onsdag den 14. maj 2008

Kvinder i Islam

Kvinderne i Islam: En barbarisk ideologi giver store lidelser

Frank Salvato

Nyheden om at den anti-islamofascitiske aktivist Dr. Wafa Sultan sammen med sin familie, har måttet gå i skjul er hurtigt blevet spredt. De er gået i skjul på grund af hendes deltagelse fornylig i en debat på Al-Jazeera i hvilken hun udfordrede den ægyptiske islamist Talat Rheim over de danske muhammedtegninger og selve Islams idelologi. På grund af hendes oprigtige kritik af Islam har Dr. Sultan fået udstedt en fatwa, en "religiøs betinget" fordømmende dødsstraf, af en Islamisk lærd. Det at hun kritiserer Islam er, i de radikale islamisters øjne, grund nok til at dræbe hende. At hun tillige er kvinde tilføjer fatwaen en uhæmmet ondskabsfuldhed og et behov for en hurtig eksekvering
I et Al-Jazeera interview erkærede Dr. Sultan:
"... enhver tro, hvor hovedet hugges af dens kritikere er dømt til at ende som tyranni og terrorisme. Dette har været Islams betingelse, lige fra dens grundlæggelse til i dag. Islam har dømt sine kritikere til at komme i fængsel, og enhver som træder over tærsklen til dette fængsel bliver dræbt...Hvis man vil ændre begivenhedernes forløb må man revurdere de lærdomme som fremmer terror, man må anerkende og respektere andres ret til at leve som de vil, man må lære sine børn kærlighed, fred, sameksistens og værdifuldt gavnligt arbejde. Når de ting sker, da vil verden respektere dig..."


Ikke længe efter Dr. Sultan's bemærkninger præsenterede Sheik Yusuf al-Qaradawi, en af Islams mest respekterede lærde, sin religiøse forordning og fordømte Dr. Sultan og sanktionerede at hun skulle dø. Qaradawi, det skal bemærkes, har ligeledes erklæret at drab på amerikanske soldater i Irak og selvmordbomber mod Israel for en religiøs pligt for muslimer. Frank Gaffney, præsident for Center for Security Policy, beskriver Qaradawi som, "en af verdens førende Islamofascister."

Til denne dato har Dr. Sultan og hendes familie boet i skjul, med dertil hørende ængstelse og ubelejlighed. Hun kan ikke arbejde; hendes familie kan ikke have kontakt med deres venner; og konstant må de se sig over skulderen på grund af jihad truslen. Om vi dog kunne vise den samme offervilje som denne modige kvinde gør.

Hvor utroligt det end lyder, men på grund af hendes velkendthed, er de farer og den behandling som Dr. Sultan udsættes for ikke usædvanlig i fundamentalistisk Islamisk kultur.

Ifølge Islamisk tradition er, "En kvindes plads under hendes ægtemands fødder." I den islamiske kultur betyder det at vise nogen sine skosåler det samme som at placere dem under sine fødder, det er en fornærmelse af alvorligste grad.

Sagens kerne er at kvinder i fundamentalistisk Islam er henvist til samme status som en ejendom eller genstand. De er underlagt en utrolig barsk og nedværdigende kulturel forordning hvor forsyndelser bliver straffet - retfærdiggjort under Sharia Lov - med pisk, slag, stening og død.
Offentlig afstraffelse af kvinder i Afghanistan
Dødsstraffen er ofte eksekveret over kvinder i den fundamentalistiske islamiske kultur. Forsyndelser som afstedkommer en dødsdom under Sharia Lov strækker sig fra u-islamisk påklædning til at være i nærheden af en mand som ikke er slægtning.
Den anerkendte Islamiske lærde, Abu Hamed Mohammad al-Ghazzali, som er blevet udnævnt som "den største Muslin efter Muhammad" skriver at den muslimske kvindes rolle er:
"... at blive hjemme og fortsætte med sit syarbejde. Hun bør ikke gå ud ofte, hun bør ikke være godt informeret, hun må heller ikke være snakkesalig med sine naboer. Hun bør kun besøge dem når det er absolut nødvendigt; hun skal passe sin husbond...og søge at tilfredstille ham på alle måder...Hendes eneste bekymring er hendes dyd...Huns skal være ren og klar til at tilfredstille sin ægtemands seksuelle behov ved enhver lejlighed."

Denne totalitære tirade, skal vi snart erfare, ville være det mindste en kvinde skulle bekymre sig om når det drejer sig om at leve i den fundamentalistiske islamiske kultur. Faktisk er listen af religiøse fordømmelser over kvindens værd som menneske uden grænser i den fundamentalistisk islam forståelse.

* Vidneforklaring af en kvinde i retssager, hvor Sharia Lov benyttes, anerkender kun vidneforklaringen som halvt så betydningsfuld som vidneforklaring fra en mand. Her fremkommer en umulig situation for lighed og retfærdighed i sager om ægteskabets ophør. Kendsgerningen er, at i lande som praktiserer streng Sharia Lov - såsom Saudiarabien, Iran og Ægypten - så er det eneste en mand skal gøre er at recitere verset "Jeg skiller mig fra dig" tre gange og han er så skilt under Sharia.
* En ægtemand har ret til at slå sin hustru for formodet ulydighed og dårlig opførsel. Ifølge Islamisk lov, kan en ægtemand slå, ja han må tæske sin hustru på baggrund af en fire følgende årsager:
- Hvis hun ikke forsøger at gøre sig smuk overfor ham
- Hvis hun ikke indfrier hans seksuelle krav og lyster
- Hvis hun forlader hjemmet/huset uden hans tilladelse eller af en "lovlig grund"
- Eller hvis hun undlader at opfylde sine religøse pligter
Hvilken som helst af disse årsager er tilstrækkelig grund til skilsmisse.

Rektoren for Cairo's Al-Azhar Universitet beskriver forordningen med at måtte tugte hustruer således i et TV-.interview: "Det kan ikke sammenlignes med tæv", forklarer Sheik Ahmad Al-Tayyeb, "Det er mere ligesom slag."

* Piger så unge som ni år, bliver regelmæssigt solgt til ægteskab, ofte til mænd som er årtier over deres ungdom. Faderen til pigen får en medgift. Disse unge piger, som endnu ikke er i puberteten, behandles som slaver i løbet af dagen og som uvillige sexerobringer om natten.
* Kvinder bliver regelmæsssigt underlagt den del af den islamiske kulturs svøbe, der hedder æresdrab, hvor en kvinde kan blive dræbt af en mandlig slægtning for at kaste skam over familien. Disse æresdrab finder sted, som oftest uden konsekvens for morderen og således heller ikke til retfærdiggørelse af den myrdede.
* En mangel på respekt - eller måske snarere en uheldig - hustru blive isoleret i det som er kendt som "hustruernes opholdsrum." Dette er værelser i familiens hjem hvor kvinder opholder sig uden mad eller vand i en nærmere bestemt tid, besluttet suverænt på baggrund af hendes fangevogters, hendes ægtemands forgodtbefindende og tyranniske lune. I mange tilfælde er disse "rædelskabinetter" blot dødsceller, hvor kvinder venter på at dø, samtidig med at de regelmæssigt gennemtæves af deres fangevogter, ægtemanden.

Det er jo egentlig meget interessant at konstatere, hvor forargeligt og forkasteligt lidt interesse kvindegrupper over hele kloden, især den progressive kvindegruppe National Organization for Women, giver dette emne, udover blot en smule omtale, et emne som burde frembringe et uhæmmet vredesudbrud.
Hvad demonstrerer de mon imod?
Skribenten Jeff Jacoby opremsede i en artikel i december 2007 i Boston Globe med titlen, "Den islamiske krig mod kvinder" en liste med overgreb rettet mod kvinder fra fundamentalistisk Islam:
I Pakistan, besluttede et stammeråd, at en kvinde skulle gruppevoldtages som straf for hendes broders formodede forbindelse med en kvinde fra en anden stamme.

I San Francisco blev en ung muslimsk kvinde skudt efter hun havde taget sit tærklæde af og sminket sig for at kunne være en brudepige ved en vens bryllup.

I Teheran huggede en fader hovedet af sin 7 årige datter fordi han mente at hun var blevet voldtaget; han sagde han gjorde det for at forsvare sin ære, sit ry og sin værdighed.

I Saudiarabien forhindrede det Islamiske Politi skolepiger i at forlade en brændende bygning fordi de ikke bar hovedtørklæder og abayas; 15 af pigerne døde i flammeinfernoet.

Maj 2006, i Punjab provinsen i Pakistan, forlod Aaysha en 18 årig pige, beskyldt for utroskab af sin ægtemand efter blot havlanden måneds ægteskab, deres hjem for at opholde sig hos sin broder idet hun frygtede for sit liv. Ægtemanden, ledsaget af sine brødre, og under påskud af at ville forsone sig med hende, mødtes med hen og overtalte Ayesha til at vende tilbage til ægtehjemmet. Hun indvilligede. Ayesha genfortalte fra sin hospitalsseng hvordan ægtemanden og hans broder, mens de rejste tilbage til ægtehjemmet, havde standset bilen i et øde område og var begyndt at slå og torturere hende. De skar hendes læber og næse af. Derpå forlod de hende på en mark, ligeglade med om hun døde eller overlevede.
En konsekvens af Sharia Lov
Også i maj 2006, fik en anden pakistansk kvinde Shamin Mai, som havde "begået" den forbrydelse at gifte sig med en mand efter hendes eget valg, fremfor at indvillige i at gifte sig med den mand som var udvalgt af hendes familie, hugget benene af; denne afskyelige gerning blev udført af hendes broder og en onkel.

Vansiringer, den barbariske islamiske tradition, som ledsager muslimske æresdrab foregår ved at kvinden skamferes for livstid som straf for en overtrædelse mod manden - det være sig faderen eller ægtemanden - og det uanset om overtrædelsen faktisk har fundet sted eller blot er formodet. Denne handlemåde er en accepteret opførsel i fundamentalistisk Islam.

Det er blevet fastslået, at da Taliban kom til magten i Afghanistan i 1996, blev et dekret udstedt der forbød kvinder at forlade deres hjem,.Før Talibans magtovertagelse havde kvinder jobs på hospitaler, i skolerne og i den offentlige service sektor. Kvinder var læger og lærere. De var professionelle og uddannede. Med Taliban's dekret var det med et slut med beskæftigelse og uddannelse for kvinder. Det betød at mange var tvunget til at tigge.

Denne tyranniske læresætning blev udvidet til også at gælde mænd som forsøgte at hjælpe kvinder. I 2006, år efter "frigørelsen" af Afghanistan, blev en 46 årig Afghansk skolelærer trukket ud af sit hjem, fra sin familie og myrdet på modbydelig vis - hans indvolde taget ud og liget derpå lemlæstet - for at ikke at overholde forbudet mod at undervise piger.

I Iran blev to piger indentificeret som Zohrer og Azar, -søstre, dømt til døden ved stening, dømt for utroskab. Under Sharia Lov er det straffen for kvinder som begår utroskab.
"Forbrydelsen" som disse kvinder blev dømt til døden for var blevet optaget på video. Denne "utroskab" bestod i, at de to kvinder havde været i nærheden af andre mænd mens deres egne ægtemand ikke var tilstede. Lad mig gentage det og understrege; deres "forbrydelse" - optaget op video - var at være i nærheden af andre mænd mens deres egne ægtemænd ikke var tilstede. Der var ikke foregået noget seksuelt, ingen berøring. Det er svært at se ud fra videoen om de overhovedet havde samtalet. Men under Sharia Lov havde de begået "utroskab" og blev dømt til døden ved stening. Oveni fik de 99 piskeslag for "ulovlige forbindelser."

Døden ved stening foregår ved at kvindens hænder bliver bundet på ryggen og kroppen iføres en sækkelignende dragt. Når hun således er sikkert "indpakket" anbringes hun i et gravet hul i midten af en cirkel hvis størrelse er nærmere fastsat og derpå begraves hun op til skuldrene. Efter hun således er fastgjort i hullet begynder publikum af råbe "Allah hu Akbar" - eller Gud er stor - og derpå påbegyndes kastning af knytnævestore sten mod hendes hoved fra en bestemt afstand. Stenene kastes til hun dør eller indtil det lykkes hende at komme op af hullet og ud af cirklen.
Der gøres klar til stening
Disse rædselsgerninger foregår faktisk rundt omkring på kloden og nogle af dem finder endog sted her i USA foretaget af radikale islamister, fundamentalistiske islamister.

Det skal benmærkes at i den Wahhabistiske ideologi - den radikale islamiske ideologi - er det forbudt for muslimer at efterligne, være venner med eller hjælpe de som ikke udviser tro på Islam. Ifølge den wahhabistiske forordning er det forbudt for fundamentalistiske islamister at lade sig assimilere i en anden kultur. Ydermere indpoder fundamentalistisk islam et bogstaveligt had til USA fordi vor nation ledes efter lovbefæstede forfatningsmæssige regler fremfor en tyrannisk Sharia Lov. Af disse grunde vil de islamiske radikale nægte af lade sig opsluge i samfundet og deres foragt for denne form for regering kommer til udtryk i begivenheder, som mordet på Amina og Sarah har kunnet finde sted på amerikansk jord.

I Dallas, Texas formodes det at Yaser Said har dræbt sine to døtre, Sarah 17 og Amina 18, fordi han følte at den vestlige kultur ødelagde dyden hos hans døtre. Han er for tiden på fri fod. Lovens håndhævere er overbevist om at han skjules blandt islamiske fundamentalistiske samfund i den nordlige del af Texas.

Lignende beretninger er blevet rapporteret i områder med store islamiske befolkningsgrupper rundt omkring i landet, in Dearborn, Michigan og i Herndon i Virginia området.

Sammen med de fysiske overgreb kvinder udsættes for i fundamentalistiske islamiske samfund repræsenterer de familiemæssige og sociale troslærer et lignende undertrykkende og uligt livssyn.

I islamisk lov - Sharia Lov - bliver de som begår utroskab dømt til døden, oftest ved hængning, halshugning eller stening. I tilfælde om utroskab blandt voksne er der grov uretfærdighed i behandlingen i tilfælde af seksuel forulempelse og voldtægt.

I fundamentalistisk islam ligger bevisbyrden i sager om ikke-ægteskabelige møder, af hvilken som helst art, hos kvinden alene. Under Sharia Lov er seksuelt overgreb eller voldtægt kun bevist, hvis voldtægtsmanden tilstår, eller med mindre 4 mandlige vidner træder frem for at bevidne at voldtægten har fundet sted. Fordi kvinder i fundamentalistisk islam er mindre troværdige er det sjældent, om overhovedet nogensinde, at der er 4 mænd som er villige til at vidne imod en anden mand til støtte for en kvinde.

Kvinder som påstår de er blevet seksuelt forulempet af en mand, der ikke er hendes ægtemand, kvinder som påstår de er blevet voldtaget, vedkender sig således også, at de har haft sex udenfor ægteskabet. Uden de 4 mandlige vidners assistance - husk, 4 mænd som er villige til at afgive vidneudsagn om at de har været øjenvidner til handlingen - da er selve handlingen at betragte som utroskab og, som det er blevet bekræftet, kan den straffes med døden.

Da kvinder i fundamentalistisk Islam har hele bevisbyrden, uretfærdigt og ulige som det er, da er det i realiteten kun kvinder som dømmes for utroskab, selvom de er ofre for det vi i Vesten ville betragte som et seksuelt overgreb.

Der er tusinder, om ikke millioner, af beretninger som Zohreh & Azar's, Sarah & Amina's og Ayesha & Shamin's og de kommer fra næsten hvert hjørne af kloden, nogle direkte her i USA. Alligevel foretager kvindeorganisationerne sig intet. De progressive Venstreorienterede humantiære organisationer gør intet. FN gør intet.
Og kvinder - piger - døtre, mødre og børnebørn af pigekøn dør.

At være født som kvinde i en verden af fundamentalistisk Islam er det samme som at være underlagt Koranens forordning. At være født som kvinde i en verden af fundamentalistisk Islam, forekommer det, at være det samme som levende død.

I mit fortsatte studium af Islam, af dets radikale læresætninger og den trussel som Islam udgør mod Vestlig civilisation da bliver jeg mere og mere overbevist om, hver eneste dag, at det bliver kvinderne i vores samfund som skal være den motiverende faktor i vores afgørende beslutning. Jeg beder blot om, at det sker snart, hellere i dag end i morgen, for ellers taber vi kampen.

http://www.familysecuritymatters.org/challenges.php?id=1387143

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var dog skræmmende læsning. Man vil gerne nægte at tro på det kan være så slemt, på den anden side, hvis sandt da er kvindeorganisationerne i Vesten dog påfaldende tavse og svage i handling, hvorimod i andre sager er de hurtige til at stille krav til vestlige samfund om større ligestilling. Har man fuldstændig opgivet at lægge pres på muslimske lande eller erkender man det er håbløst? Men tavshed i sådanne forhold kan opfattes som sanktionering.

Anonym sagde ...

Hej!

Jeg kan læse mig frem til, at du nærmest ville fortælle at kvinder i islam er undertrykte, hvilket de ikke er! Du kommer ind på nogle ting såsom æresdrab og at unge piger bliver solgt til nogle ældre. Disse synspunkter du kommer med, er ikke fra islams syn. I islam må man ikke dræbe, ligemeget hvad konflikten er. Du fortæller endvidere nogle ting, som går imod islam. Du kommer bl.a ind på nogle ting som er kulturelt i nogle lande, derfor skal det ikke henvises til islam, da det ikke er islams holdninger og budskabet fra kuranen og i det hele taget ikke hvad sharia loven går ud på. Du fortæller bl.a. om nogle imamers holdninger.Der er forskellige holdninger og ikke alle mennesker går ind for den samme holdning. Jeg ville anbefale dig, at du læser mere om islam og specielt kvindernes status i islam. Flere mennesker fortolker islam og kuranen som at være noget farligt, men islam er så smukt, at det ikke kan beskrives. Mange fortæller som om islam er drab og at kvinder nærmest ikke er noget værd, men næ nej, kvinder har ligeret som en mand!
Alt det du fortæller om er ikke sharia loven, sharia loven er meget bedre!
- vi kæmper stadig for at få en islamisk stat, sharia loven!

Related Posts with Thumbnails