lørdag den 14. september 2024

Jihad mod musik koster liv

 

Jihad mod musik

Robert Spencer

Ironien var fuldfed her for nylig da en Islamisk Stat (ISIS) jihadist fra Syrien, Issa al-Hasan, myrdede tre personer og sårede mange flere i et angreb ved Festival for Diversitet” i Solingen, Tysklan. Dette angreb var en levende og smertelig hændelse ved venstrefløjens idol med ‘diversitet’, men det var langt mere end det: Det var en dyster påmindelse om den kendsgerning at mens islamisk jihad bliver stadig mere almindeligt for livet i Vesten, så er festivaler et favorit mål. 

The Associated Press rapporterede at Solingen’s “‘Diversitets Festival” markerede byens 650 års fødselsdag, der begyndte fredag og skulle slutte søndag, med adskillige optrædender på centrale gader med levende musik, kabaret og akrobatik.” Al-Hasan forklarede, at han var “en soldat for Islamsisk Stat” der havde uført angrebet for at “hævne muslimer i Palæstina og overalt.” Han føjede til at han havde valgt Diversitets Festivalen som mål, fordi han ønskede at slå en “gruppe kristne ihjel” og var åbenbart ikke klar over, at de mindst kristensindede ville overvære festivalen. 

Det er også et kendetegn at Diversitets Festivalen var med levende musik. Jihadister har angrebet ved musikeventer i årevis. Den 13. november 2015 i Paris udførte islamiske jihadister en række koordinerede angreb i byen, resulterende i at 130 blev dræbt. 90 af dem blev slået ihjel i Bataclan Koncert Salen, hvor et band ved navn Eagles of Death Metal spillede for 1500.

En af jihadisterne, Salah Abdeslam, lod forstå at massakren var hævn for fransk militærs handlinger mod jihadister i Irak og Syrien. “Vi bekæmpede Frankrig, vi angreb Frankrig, vores mål var civile. Der var intet personligt mod dem, sagde han. “Jeg ved min holdning kan være chokerende, men det er ikke for at stikke kniven dybere ind i såret, men for at være oprigtig mod de som lider en umålelig sorg.” I know my statement may be shocking, but it is not to dig the knife deeper in the wound but to be sincere towards those who are suffering immeasurable grief.”

Derpå den 22. maj 2017 dræbte endnu en jihad massemorder 22 mennesker og sårede 59 ved en Ariana Grande koncert i Manchester, England. Gerningsmanden hed Ramadan Abedi, en mand som venner beskrev som en “hengiven” muslim, der havde lært hele Koranen udenad.  De britiske myndigheder kendte ham som en terrortrussel og havde været i kontakt med en person der rekrutterer for ISIS. 

Islamiske jihadister ramte igen en musikfestival i Rusland den 22. marts 2024, skrigende “Allahu akbar” mens de myrdede 145 personer ved Crocus City Hall i Moskva, hvor et rockband ved navn Picnic optrådte.  

Den mest oplagte grund til at islamiske jihadister slår til mod musikoptrædener er fordi der er store folkemængder der overværer dem, og således er de perfekte fora for masse ulykker. Men Islams antipati mod musik som en bidragende faktor burde ikke overses. Det islamiske had mod musik er i store træk ukendt i Vesten, men dukker op i nyhederne fra den islamiske verden nu og da.

Forleden mandag i landsbyen Chiksa i Bangladesh, forbød de muslimske myndigheder musik ved bryllupper og fødselsdage - og ved alle andre begivenheder. I 2023 blev rapporteret, at Taliban patruljerede ved bryllupssale for at sikre at forbuddet mod musik ikke blev overset. 

Dette skyldes, selvom forbuddet bliver i den grad ignoreret, at musik er fobudt i Islam. En islamisk tradition skildrer Muhammad, islams profet, der profeterer at der vil komme et “kollaps af jorden” når “syngende slavepiger, musik, og at drikke berusende drikke spreder sig” (Jami at-Tirmidhi 2212). I en anden forudsigelse sammenligner Muhammad igen muslimernes korruption med deres accept af musik, sammen med alkoholiske drikke: “Mennesker blandt min nation vil drikke vin, kalde det ved et andet navn, og musikinstrumenter vil blive spillet for dem og sang og syngepiger (vil synge for dem). Allah vil sørge for at jorden opsluger dem og vil forvandle dem til aber og svin” (Sunan Ibn Majah 4020).

Ifølge den klassiske islamiske lovmanual, “Tillid til den Rejsende” fordømmes musikinstrumter (r40.1); at synge eller lytte til sang er en krænkelse (med undtagelse af sange der opfordrer til fromhed)(r40.3); og på opstandelsens dag, vil Allah fylde bly i ørerne på enhver som sidder og lytter til en sangerinde.. (r40.1 (2).

I lyset af alt dette er det ikke overraskende at jihadister har koncerter som mål. Ikke kun er der ved koncerter mange mennesker, men også en folkemængde der opfører sig på en måde der gør Allah vred. Myndighederne i Europa og i USA burde studere denne kendsgerning og sørge for ekstra sikkerhed ved musikkoncerter. Men det gør de naturligvis ikke. Det ville jo være “islamofobisk.”  

https://www.frontpagemag.com/the-jihad-against-music/


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails