onsdag den 5. februar 2014

Stofafhængighed - er der en løsning

Vi kan ikke løse problemet med stofafhængighed

Patrick Ryan



“Jeg kender en del mennesker der arbejder i forskellige professioner og som gør nøjagtigt det samme,” siger han. “Dommere, advokater, politibetjente, ingeniører, børshandlere, forretningsdrivende, computer specialister, regeringsembedsmænd.”


Ifølge professor “Tom Walker” sprøjter alle disse typer mennesker regelmæssigt heroin ind i deres årer - dagligt.


Philip Seymour Hoffman, en af de største skuespillere i Hollywood kunne arbejde samtidig med han tog stoffet. Virkningerne af heroin er forskellig fra kropstype og sammensætning.


Ifølge en artikel i Daily Beast blev professor Tom Walker mere fortørnet over den kendsgerning at Hoffman var alene da han døde: “Vi kan åbenbart ikke gøre det eneste der ville redde vort liv: Fortælle andre at vi er brugere.”


Blandt alle forskrifterne for, hvordan vi kunne have reddet Hoffman, står vi med stofmisbrugets  grundlæggende problem: Hvert eneste menneske har en svaghed. Uanset om det er at spise for meget, ryge tobak, drikke for meget, eller sprøjte heroin har hvert eneste menneske et behov for at “undslippe” komme lidt væk. Nogle blandt vore mest professionelle gør det - åbenbart hver dag.


Når så nogen dør påstår vi alle at vide præcist, hvilken politik der ville have reddet vedkommende. Med al sandsynlighed, selvom en betjent havde fundet Hoffman i tide, og kunnet give naloxone og svækket overdosen, så ville det blot have forsinket det uundgåelige.


Hvad er så løsningen? Vi kunne afkriminalisere brugen. Jeg er sympatisk indstillet over for dette, men jeg støtter helt sikkert ikke lovliggørelsen. Skulle vi bare lade dem dø?


Med over 700000 mennesker der dør af heroin om året så forekommer det ikke som en levedygtig løsning som beskyttelse af vort samfund som hele.


Dog kan hverken samfundet eller staten eliminere synd, svaghed. Stigmatisering fører til isolation, der muligvis bidrog til at en stor kunstner er død. Krigen mod stoffer har ført til rettighedskrænkelser, finansielt spild, og bureaukratisk uansvarlighed,


Måske, er der bare ikke nogen løsning.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar