød et planlagt pro-Erdogan valgmøde , udviste en tyrkist minister og nægtede indrejse til en ande.
Det var en lille men rosværdig handling. Alt for længe har Europas elite betragtet deres lande som “humanitære supermagter” (jo den er god nok) hvis mission det er at hjælpe den undertrykte muslimske verden.
Eliten i den muslimske verden betragter imidlertid de europæiske nationer som kolonier, hvis skatte årligt skal drænes for kolossale summer i velfærdsydelser der ender i de vaklende muslimske økonomier og de europæiske ledere er sløve, tilpasningsvillige klovne der ikke vover at ytre et eneste negativt ord om noget islamisk.
Den hollandske regering svar til Erdogan markerede således en vigtig afstandtagen fra normal praksis. Det var chokerende faktisk, og måske en afgørende ændring.
Erdogan er vant til at europæerne bukker og skraber og var helt klart ikke forberedt. Han gik helt amok, og sammenlignede hollænderne med nazister og beskyldte dem for Srebrenica massakren i 1995, hvor serbisk enheder myrdede 8000 muslimer, mens de hollandske fredsstyrker så passivt til. Tyrkerne i Rotterdam gik også helt amok, og holdt store optøjer der fik deltagere helt fra Tyskland. De hollandske myndigheder erklærede undtagelsestilstand.
Erdogan's udfald mod hollændere vil muligvis øge støtten hos hans eget folk. Men hvilken virkning vil dette have på det hollandske valg? Nederlandene, trods dets begrænsede størrelse har et usædvanligt stort antal partier i parlamentet, og ledes for tiden af et center-højre People's Party for Freedom and Democracy (VVD) in i koalition med Socilademokraterne (PvdA). Men en masse har ændret sig siden det sidste valg, der fandt sted i 2012. PvdA, der fik 38% af stemmerne i 2012 er nu nede på cirka 10% i meningsundersøgelser. VVD, der fik fire ud af ti stemmer i 2012 står nu til blot en ud af fire.
Den anden vigtige medspiller her er naturligvis Geert Wilders's Party for Freedom (PVV), der efter at have fået 15% af stemmerne i 2012 (og dermed det femte største parti i parlamentet) står nu mere eller mindre lige i meningsmålingerne med VVD. Wilders popularitetsløft skyldes bekymringen over den muslimske indvandring - en bekymring der er blevet større efter den såkaldte syriske indvandringskrise og de nyeste terrorist overgreb i Paris, Nice, München, Bruxelles og andre stder. Af alle partierne er det kun PVV har lover radikal indsats for at få lavet om på de katastrofale ændringer der er påført hollænderne ved deres lederes foragtelige immigrationspolitik.
Den politik har fundet sted i årtier - og for det meste af tiden er den stille og roligt blevet accepteret af de fleste hollændere, der selvom de gerne diskuterer det hjemme ikke er typen der bringer deres utilfredshed ud på gaderne. Dog er flere og flere hollændere, der indtil nu, er forblevet tavse - klyngende sig måske til håbet om at muslimerne med tiden ville lade sig assimilere, at deres hustruer og døtre måske kunne blive befriet for hijabs og at deres sønner måske ville holde inde med voldtægter og andre forbrydelser - ja disse hollændere har nu opgivet det håb.
Hollænderne har engang haft den så udbredte holdning at hjælpe fattige mennesker fra andre steder, men studser nu over den kendsgerning at disse nytilkomne får forrettigheder med hensyn til bolig og i andre dele af hverdagslivet, trods det de er kommet til Holland som flygtninge ( i mange tilfælde) og de så regelmæssigt rejser tilbage på besøg til de lande de “flygtede” fra, hvor mange af dem har brugt hollandske skatteyderpenge til at bygge sig paladslignende hjem og støtte til deres ekstra hustruer og en god levevis.
Mange hollændere er også kommet til erkendelse at at mange af deres naboer fra Tyrkiet, Marokko og andre steder ikke betragter dem som værende venlige værter og beskyttere, men der bliver set ned på dem som nogen der skal give håndsrækninger og at de kun opfylder den forpligtelse der pålægges mange vantro af muslimer gennem Koranen om at betale jizya til de muslimske overherrer.
Jeg ville kunne forestille mig at for nogle der ellers har tøvet i årevis med at støtte Wilders på grund af dennes noget konfrontatoriske retorik, ja så vil optøjerne i Rotterdam være det sidste halmstrå der gør at de nu vågner - i en kraftig demonstration der ikke kan ignoreres.
Premierminister Mark Rutte, fra VVD, har søgt af affærdige Wilders udfordring ved at tale barsk - eller i det mindste, mere barsk end normalt - om indvandring. Men gennem det meste af valgkampen så har den tale ikke fungeret, Vælgerne ved bare at Wilders mener det han siger og det gør Rute ikke.
Derfor kan de seneste dages begivenheder være til Wilders fordel. Men igen, den forbløffende måde hvorpå Ruttes regering sagde Erdogan imod er måske nok til at holde ham ved magten. De vælgere der har fået nok at deres lands islamisering men som er noget utilpasse ved Wilders, Trump lignende stil (der krænker en lang tradition i hollandske regeringer af milde, farveløse teknokrater) kan meget vel falde for Ruttes sidste øjebliks taktik og give ham endnu en chance.
Bruce Bawer is the author of “While Europe Slept,” “Surrender” and, most recently, "The Victims' Revolution: The Rise of Identity Studies and the Closing of the Liberal Mind."
Ingen kommentarer:
Send en kommentar