Over 5000 tilfælde af kønslig lemlæstelse af kvinder i England på et år
LIAM DEACON
Flere end 5000 tilfælde af omskærelse af kvinder er blevet registreret i England sidste år, med flere end 9000 kvinder og piger der går til behandling hos National Health Service på grund af den grusomme praksis. Omtrent halvdelen af de involverede kvinder og piger bor i London, en tredjedel var kvinder født i Somalia, og 112 var sager med kvinder, piger født i United Kingdom.
Data frigivet af NHS Digital dækker perioden mellem april 2016 og marts 2017, og omfatter tal fra både NHS og GP klinikker.
Denne statistik viser at i det sidste år var der 9179 konsultationer hvor kvindelig kønslig omskærelse (KKO) enten blev konstateret, hvor behandling er blevet givet, eller en kvinde med KKO har født en lille pige.
Samlet blev der for første gang registreret 5391 konsultationer i systemet - 114 af disse tilfælde var med piger der var under 16 år.
KKO er almindelig i mange afrikanske nationer og er i stigende grad blevet almindelig i United Kingdom grundet masseindvandring.
Den afskyelige praksis benyttes for at undertrykke og kontrollere kvindens seksualitet, og har været ulovlig i UK siden 1985, men ingen er dog blevet retsforfulgt for forbrydelsen i Storbritannien.
“KKO er misbrug af børn. Trods det har været ulovligt i over 30 år, er der stadig alt for mange mennesker der udsættes for det og det er helt korrekt at sundhedstjenesterne er begyndt at omhyggeligt optegne beviser på denne afskyelige praksis.”
“Der kræves mod at rapportere om det da mange skammer sig, eller er bekymrede over om de vil forråde venner og familie. Men vi skal få gjort op med tavsheden der omkranser KKO for bedre at beskytte børn.”
The UKIP Independence party blev kritiseret for at foreslå tvungen rapportering og årlige lægekontroller for piger i “risiko minoritets” grupper i deres valgprogram i 2017.
Nu har lignende ideer stadig større støtte i UK og de benyttes allerede i Frankrig. Wendy Preston, fra the Royal College of Nursing, sagde:
“Tvungen rapportering og pålagt sex- og samlivsuddannelse er vigtige våben i kampen mod KKO, og skolesygeplejere spiller en vital rolle i både at uddanne børn og unge kvinder og at få øje på de som er i risikozonen. Regeringen skal handle og gøre det attraktivt for skolesygeplejerne at hjælpe med til at sætte fokus på problemet helt ned ved græsrodsniveau, og holde fast i momentum i kampen for at udslette KKO.”
Ingen kommentarer:
Send en kommentar