tirsdag den 3. oktober 2017

Cuba er ved at bryde sammen økonomisk

U.S.-Cuba relationer bliver mere og mere interessante

Udenrigsministeret meddelte at personale på U.S. Ambassaden i Havana ville forlade Cuba som modsvar på de seneste akustiske overgreb. Dette var forudsigeligt og viser at sikkerheden for U.S. diplomater sættes i første række. Imidlertid var det andet skridt der blev taget - et rejseforbud - få en direkte påvirkning af Cubas økonomi.
Dette fra CNN:    
The US State Department trækker alle familierne af de ansatte og ikke betydningsfuldt personale ud af Cuba, efter en række mystiske angreb mod U.S. diplomater.
Adskillige US embedsmænd fortæller CNN at 21 US diplomater og familiemedlemmer er blevet syge efter åbenbare akustiske overgreb. Den amerikanske ambassade vil fortsætte arbejdet med cirka 60% reduktion af personalet..
Embedsmændene sagde US øjeblikkeligt vil holde inde med at udstede visas i Cuba på grund af reduktionen i personalet og beslutningen beskrives ikke som en gengældelse. Embedsmænd siger der stadig vil være rådgivende embedsmænd på ambassaden der vil være i stand til at assistere US borgere på Cuba.
The State Department  udstedte også en rejseadvarsel og opfordrede amerikanere til ikke at rejse til Cuba, fordi de kunne udsætte sig for angreb lig de overgreb der har været mod diplomater, da nogle af overgrebene har fundet sted på hoteller hvor amerikanere bor, sagde en ledende embedsmand til journalister.
I løbet af de seneste år er the U.S. State Department kommet med rejseadvarsler til Mexico og det har helt tydeligt skadet feriestedernes økonomi.


Cuba står nu overfor to store problemer:


1) Orkanen Irma smadrede mange af feriestederne der benyttes for at få europæere og amerikansk turister til øen, og,
2) En reduktion i antallet af US rejsende til øen vil betyde færre dollars, og det på et tidspunkt hvor Castro regimet kan bruge hver eneste dollar de kan få fingre i.   
Ifølge nyhedsreportager, var U.S. turismen over en U.S.$ 1 milliard i 2016. Det er ganske tydeligt at disse dollars har hjulpet Castro regimet til at klare den svigtende støtte fra Venezuela og fiaskoen med at skabe nye veje til hård valuta. En rejseadvarsel gør at disse dollars kommer i risiko-zonen.


Hvordan kommer Cuba til at klare Cuba og en US rejseadvarsel? Måske slet ikke. Jeg er sikker på at Raul Castro ikke kan vente på pensionering så han kan efterlade dette rod o kaos til næste fyr der ikke hedder Castro.

P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.

http://www.americanthinker.com/blog/2017/09/9_29_2017_18_28.html#ixzz4u93TBR9S

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails