onsdag den 22. juni 2022

Der urineres overalt - hvad man ikke skal gøre

 

Boston forsøger at gøre rent efter urin i det offentlige rum


 Andrea Widburg

En af mine tommelfingerregler er at succesrige kulturer har gode offentlige toiletter og kan forhindre problemet med der urineres, og tarme tømmes offentligt. Den kendsgerning at Boston forsøger at regne ud, hvordan man hindrer at der urineres i elevatorer, og hvordan man finder ‘gerningsstedet’ således af myndigheden kan gøre rent understreger såvel det sociale forfald og det moderne Amerikas hjælpeløshed over for dette forfald.

På mine rejser i Europa, Asien og dele af Mellemøsten er det de lande med gode forhold og stræben mod velstand der havde rene, sikre og funktionelle toiletter. Japan har vedvarende de bedste offentlige aftrædelsessteder, med opvarmede sæder, og rolig musik der dæmper mere lydhøre hændelser. Når et land er på vej ned eller allerede er nede er forholdene på de offentlige aftrædelsessteder dystre og gaderne bliver stedet hvor mange vælger at besørge


Da jeg første gang kom til New York tidligt 1990’erne stank, the chi-chi Upper East Side som en gigantisk urinal. Da jeg var her cirka halvvejs under Rudy Giuliani's administration, var stanken borte. Sidste gang jeg var der, 2019, under de Blasio årene stank byen igen som en gigantisk urinal.

Det samme gælder England. Da jeg var der i 1980’erne var der overalt rene sikre, offentlige aftrædelsessteder. Da jeg var der i 2013, var mange offentlige aftrædelsessteder svagt oplyst i et desperat forsøg på at gøre det vanskeligt for stiknarkomaner at finde en brugbar åre. (Det samme gjaldt Amsterdam tidligt 1980’erne, hvis jeg husker korrekt)

San Francisco var engang en tilstrækkelig ren by, undtaget the Haight Ashbury under hippie æraen. I de seneste år takket været den venstredrejede ledelse fra byens Rådhus er San Francisco blevet verdens berygtet for mængden af urin og fækalier i gaderne. 

I 2018, skabte Jenn Wong et "bæ kort" for at hjælpe til at man kunne navigere i de værste steder i byen, så deres sko ikke sank ned i en dampende bunke menneskelig afføring. Nu har andre amerikanske byer enten et ‘bæ kort¨eller ‘afføringsproblemer’(e.g., New York, Chicago, Seattle, og Los Angeles).  Ikke alene er det forkasteligt, men det er også farligt, på grund af af menneskets fækalier er sygdomsfremkaldende, sprednede f.eks. E. coli, giardia, hepatitis A, indvoldsorm, salmonella, meningitis, og meget mere.

Image: Manneken Pis ("Little Pissing Man"), originally installed in a fountain in central Brussels, Belgium, in 1619.  Image by Myrabella.  CC BY-SA 3.0.

En vigtig del af et velfungerende samfund er gode sanitære forhold. Roms succes kan tilskrives at da det gik bedst havde byerne i Det Romerske Imperium gode sanitære forhold og afløb, så fine at det tog over tusind år før verden var i stand til blot at nærme sig denne ingeniørmæssige bedrift. 

Det er derfor jeg finder det bemærkelsesværdigt at Boston har et problem med mennesker der urinerer i elevatorer (ulækkert!) og indfører noget der slår mig som et fuldstændigt ineffektivt modsvar:

Ikke mere problem med at der urineres, håber the Massachusetts Bay Transportation Authority med det nye program og teknologi til at klare  at der urineres i de offentlige elevatorer.

The MBTA, der betjener Boston og nærliggende områder iværksætter et pilotprogram denne sommer, hvor der opsættes sensorer der kan detektere urin i fire elevatorer i den indre by. Sensorerne sender signal, så et rengøringshold kan sendes afsted, Brapporterede the Boston Herald.

Sensorerne i loftet på elevatorerne har en indbygget udsuger der suger luft ind og “kan lugte hvad der tilstede” sagde Meghan Collins, en programansvarlig for MBTA.

For det første hvordan er folk blevet så primitive at de går ind i en levator og tænker, “Hallo! hvor er det dog en fin urinal”? For det andet så er det at sende et rengøringshold en god ide for at forhindre glatte gulve og væmmelig stank, men dette system hjælper slet ikke til at demotivere folk fra at indlade sig på såand anti-sociale handlinger. 

Så er vi fremme ved det ægte problem udtømmelser fra kroppen i byen: Vort retssystem er så smadret at vi ikke har nogen metode til at hindre mennesker i at opføre sig så uønsket. I San Francisco, her for nylig udelukkede D.A. Chesa Boudin, fra hans første dag i embedet at ville han ikke gøre noget ved at hindre at der urineres og tømmes tarm i det offentlige rum. Og i andre byer, trods det de ikke har været så kontante, er der en manglende villighed til at straffe den slags anti social aktivitet, sammen med politikker der opmuntrer hjemløse til at campere på offentlige gader eller at bruge offentlig transport, og steder som såvel soveplads som bademulighed, hvilket betyder at en urindetektor sensor blot laver om på hvilestolene på det fartøj der kendes som the USS Public Degradation.


https://www.americanthinker.com/blog/2022/06/boston_tries_to_clean_up_the_urine_in_its_transit_system.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails