torsdag den 27. juli 2017

Borgere i fransk by bygger mur om indvandrercenter

Demonstrerende borgere bygger en mur rundt om et planlagt indvandrercenter

4

Indbyggere i en by i det sydvestlige Frankrig har bygget en mur til adgangen til et nedlagt hotel for at hindre at det skal blive til et indvandrercenter.
Ifølge den gruppe der organiserede aktionen arbejdede nogle dusin indbyggere i løbet af natten for at bygge den 18 meter lange og 1,8 meter høje mur for at hindre adgangen til det tidligere Hotel Formule 1 i Séméac.
De protesterende sagde at de lokale myndigheder ikke er lykkedes med at konsultere indbyggerne om planer om at huse 85 indvandrere i den ikke benyttede bygning, og de har placeret centret “i et beboelsesområde.”
Laurent Teixeira, en talsmand for gruppen fortalte AFP: “Vi er ikke mod indvandrere. Men man skal tage hensyn til borgerne. Intet er blevet planlagt for indvandrernes daglige liv og gøremål” og han påpegede at de offentlige ydelser for byen med blot 5500 indbyggere i den grad ville blive strakt til deres yderste af de nytilkomne.
hotel
FACEBOOK/COLLECTIF SEMEAC
BFM TV rapporterede tirsdag at et antal lokale havde skrevet under på deres godkendelse af muren, og en beboer fortalte journalister: “Gruppen har gjort det fin med at bygge dette, og det er et godt initiativ, selvom det ikke er løsningen. Vi er bange for disse mennesker (indvandrerne) og den skade de kunne gøre på vort samfund,” og tilføjende: “Og jeg tror mange deler vor mening.”
Gruppens handling blev bemyndiget af viceborgmesteren i Séméac, Philippe Baubay, der erklærede at bygningen af muren havde været “fuldt lovligt.”
Men ifølge mediernes dækning, døgnet rundt, gav bygningen af muren anledning til vrede fra fagforeninger, handelsforeninger og nogle valgte repræsentanter, med kommunisten Erick Barrouquere-Theil der meddelte at han var “rædselsslagen over gruppens protest.”
“Der var muren om Jeriko, Berlin Muren, Donald Trump ønsker at bygge en mur. Jeg ser med forbløffelse at denne mur så er bygget.”
“Det er forkasteligt, og i dag er der ikke noget andet ord jeg kan benytte for at beskrive den.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails