torsdag den 7. februar 2019

En våd drøm - helt uden realiteter bagved

Alexandria Ocasio-Cortez's våde drøm

I det eventyr land hvor Alexandria Ocasio-Cortez befinder sig, mener, at hun at det ved indføre en 70% skat på Amerikas mest velstående ville kunne hjælpe med til at få midler til de gigantiske omkostninger ved hendes Green New Deal, som hun hævder vil gøre landet til en oase - helt uden CO2 udledninger. I virkeligheden har debutanten i Kongressen ingen anelse om, hvordan selv den mest simple matematik fungerer.
Der er 540 milliardærer i Amerika. Den samlede velstand ved dem beløber sig til $2.4 billioner. Selv hvis hun var i stand til at opfylde sin fantasi, og samle en Stasi lignede styrke for at gennemføre den, og få indsamlet alle værdierne, og dermed få de ‘velstående amerikanere’ knækket, så ville hun ikke have nok penge til regeringens omkostninger i blot otte måneder.
Amerika har ikke noget problem med velhavende “der ikke betaler deres fair del” som fortalerne for hendes vilde skatteforslag hævder. Top 10% af U.S. skattebetalerne betaler over 70% af alle forbundsskatter. Og de som ligger helt øverst, den “1%” står for den suverænt største del af individuelle skatter, samlet mere end de 90% i bunden. De betaler altså allerede deres fair andel ... og så lidt mere. 
Måske burde støtterne af hendes Green New Deal anerkende at U.S. har et overforbrugsproblem. Sandy O’s forslag går ud på at bruge mere end $700 Billioner om året for at sænke CO2 udledninger og på bæredygtige energiformer.  Hun håber at opnå dette ved at beskatte milliardærer til døden og ved at skære ned forsvarsudgifterne ned med 50%.  Så i bund og grund er hun villig til at sætte vort lands, og den enkelte borgers sikkerhed overstyr for at hendes utopiske begær kan blive virkelighed.
Ikke kun risikerer hun amerikanske liv. Ved at skære ned på forsvaret skærer hun også ned på Amerikas indsats rundt om i verden. For eksempel når U.S. udsteder sanktioner mod andre lande, straf for grove krænkelser ved en stat, f.eks. humanitære krænkelser eller begyndende krige.
Sanktioner er kun effektive, fordi U.S. har verdens største militære kapacitet for at håndhæve sanktioner. At halvere vore forsvarsudgifter ville betyde, at disse andre lande, med større sandsynlighed ville beregne muligheden af amerikansk gengældelse, for de ville være bedre i stand til at matche U.S. militærforbruget.
Dette vil have en ødelæggende virkning såvel hjemme som hos Amerikas allierede. En enorm del af Forsvarets forbrug går til ny udvikling af ny teknologi, der gør at the United States altid er foran fjenders trusler, og vore globale partneres fjender. Hvis vore partnere ikke føler sig sikre vil de måske søge andre forsvarsalliancer, der yderligere svækker Amerika både militært og økonomisk.

Ocasio-Cortez's Green New Deal gør absolut ingenting for de nuværende udviklingslande der udleder CO2 i betragtelige mængder. Således ønsker hun blot at kaste masser af skattemidler op i luften så de kan blive kværnet i en vindmølle.
Hun er villig til at sætte amerikanske liv i fare i stræben efter en ikke bevist hypotese - som at sænke CO2 udledninger - det er så gennemført naivt for den nye politiker, er fuldstændig ude af trit med virkeligheden.  
Regeringskontrol med energiressourcerne og produktion har aldrig skabt et ønskværdigt resultat. Det kan Venezuela, Jugoslavien og Sovjetunionen bevidne.
Connect Taylor Day on Twitter at @TABYTCHI.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails