onsdag den 11. juli 2012

Kul slår naturgas på prisen. Markedet bestemmer

Fragte kul til Düsseldorf

Rosslyn Smith

Hvad i alverden sker der? Amerikanerne bruger mindre kul end nogensinde takket været vore rigelige mængder af naturgas. Samtidig er Europa, der tilbeder det Grønne, i færd med at importere flere amerikanske kul for at forsyne sine elkraftværker.

Europa afbrænder kul i det hurtigste tempo siden 2006. Øget import fra U.S. producenter som Arch Coal Inc har været medvirkende til at priserne er sat ned med 26% på et år, og har dermed gavnet de europæiske selskaber der laver elektricitet - såsom EON AG.   

Efterspørgselen efter kul, det mest beskidte materiale til at skabe elektricitet, voksede med 3,3% sidste år i Europa, men salget af det mindre forurenede naturgas faldt med 2,l%, det mest voldsomme fald siden 2009, ifølge en BP P1c rapport.

Tysklands EON og RWE AG, de største foretagender på Europas største markeder for elektricitet overvejer at lukke gas-fyrede værker der ikke længere er rentable, og det selvom Kansler Angela Merker går ind for gas til erstatning af atomkraft.
  

Det kan se ud til at GAIA’s kræfter ikke er nogen som helst udfordring for lovene om Udbud og Efterspørgsel.

Gas-fyrede værker har brug for cirka halvdelen af CO2 udledningstilladelserne sammenlignet med de kulfyrede værker. Alligevel har faldet på 17%  i priserne til cirka 8 euros per ton, siden de var i top i februar, reduceret de gasfyrede værkers konkurrencefordel.

“Selv om det var to gange det nuværende niveau da ville værkerne foretrække kul fremfor gas til elektricitetsfremstilling,” sagde Paolo Coghe, senioranalytiker ved Societe Generale SA i Paris.

Europæiske værker der afbrænder kul havde en fortjeneste på 16,3 euros per megawatttime i andet kvartal i år, sammenlignet med 9 euros et år tidligere, ifølge data indsamlet af Bloomberg Industries. Værker der benytter gas havde lige store indtægter og udgifter i kvartalet.

Taberne er Europas leverandører af naturgas, hvoraf den største er Ruslands Gazprom.

Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/07/carrying_coal_to_dusseldorf.html#ixzz206g4QlOE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar