tirsdag den 24. januar 2023

Stol ikke på eksperterne - siger eksperter

 

"Stol ikke på eksperterne, siger eksperter" 

Mellem år 2000 og 2018 er antallet af personer med doktorgrader mere end fordoblet. 

Daniel Greenfield 


Jeg er bekymret.


“Er ‘rainbow fentanyl’ en trussel mod dine børn denne Halloween? Eksperter siger nej, forsikrer NPR mig. 


Og hvis der er noget vi har lært i de seneste år så er det at tro det modsatte af hvad eksperterne siger. Medierne har givet op i forsøget på at få folk til at stole på dem, og beder os nu om dog at stole på deres håndplukkede eksperter. Og de eksperter siger nøjagtig det samme som medierne.


Ethvert emne, udfordring tackles nu af eksperter.


Mener du at en kandidat til Senatet der knap kan formulere en sætning er bekymrende? 

“Fetterman’s brug af stor skrift er almindelig hos personer efter et slagtilfælde, siger eksperter,” og smigrende the Washington Post. Eksperterne har tendens til at sige af Democrats burde vælges og ikke Republicans. De er enige i at når en Democrat gør noget er det anderledes end når en Republican gør det samme. Og hvis du nu mener at eksperterne har en dagsorden siger samme eksperter Nej!. Færdig med den debat.

 

Eksperter advarer om stigning af “misinformation.” Og misinformation skal naturligvis defineres ved personer der er uenige med eksperter. Eksperter siger at enhver der er uenig burde forvises fra debatter. Hvis du er uenig med forvisningen siger de burde du du også udelukkes. 


Næsten ligesom canadierne der siger “eh, og briterne der siger “innit,” siger medierne “eksperterne siger.” 


Medierne er berygtede for at slynge “eksperter siger” til enhver historie, uanset relevans. Ingen holdning, uanset hvor tåbelig den kunne være eller forkert kan undgå at blive til en overskrift med eksperimentering. F.eks. “kan en person være fed og i god form? 


Sundhedseksperter siger Ja. “Anatomi bestemmer ikke køn, siger eksperter..  “Er det sikkert at puste fødselsdagslys ud? Læs hvad eksperter siger.” Jeg ved ikke hvordan du gør, men jeg konsulterer altid eksperter før jeg puster stearinlys ud.


COVID tiden førte til en eksplosion i tiltro til anbefalinger og i ekspertudtalelser. De har dog mistet noget af deres betydning. “Er COVID under kontrol i USA? Eksperterne siger Ja,” i duel med “Der er nye COVID varianter som eksperter siger kan provokere en opblomstring til vinter,” som blev fulgt op med “er COVID pandemien forbi? For tidligt at sige, insisterer eksperter.” I det mindste siger de altid det samme i Kina. “Nær, tæt kontrol er der brug for ved udbrud, siger eksperter. Nu og for evigt.


Ekspert kommer fra Latin og betyder en person der er blevet viis gennem erfaring. Nu har det næsten den modsatte betydning, nemlig en person der har en eksamen. At konsultere en ekspert er at igangsætte en lavine af eksamener og titler med kun lidt vægt på visdom og erfaring.  


Da Jill Biden insisterede på at blive benævnt “Dr,” gik medierne til hendes forsvar. “Hun har sin egen titel, der ikke er ‘hustru men ‘ekspert’ i dette tilfælde i uddannelse.” Rana el Kaliouby, “ekspert i kunstig følelsesmæssig intelligens” opfordrede andre PhD’ere til at føje “Dr” til deres Twitter navn for at vise hvor mange der er af os. Vi fortjener respekt.” Eksperter i at være eksperter siger de fortjener respekt.


Brugen af titler som Doktorer er alle steder i europæiske lande som betegnelse for en særlig klasse. Amerikanerne plejede at latterliggøre den absurde oppustethed hos ikke medicinske doktorer der ‘lod som om,’ fordi vi aldrig har haft noget rigtigt klassesystem. Credentialisme konstruerer en virkelighed der udgøres af eksperter, der aldrig har været mindre troværdige selv dengang i dagene med frenologi.


Jill Biden’s tese for hendes Ed.D eksamen var fyldt med stavefjel og ligner en førsteårsstuderendes første forsøg udi i et emne. Den var med baggrund i et spørgeskema og Kyle Smith bemærkede at “igen og igen indeholder de bøger hun citerer en stor mængde materiale der er relevant for hendes udredning på de første 20 sider.” Men eksperter siger at det hele er fuldstændig normalt og ikke noget at bekymre sig over.


Hvorfor har eksperter så meget at kommentere på? For det første fordi der er så mange flere af dem.


Mellem 2000 og 2018 blev antallet af personer med doktorgrader mere end fordoblet fra 2 millioner til 4,5 millioner. Det er altså rigtig mange der er blevet eksperter hurtigt. I den samme periode steg antallet af institutioner der udklækker dem, som var det slik med over 10%. 


I 1958, blev der samlet tildelt 8,773 doktorater, flertallet på videnskabelige områder. Dengang var de meget mere sjældne og den som fik  tildelt en doktorgrad opnåede med rette respekt. Tre år senere var Apollo projektet undervejs. I 1969 året hvor vi landede på Månen blev der tildelt 25,743 doktorgrader, de fleste i videnskab. 


I 2020, blev der tildelt 55,283 doktorgrader. Og vi er endnu dummere trods det, selvom eksperterne ikke vil sige det, fordi de selv er en del af problemet. Mange af doktorgraderne kan meget muligt være i videnskab, men kun i den forstand at Dr. Jill Biden er en doktor. 


Ganske mange, som Jill, er uddannet i masser af følelsesladede doktorgrader. Der er PhD’ere i diversitet, lighed, inklusion og retfærdighed. En Dommer i Retfærdighed og Diversitet i Undervisning fra Vanderbilt. Arizona State praler med “nationens første skole i social transformation” som del af et PhD studie program. Der er doktorgrader i fedme og det siger eksperterne bare er supergodt.(fedt)


Hvorfor? Jo, det giver beskæftigelse for den overflod af eksperter vi skaber med en vækstrate på 3,7% om året. De eksperter har straks brug for et arbejde for at tilbagebetale deres astronomiske studielån. Og de jobs involverer at de kan fortælle os ting som de intet kender til.


Eksperter kræver myndighed. Jo flere eksperter vi skaber des mere vokser  mesterklasserne. Og det er en mesterklasse af idioter der tilmed er meget sensitive om det og besat med undertrykkende dissens. Under COVID opdagede vi spredningen af Mestre i Offentlig Sundhed, bureaukrater der intet kendte til videnskab, forstod endnu mindre og alligevel krævede total myndighed. 


Jo mindre eksperter ved, des mere har de at sige. Den snigende fascisme hos en bureaukrat med en meningsløs eksamen ville være guf for den værste latinamerikanske autokrat. lig enhver politisk embedsmand der nu kan sætte et PhD efter sit navn. 


Besøg Californiens valgsted og du kan se “Shirley N. Weber, Ph.D” med langt større bogstaver end i hendes faktuelle titel som  Secretary of State. Weber fik en phD i kommunikation før hun fik opbygget et Department of African Studies i  San Diego State.


Fra hendes Twitter håndtering til interviews - de skal  alle have etiketten PdD. I et nyligt interview foreslog Weber ændringer i statens genvalgsordninger for at beskytte Newsom og undgå at nogen, som Larry Elder, i at blive valgt. Weber udpeget af Guvernør Newsom for to år er åbenbart ekspert. Og eksperter bør jo fortælle os hvem vi må stemme på. 


Udbredelsen af eksperter er et middel til nedtur i den selvstændige autonomi. Fra begyndelsen af det sidste århundrede indledte en ny klasse af eksperter, tænketanke, og til lejligheden opfundne myndigheder, at forestille sig verden som et sterilt laboratorium, hvor både samfundet som menneskene kunne formes, skabes om til en fuldkommen tilstand. Det store eksperiment, der begyndte med socialismen, eugenetikken og nationens ophør afsluttes nu med en ladning klovne der vifter med deres værdiløse doktorgrader højt mod himlen 


Slovenien, et eks-kommunistisk land har den højeste procentdel af doktorgrader i Europa. Det har ikke gavnet landet og det vil det heller ikke gøre for os. Uanset hvad eksperterne siger


Ægte ekspertholdning er yderst velkommen når den er relevant og samtidig åben for debat. Men nedbrydningen af ekspertise til credentialisme og blind tro på eksperter til et Kafkalignende tyranni der gennemsyrer ethvert felt i det moderne liv kræver, at de politisk belejlige meninger hos enhver woke PhD i et opfundet område skal behandles som om de besidder sandheder a la Isaac Newton eller Albert Einstein. 


Aktivisterne er blevet eksperter og eksperterne blevet, aktivister og des lignende og som med konklusionen i George Orwells Animal Farm, ser vi fra aktivisten til eksperten til wokeidioten og kan ikke skelne, hvem der hvem, men vi ved dog at vi ikke kan stole på en eneste af dem. 

https://www.frontpagemag.com/dont-trust-experts-experts-say/


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails