lørdag den 3. december 2016

Trump vover at tale med Taiwans præsident -uha, uha

Trump vover at tale med Taiwans præsident - uha, uha


Donald Trump har kontaktet verdens lederes personligt lige siden hans valgsejr i sidste måned. Det har gjort de nålestribede i the State Department foruroligede. Det siges at være "lamslåede" over den den kommende præsident har vovet at forsøge sig med diplomati uden deres vejledning og råd.

Men hysteriet gik helt agurk da Trump modtog en opringning fra Taiwans præsident Tsai Ing-wen, hvilket kun kan forbløffe når man tænker på Kinas temmelig milde reaktion på den diplomatiske demarche.  Kina betragter Taiwan som en “afsidesliggende provins” som det meste af verden også gør. Det er et spørgsmål om national stolthed for den kinesiske regering, at der ikke må udføres handlinger af et andet land, der ville underminere denne grundlæggende formulering.Billedresultat for Tsai Ing-wen

Derfor har Trumps samtale gjort den kinesiske regering fortørnet. Når man tager i betragtning de sådan set har kunnet, i de 8 år med Obama, gøre lige hvad der passer dem ja så var samtalen ved Trump som en spand koldt vand i hovedet.

Men mediernes reaktion på denne tilfældige lykønskningssamtale ved præsident Tsai gør at man må undre sig, hvorfor medierne mon løber med på kinesernes politik, da kineserne selv kun har gjort meget lidt ved sagen udover en diplomatisk protest. En tidligere talsmand for Bush sagde kineserne
"ville blive stiktossede” over samtalen. Det gjorde de så ikke. TPM karakteriserede telefonsamtalen som “farlig. ” Vox anklagede Trump for at “kaste årtier med US-Kina politik ud i ren kaos.”
Det passer slet ikke.

Den 10 minutter lange samtale med Taiwans leder var den første en valgt U.S. præsident har haft siden præsident Carter ændrede den diplomatiske anerkendelse fra Taiwan til Kina i 1979, og dermed fastslog at Taiwan var en del af “et Kina.”  
Kinas udenrigsminister sagde man havde fremført “stærke synspunkter” med det som blev kaldt den “relevante U.S. modpart” og opfordrede til omhyggelig håndtering af Taiwan emnet for at undgå enhver unødvendig forstyrrelse af relationerne.
"Princippet om Et Kina er den politiske base for Kina-U.S. forholdet,” blev der sagt.
Ordvalget indikerer, at protesten er gået til Trump lejren, men der kom ingen forklaring fra ministeriet..
Timer efter fredagens telefonsamtale pegede den kinesiske udenrigsminister Wang Yi entydigt på at Taiwan har skylden for samtalen, frem for Trump, der kun har lidt udenrigspolitisk erfaring.
"Dette er udelukkende Taiwan der beskæftiger sig med en ynkelig handling, og kan ikke lave om på ‘en Kina strukturen’ der allerede er formet ved det internationale samfund.” sagde Wang ved et akademisk forum i Beijing, og det har Kinas Udenrigsministerium citeret ham for at sige.
"Jeg tror ikke det kan ændre ved den langvarige ‘Et Kina’ politik hos regeringen i United States.”   
I kommentarer på samme forum bemærkede Wang, hvor hurtigt præsident Xi Jinping og Trump havde talt sammen i telefon efter Trumps sejr, og at Trump havde rost Kina som værende en stor nation.
Wang sagde at samtalen have sendt “et meget positivt signal om den fremtidige udvikling af Sino-US relationerne,” igen ifølge ministeriets webside. Taiwan blev ikke nævnt i samtalen ifølge den kinesiske udskrift.
Kinas Taiwan Affairs Office kaldte også samtalen et “ynkelig” træk af Taiwan der ikke ændrer på øens status som del af Kina. Beijing er resolut i sin modstand om uafhængighed fra Taiwan, føjede man til.
Trump sagde på Twitter, at Tsai havde taget initiativ til samtalen."Præsidenten for Taiwan, RINGEDE TIL MIG I DAG  for at ønske tillykke med at jeg vandt valget til præsident.”
Alex Huang, en talsmand for Tsai sagde: “Naturligvis er begge parter forud enige om tidspunket før kontakt blev etableret.”
Trump og Tsai lagde vægt på at “tættere økonomiske, politiske og sikkerhedsbånd eksisterer mellem Taiwan og United States,” sagde overgangsholdet for Trump i en udtalelse. Taiwans præsidentkontor sagde de to samtalede om at styrke de bilaterale forhold og få et tættere samarbejde.
Absolut intet vil være anderledes på grund af denne opringning. Kina vil holde fast ved sin “Et Kina politik.” Taiwan vil fortsætte som en uafhængig stat, og forsigtigt behandle problemet. USA vil fortsætte med at være i overensstemmelse med Et Kina politikken, men vil også fortsætte med at give ø-nationen kapacitet til at forsvare sig mod invasion.

Præsident Tsai er fra et pro-uafhængigheds parti der muligvis vil gøre det nemmere at forhandle med hovedlandet. Kendsgerningen er, at i det sidste årti er Kina blevet meget mere som netop Taiwan. hvilket giver større håb om at de noget kølige forhold mellem de to nationer vil kunne blive positivt varmere.

Medierne kan roligt fortsætte deres søvn. Trump har ikke fået verden til at gå i spåner, og de temmelig uskyldige opringninger til verdens lederes er ikke det samme som en større omvæltning i diplomatiet.

ttp://www.americanthinker.com/blog/2016/12/media_hysterical_over_trump_call_to_taiwan_president.html#ixzz4RmbP86N5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar