mandag den 23. maj 2011

Turen er kommet til Jer! Muslimer til kristne i Afrika

Muslimer til kristne: 'Turen er kommet til Jer'

Missionær siger situationen nærmer sig desperation efter politisk uro i Elfenbenskysten

Michael Carl




Laurent Gbagbo
"Når vi får kontrollen kommer vi efter jer."

Det er budskabet kristne i Elfenbenskysten fik af muslimerne under den lange kamp om, hvem der var nations præsident, et valg sidste år der tilsyneladende blev vundet af en kristen kandidat, da regeringen fandt vælgersvindel i de muslimske områder. Men det resultat blev forkastet ved den efterfølgende intervention af FN og United States, der påstod at den muslimske kandidat skulle have embedet. 

Derfor har muslimerne nu "kontrollen."

En misionær der beder om at blive kaldt pastor Andrew tjener i Elfenbenskysten og siger at administrationen af den nyligt indsatte præsident Alessane Ouattara, muslim, har lukket for Internettet og nu højst sandsynlig aflytter kristnes telefoner.

"Lige før (borgerkrigen) advarede de kristne om, at når de kom til magten, så ville det første de ville gøre være at komme imod kirken. Vi kommer efter jer," afslørede Andrew.


"Det har de så gjort. Lige nu, er vi blevet afskåret i over en måned. De har lukket for Internettet så de (kristne) ikke kan kommunikere med omverdenen," sagde Andrew.


"Så blev vi rådgivet til ikke at tale med dem i telefon, fordi disse aflyttes. For at beskytte dem, taler vi altså ikke direkte inde i landet," tilføjede Andrew. 

Der er rapporter om, at myndighederne i Elfenbenskysten har genoprettet Internet services i landet.

Ouattaras styrkers gerninger siden hans indsættelse som præsident peger hen på problemet med, hvorfor det internationale samfund ville støtte Ouattara. Andrew siger det skyldes tre årsager. 


"Det ene har været mellem det hovedsagligt muslimsk dominerede nord og det kristne syd. Det har været et mandat fra den islamiske verden om at få mere kontrol over landet, flere mennesker og flere ressourcer og det er del af deres mandat," forklarede Andrew.

Andrew siger også at fjernelsen af præsident Laurent Gbagbo, den valgte kristne, var intet mere end et kup.

"Jeg betragtede hele processen der fandt sted, og jeg ville sige at hele processen med at indsætte Ouattara som præsident er et plot. Ifølge det jeg så og det jeg forstår så er det ikke lovligt," erklærede Andrew.


"En af mine kontakter advarede om det lige før krigen brød ud, og det at de styrtede Gbagbo var et kup," føjede Andrew til.

Andrew siger at Gbagbo havde igangsat procedurer der ville have garanteret et retfærdigt valg i landet.

"Han lavede disse formularer som alle skulle udfylde; det var en måde at bevise af man var fra Elfenbenskysten. Man skulle nævne hvem mor og far var, hvilken stamme de kom fra, hvilken landsby, og hvilket år man blev født," beskrev Andrew.

"Det kunne bevises ved deres dialekt om de var en borger i Elfenbenskysten. Derpå bekæmpede rebellerne det. De ønskede ikke at benytte den formular fordi de sagde de ikke blev behandlet rimeligt," beskrev Andrew det.

"Det som skete var ulovligt. Der var svindel med stemmeurnerne. Udover ulovligt stemmeafgivning, diskvalificerede de også alle stemmer på Gbagbo, de skilte sig af med dem og de dræbte (kristne), forfulgte og nedbrændte deres landsbyer," tilføjede Andrew.

"Mens det skete fik jeg rapporter, om at hele landsbyer var ødelagt, således at der i de områder i nord ikke var en eneste Gbagbo stemme. Det var umuligt og det var helt tydeligt at det var et valg der blev fusket med," erklærede Andrew.

Heritage Foundation Africa analytikeren Brett Schaefer er uenig i den vurdering, og siger at Ouattara er Elfenbenskystens lovlige præsident.

"Ouattara vandt valget. Jeg tror det er blevet bekræftet af et antal uafhængige observatører. Om der så var nogle sprøgsmål om rimeligheden eller gennemskueligheden i valget,? Jovist, der var helt sikkert nogle uregelmæssigheder," kommenterede Schaefer.

Schaefer siger at Frankrigs intervention i Elfenbesnkysten var pragmatiske handlinger til forsvar for deres økonomiske interesser.

"Frankrigs interesse i at støtte hr. Ouattara var at demonstrere en stadig fransk indflydelse over (det) som de betragter som deres indflydelsessfære i de frankofile afrikanske lande," fastslog Schaefer.

"Elfenbenskysten er helt klart historisk vigtig for Frankrig og de ønsker ganske klart at sikre at deres indflydelse i landet fortsætter," sagde Schaefer. 


Men Andrew siger at Frankrig langsomt mister indflydelse i sine tidligere afrikanske kolonier.

"Frankrig har mistet fodfæstet i en masse af disse nationer og vil gerne have det tilbage," vurderede Andrew.

Andrew siger også at Gbagbos handlinger som præsident tiltrak sig fransk opmærksomhed.

"Gbagbo var i gang med at opbygge sit land og sagde, hvis vi er et ægte demokratisk land så kan vi gøre hvad vil ønsker, så har ret til at handle med enhver nation i verden," relaterede Andrew.

"De havde handel med Canada og U.S., men det betød at over 90% af deres handel var med Frankrig. Selv om de har uafhængighed er det Frankrig der har kontrol over Elfenbenskysten," fortsatte Andrew.

"Da Gbagbo fik magten, ønskede han at sætte sit folk fri. Han ønskede hans folk skulle kunne handle og han ønskede at opbygge sit land," fastslog Andrew.

Andrew siger at Gbagbos forsøg på handelsforbindelser udover Frankrig gav anledning til interventionen. Andrew tilføjer at franskmændene bevæbnede de muslimske oprørere i nord ved begyndelsen af borgerkrigen i landet.

"Da konflikten først kom i 2002, var alle deres våben fra Frankrig. Rub og stub - fordi rebellerne ikke havde noget førhen. Oprørerne kom fra de muslimske lande som Burkina Faso. De var ikke muslimer fra Elfenbenskysten," forklarede Andrew ligeledes.(læs denne artikel på synopsis: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/04/frankrig-og-hjlp-til-islamister.html)


"De oprørte det muslimske nord med at de blev behandlet urimeligt og de ville fremme en overtagelse og at de ville få mere frihed og få deres familier fra Burkina Faso ind i landet," fortsatte Andrew.

"I vil få Jeres frihed og I har ret til dette land og så videre."

Andrew siger han fik daglige underretninger under de seneste kampe. 

"Jeg fik en underretning om hvad der skete lige nu, med bombningerne, skyderierne, drabene på kristne. Det var virkelig forfærdeligt, og nu er Internettet selvfølgeligt lukket ned," fastslog Andrew.

Brutaliteten i borgerkrigen er en grund til at missionæren siger franskmændene tager fejl, hvis de tror de kan kontrollere situationen. Andrew tror den franske regering vil blive overrasket om nogle få år.

Andrew forklarer at grunden til overraskelsen er at Ouattar er muslim, og endeligt Elfenbenskystens nye præsident troskab overfor Islam. Missionærer siger at alt det gør Ouatttara uforudsigelig.

"Vi har en talemåde, der lyder. 'Hvis du har skabt et uhyre, er du tvunget til at fodre det.' Og jeg tror de har bygget sig selv et uhyre. Jeg tror det kommer efter dem," forsætter Andrew. 


"For det første, med sjældne undtagelser er afrikanske ledere ikke villige til at overdrage magten når de først har fået den. Politisk troskab har kun meget lidt at gøre med ægte eller foreslåede regeringsplotik, og næsten alt har med etnisk troskab at gøre," forklarede Hooper.

Han føjer til at de kolonimæssige forbindelser spiller et stor rolle i afrikansk politik.

"De lande i postkolonitidens Afrika det er lykkedes at undgå stammekonflikter er det lykkedes for gennem en kombination af trussel om brutal magtanvendelse, direkte nedladenhed - korruption - af enhver potentiel modstand, og holde fast i handelsmæssige og geopolitiske bånd med den tidligere kolonimagt," fastslog Hooper.

Hooper forklarer at Elfenbenskysten ikke er nogen undtagelse for disse mønstre og at Ouattaras greb om landet kun er ligeså stærkt som hans evne til at formilde Gbagbos støtter og Frankrigs lange arm.

"Jeg må sige, at medmindre Ouattara kan formilde Gbagbos stammeældste med penge og privilegier, da vil væbnet modstand lure og lejlighedsvis komme i udbrud. Den helt store, bag scenen, medspiller er det franske udenrigsministerium," observerer Hooper.

"Med et valgt om mindre end et år, er præsident Sarkozy under pres for at sikre der ikke er nogen formindelske af indflydelsen i det frankofile Afrika. Udenrigspolitik udgår fra Quai d'Orsay, uanset hvilket parti der har magten, og den har altid været hensynsløst pragmatisk (umoralsk efter amerikansk standard), hvilket sandsynligvis betyder en kombination af udsendte militære "rådgivere" og en forøgelse af hjælp udefra," tilføjede Hooper.


Udover de fatale angreb i Elfenbenskysten har der også været sådan vold i Egypten, Nigeria og Kenya.

Gbagbo forblev i embedet efter han blev erklæret som vinder at landets egen forfatningsmæssige valgproces, der der havde bestemt at der var svindel med stemmerne i de muslimske regioner, og den svindel havde givet det første resultat, at Ouattara havde vundet.

"De to mænds støtter er groft sagt splittet op i landets geografiske, etniske og religiøse dele. Den hovedsageligt muslimske nordlige del bakkede op om Ouattara, en muslim selv fra den region, mens støtten til Gbagbo, en kristen, kom fra det hovedsageligt kristne syd. Mens styrker loyale overfor Ouattara har kæmpet for at indsætte deres mand, har kristne der er knyttet til Gbagbo især været målet; imamer har angiveligt bedt muslimerne om at angribe kristne," rapporterede Barnabas Fund.

"Landets valgkommission meddelte at Ouattara var vinderen i novembervalget - med 54% af stemmerne - og dette resultat blev bakket op af FN. Men Elfenbenskystens Forfatnings Råd, det organ der bekræfter valgresultaterne i landet, erklærede Gbagbo som vinderen med baggrund i gyldig stemmeafgivelse. Man annullerede resultaterne fra syv nordlige regioner efter rapporter om uregelmæssigheder i stemmeafgivningen."

Næsten med det samme var der en massakre på mellem 800 til 1000 mennesker, "der søgte tilflugt ved en kristen mission i Duekoue," ifølge Barnabas Fund. Angriberne var angiveligt "efterkommere af muslimske indvandrede...loyale overfor Ouattara."


Read more: Muslims to Christians: 'We're coming for you' http://www.wnd.com/?pageId=301389#ixzz1N5MztNsM

Ingen kommentarer:

Send en kommentar