torsdag den 16. januar 2020

Kære vildledte unge - verden får det faktisk bedre og bedre

Til vildledte unge demonstrerende - verden får det faktisk bedre og bedre
H. Sterling Burnett
Modsat formodningerne som de radikale demonstrerende fra the Extinction Rebellion bevægelsen hævder, “Det er fastslået at vi står over for en hidtil ikke set global nødsituation... en situation om liv eller død - som vi selv har skabt,” eller misinformationerne fremført af unge som Greta Thunberg, der mener vor industrielle civilisation har “frarøvet” hende en fremtid, så har det 21. århundrede på så at sige alle felter været det bedste i nedskreven historie. 
Den engelske videnskabsjournalist Matt Ridley, Ph.D., skriver i the London Spectator, at andet årti af det 21. århundrede var det bedste nogensinde når det gælder menneskets leveforhold, trods den hævdede katastrofale opvarmning.  
Billedresultat for a better world
Ridley peger på, at da han blev født i 1958, levede 60% af verdens befolkning i fattigdom, og i andet årti af det 21. århundrede var dette tal faldet til under 10% for første gang. Ridley bemærker også, “Den globale ulighed er styrtdykket da Afrika og Asien oplever hurtigere vækst end Europa og Nordamerika. Børnedødeligheden er faldet til rekordlav niveau, hungernød er på det nærmeste udslettet, malaria, polio og hjertesygdomme er alle for nedadgående.” 
Dette er alle rigtig gode nyheder - nyheder der naturligvis burde offentliggøres skulle man mene.
“Vi bliver mere bæredygtige, ikke mindre på den måde vi bruger planeten,” fortsætter Ridley og forklarer at vi fortsættende bruger færre materialer og ressourcer til at producere de varer og services vi forbruger.
Historisk set er der ingen korrelation mellem mængden af CO2 i atmosfæren og Jordens temperatur, men forskning viser konsistent den direkte forbindelse mellem et lands velstand og at folk får det bedre.
Mennesker i velstående samfund er generelt sundere, får færre børn der dør ved fødslen eller i de tidlige barneår, og har færre økonomiske problemer, køns- og sociale uligheder. Deres befolkninger bliver også bedre uddannet og er bedre i stand til at tilpasse sig og klare naturkatastrofer end mennesker i fattigere samfund.
Og selve hjørnestenen i den øgede velstand og nedgang i elendigheden rundt om på kloden i løbet af det 20. og 21. århundrede har været udviklingen af og brugen af fossile energikilder.
Fossile energikilder er grundlaget for det moderne landbrug. De gør at traktorer og landbrugsmaskiner kan køre og pløje, plante og høste, og levere til markedet. De tjener Fossile energikilder er basis for kemiske pesticider og for gødning således at der kan høstes endnu mere på mindre land. Og de giver kraft til køleanlæg og tørlagre, således at afgrøderne sikkert kan opbevares i længere tid uden de går til.
Fossile energikilder har også været grundsten i moderne medicin, der har reduceret barnedødeligheden og øget livslængden. Nutidens sundhedspleje er afhængig af sterile plastre fremstillet af fossile energikilder, herunder IV dryp poser og slanger, maskineri i lægebranchen, elektroniske løsning og sprøjter.
Hospitaler, ambulancer, oprerationsstuer, skadestuer og klinikker er åbne 24/7, og kan ikke fungere uden kul, naturgas og olie. Køleenheder til medicin CT scannere, MRI scannere, röntgen, laserskalpeller ventilatorer, kuvøser og lys kræver pålidelig elektricitet, som de fossile energikilder giver langt mere økonomisk fornuftigt end de alternative kilder.
Undersøgelser viser også at antallet af mennesker der dør som resultat af ekstremt vejr er faldet som aldrig før i det sidste århundrede, samtidig med at brug af fossile energikilder er øget og klimaet kun moderat er blevet varmere. 
44% af verdens befolkning levede i stor fattigdom i 1981. Andelen af mennesker i ekstrem fattigdom er faldet til under 10% i 2015.
I tilgift, ifølge FN, er antallet af mennesker ved lider under vedvarende hungersnød faldet med to milliarder siden 1990. Ydermere viser forskning at der nu er 17% flere fødevarer til hver person end for 30 år siden - alt sammen under perioden med den formodede farlige klimaforandring grundet menneskers CO2 emissioner.
Billedresultat for human ingenuity and a better world
Frem for at lære ungdommen at verden er dødsdømt om 10, 12, 20 år - vælg selv - du kan nemlig selv vælge din udløbsdato hos klimaalarmisterne i den seneste tid - skulle vi sætte Alex Epstein’s fakta-fyldte bog The Moral Case for Fossil Fuels på skolernes læseliste. Epstein skriver knivskarpt:
Klimaet er ikke længere hovedårsagen til dødsfald, delvist takket være fossile energikilder....Ikke kun ignorerer vi hovedbilledet ved at gøre kampen mod klimafaren vor kulturs fixpunkt, vi “kæmper mod” klimaforandring ved at være imod det virkemiddel der har gjort vor tid så langt, langt mindre farligt.
Den så populære klimadiskussion behandler emnet baglæns. Det ser på mennesket som en ødelæggende kraft for klimaets levedygtighed, mennesket gør klimaet farligt, fordi mennesket bruger fossile energikilder. Kendsgerningen, og sandheden er præcis det modsatte. Vi gør ikke et sikkert klima farligt, vi tager et farligt klima og gør det sikkert.
Hvis blot flere ville gå til klimaudfordringen med åbent sind, og ærligt undersøge de rigelige beviser, der viser at verden bliver bedre, så kunne vi måske have færre demonstrationer og mere fremskridt mod de virkelig vigtige mål som af afslutte hunger, bekæmpe sygdomme og øge frihederne. 
H. Sterling Burnett, Ph.D. (hburnett@heartland.org) is a senior fellow on energy and the environment at The Heartland Institute, a nonpartisan, nonprofit research center headquartered in Arlington Heights, Illinois.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar