torsdag den 27. august 2015

Alternativ jobansøgning for belastet person

Alternativ jobansøgning

Internettet har overflødiggjort avisen “Hjælp Ønskes”. Men i 2001 lige før det gik rigtig ned ad bakke med avisen benyttede en meget foretagsom (og åbenlys desperat) person ved navn Brain O’Dea avisen for at rette op på sin situation. I stedet for at svare på en job reklame satte han sin egen i, hvor han fortalte om sin baggrund og hvad han kunne udføre.
Her følger en forkortet udgave af hans “forretningserfaring” fra annoncen:

Har ejet og drevet en succesrig forretning med fiskeri - mange fartøjer, et fly, en ø og fremstillingsvirksomhed. På samme tid ejet og drevet en flåde af traktor-trailer trucks der har udført arbejde i det vestlige United States. I den periode var jeg medejer og medvirkede i en ledende virksomhed bestående af 120 personer over hele verden med en succesrig forretningside der årligt gav et afkast på 100 millioner US$.

En forretningsmand med en virkelig succeshistorie - det lyder da som den rette at ansætte. Hvorfor skulle hr. O’Dea dog have behov for at reklamere for sin kunnen? Tja - hemmeligheden bag den “succesrige virksomhed” var at han “smuglede hash.” Her er et billede af annoncen via O’Dea’s website. Læg mærke til overskriften: “Tidligere marihuana smugler.”

Han var da i det mindste ærlig.

O’Dea's historie begynder i 1980’erne da han - efter at have kæmpet med stofmisbrug personligt og professionelt - blev anholdt og fængslet. I 1993 blev O’Dea løsladt, og levede fri for kriminalitet i Toronto i cirka 10 år. Men her i 2001 var det åbenbart på tide at få noget ud af livet - måske et nyt job, måske berømmelse.

Han gik til Canadas to største aviser, the Globe and Mail og the National Post og bad om at købe annonceplads til den afbildede annonce. Den første avis afviste ordningen, men the National Post indvilligede og havde den med i seks dage, til en pris af 1300 Canada dollars.

Hvis det var opmærksomhed han ønskede, ja så lykkedes det - annoncens budskab spredtes fra mund til mund og så fik hele pressen øje på den, idet man mente det nok var en vits.

Det var det ikke. Han fortalte the National Post (kan ses her) -- at hans erfaring som smugler af hash svarer til den erfaring man kan få på handelsskoler og højere steder.

"Jeg har ikke nogen MBA," sagde O'Dea i et interview i Toronto, “men jeg kan gøre noget en MBA ikke kan. Jeg har ingen Phd i forretning, jeg har imidlertid vist at jeg kan akkumulere penge og handle og styre en virksomhed lige så godt som nogen.”

"Måske er der nogen der læser annoncen og indser, jamen, ikke alene har han virkelig præsteret, og det i hemmelighed. Det viser et virkelig forbløffende koordineringstalent.”

Hans annonce gav ikke noget job - i hvert fald ikke lige med det samme, men O’Dea fandt så nye forretningsmuligheder. Ifølge hans officielle website, er O’Dea nu “fuldt beskæftiget som film og TV producer i Toronto hvor han bor med hustru og søn.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails