lørdag den 9. februar 2019

13 overraskende kendsgerninger om skæg

13 overraskende kendsgerninger om skæg

Det er ikke kun hårvækst du ser - der ligger langt mere bag. Her er så 13 kun lidt kendte, og nogle meget kendte kendsgerninger om skæggets historie.
1. Medlemmer af ZZ Top er berømte for deres lange fuldskæg, lige så berømte de er for deres sange, Men de var sådan set ikke interesseret i at beholde deres ‘flyvske’ ansigtshår. Lead vokalisten og guitaristen Billy Gibbons og bassisten Dusty Hill blev engang tilbudt 1 million dollars for at barbere sig til brug for en reklame. Det nægtede de.
Billedresultat for zz top
2. I 1860, skrev en 11 årig pige ved navn Grace Bedell et brev til præsidentkandidaten Abraham Lincoln og opmuntrede ham til at få sig et skæg for at få flere stemmer. “De vil se meget bedre ud, for Deres ansgit er så smalt,” skrev frøken Bedell. “Alle damerne elsker whiskers, og de ville opfordre deres ægtemænd til at stemme på Dem og De ville blive præsident.” Da Lincoln forlod Det Hvide Hus havde han et fuldskæg.
3. Når vi nu nævner det med at holde fast ved en fiks ide. Valentine Tapley, en Democrat fra Missouri, lovede aldrig at barbere sig hvis Abraham Lincoln, en Republikaner, blev præsident. Da Honest Abe så netop blev det holdt Tapley sit løfte.Da han døde 50 år senere var hans skæglængde imponerende 12 1/2 fod.
Billedresultat for valentine tapley beard

4. Verdens længste skæg - 17 fod, 6 tommer —tilhørte en mand ved navn Hans Langseth, der døde i 1917. Hr. Langseth forstod den historiske værdi af sit ansigtshår og sikrede sig at det blev bevaret for eftertiden. Det imponerende ansigtshår er nu del af the Smithsonian Institute’s permanente samling.
5. I 2013, blev Sean Conway den første der svømmede Great Britains længde. Men at sådan svømme rundt 10 miles om dagen i fire måneder var ikke let. En af udfordringerne som Conway stod overfor var at brandmænd regelmæssigt brændte ham i ansigtet. Så derfor besluttede rekordsætteren sig for at få et fuldskæg for at beskytte sit ansigt. Det var lige sagen.
Billedresultat for sean conway swimmer
6. Hvis du meget gerne ville have et skæg under sidste del af den russiske Zar Peter den Store styre, så skulle du betale en afgift. Peters mål var at modernisere sit fædreland, og han anså lange skæg som et symbol på et tid der var passé. Derfor pålagde han en skat på enhver mand med et skæg.
7. Brigham Young University ville ikke tillade at de mandlige studerende havde skæg, skønt universitetet havde undtagelser af religiøse og lægelige grunde - dog meget stramme restriktioner. Den beskæggede yndling der ønskede at fortsætte med hårvæksten skulle i tre dage barbere sig og derpå besøge the Student Health Center for at vise en universitetslæge den “alvorlige hudlidelse” der så kunne kræve at han havde skæg.
8. The United States udklækkede engang en plan til at forurene nogle cigarer til Fidel Castro. Målet var ikke at slå ham ihjel, men at få hans skæg til at falde af, hvilket ville få ham til at se syg og svag ud overfor hans undersåtter. Planen blev aldrig til noget.
9. Da kong Henrik VIII trak England bort fra Den Katolske Kirke, var det ikke alle
englændere der var tilfredse. Sir Thomas More en af de mere prominente borgere
var imod, og støttede ikke Den Anglikanske Kirke, og han blev henrettet ved
halshugning i 1535. Legenden går på at More placerede sit skæg så øksen ville
ramme forbi. Han forklarede bødlen at hans skæg var uskyldigt i hans forbrydelser.

10. Moustacher og mandighed går hånd i hånd - i det mindste i Tyrkiet - må du kæmpe for at få et ‘stache?’ Nogle læger vil udføre hårtransplantationer, tage hår fra andre steder på din krop og sætte dem under din næse.
11. Før år 2000, hvis man ønskede arbejde i Dominos Pizza skulle man være
glatbarberet. Virksomheden ændrede sin ikke-skæg politik efter en ansat der var
Sikh anlagde sag om diskrimination, idet han hævdede hans ansigtshår var religi-
øst betinget Men pizza kæden fastholdt, at den har andre grunde til at tillade
skæg herunder øget social accept af goatees (gedebukkeskæg) og vanskeligheder med at tiltrække nye ansatte.
Billedresultat for goatee
12. I det 1700 århundrede forventedes det at soldaterne i den preussiske hær havde skæg, og hvis de ikke kunne få sig et ordentligt skæg fik de at vide de skulle male sig et skæg i ansigtet.  
13. I 2000, udførte den irske ølproducent Guinness et studium for at se hvor meget af deres ølskum der blev fanget af mænds skæg i UK. Ifølge resultatet - nedsvælger den almindelige øldrikker sin pint i 10 slurke og rundt regnet en halv milimeter bliver fanget i ansigtshåret. Men lad blot shaveren ligge. Det er jo blot 1 promille af brygget.
Dan Lewis is the author of the popular daily newsletter Now I Know, which shares something interesting every day. Mr. Lewis is compensated by The Art of Shaving for articles posted in this blog.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails