fredag den 21. juli 2017

Filmen Dunkirk kritiseres for ikke at have nok kvinder og farvede personer med

Filmen Dunkirk kritiseres for ikke at have nok kvinder og farvede personer med

Dunkirk er en fremragende film, men der er altså ikke nok “kvinder” eller “farvede mennesker” med i det ifølge en anmeldelse i USA Today.
Filmen - der på rollelisten har Mark Rylance, Kenneth Branagh, og tidligere sanger i One Direction Harry Styles – har fået 5 stjernede anmeldelser for sin levende, neglebidende beskrivelse af evakueringen af the British Expeditionary Force fra Dunkirk i 1940.

Ikke nok farvede og kvinder i ny film om Dunkerque ifølge avis

Men selvom anmelderen i USA Today’s også roste den så kunne han ikke lade være med at give et lille rap over fingrene over den skamløse mangel på diversitet og lighed:
Inddelingen i tidszoner kan være en anelse irriterende da du må forsøge at finde ud af, hvordan de passer sammen og så den kendsgerning at der kun er et par kvinder med og så det at ingen farvede førende skuespillere er med kan virke forkert.
Jo, det er sandt at hovedrollerne i  Dunkirk’s i sandhed er domineret af hvide europæiske mænd.
Men en mulig grund til dette er netop at Dunkirk var en virkelig historisk begivenhed som instruktøren Christopher Nolan virkelig har gjort sig store anstrengelser for at genskabe så præcist som muligt.
Jovidst ville det have været en ren komisk befrielse om Amy Schumer eller Rebel Wilson – måske dem begge – havde været på rollelisten, som f.eks. to fantastiske krigskirurger der insisterede på at blive hos tropperne mens alle de andre mandlige hovedrolleindehavere var flygtet.
Det ville helt sikkert også have føjet en ny dimension til det hele om James Earl Jones var blevet castet som den barske Royal Naval officer der fra sit pensionistitlværelse blev bedt om en sidste indsats over Den Engelske Kanal, eller om Ice T og Snoop Dog havde fået rollerne som to aldrende rappere der i faldskærm fra en DC3 uddeler marihuann til de desperate tropper, eller om Oprah dukkede op i et Queen Mary udstyr og bød de tilbagevendende tropper velkommen hjem.
Men det ville i sandhed ikke have været historisk autentisk.
Jo denne fyr fra USA Today: han kender virkelig historien, ikke sandt?


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails