mandag den 25. oktober 2021

Tilbage til den Grønne Middelalder - er det ønskeligt?

Tilbage til den Grønne Middelalder verden 

Viv Forbes
Grønne drømmer om en verden helt uden emissioner, uden kul, olie og naturgas.
De burde tænke ganske alvorligt over hvad de ønsker.
For det første ville der ikke være nogen masseproduktion af stål, hvis der ikke er koks til at få fjernet ilten fra jernmalmen. Mennesker kan fælde skovene for at få trækul for at producere råjern, og støbejern, og skovene ville meget snart være udnyttet og nærmest ikke eksisterende. Kul redder skovene fra denne skæbne.
Billedresultat for trækuls mile
Vi kunne producere guld og sølv uden mineralske hydro-carboner, og med stor opfindsomhed kunne vi muligvis producere ikke raffineret kobber, bly, og tin og legeringer som messing og bronze. Men at skabe store mængder af cement, aluminium, forædlede metaller, plastic, petro-kemiske stoffer, og poly-rør ville være helt umuligt. 
At producere vindmøller og solpaneler ville også være umuligt uden fossile energikilder. En vindmølle har brug for masser af stål, plus beton, kulfiber, og glasfiber sammen med mange andre forædlede metaller - kobber, aluminium, mere zink, og molybdæn. Solpaneler og batterier har brug for meget ‘rene’ ingredienser - silikone, bly, litium, nikkel, kadmium, zink, sølv, mangan, og grafit - alle disse ting er yderst vanskelige at skabe i en trækulsdrevet ovn i baghaven. 
Transport, opførelse og vedligeholdelse af vind- og solfarme samt veje dertil og transmissionsledningerne har brug for meget maskineri der skal drives af diesel.
Hver maskine på Jorden har brug for hydro-carboner til motorolie, gearolien, hydraulikolie, bremsevæske og smøremidler. Vi kunne naturligvis benytte olien fra sæler, bivoks, og hvaler til smøreformål. Hvalerne blev reddet fra en dyster skæbne fordi man kunne raffinere jordolie. 
Billedresultat for whale oil
At bygge veje ville være en udfordring uden olie-baseret bitumen. Romerne lavede gode veje med brosten (dette ville gøre noget ved arbejdsløshed). Men hårdt arbejde passer ikke til de stadig ældre Baby-Boomers eller elektronik-æra Millennials.
Billedresultat for medieval oxen carts and roads
Biler, fly entreprenørmaskiner, iPhones, og så meget andet ville være fortid. Heste, okser, sulkyer, både af træ, sejlskibe, urtemedicin og optiske telegrafer ville få en gevaldig genkomst. Nogle damptraktorer ved træ ville stadig kunne arbejde, og trægasgeneratorer ville kunne erstatte benzin i nogle gamle biler
Dette er så tilbagekomsten af de “0-emisisoner” verden som de grønne ekstremister har planlagt for os.
Men det moderne liv kan ikke finde sted ved en økonomi baseret på en tid før kullet og før olien. Uden pålidelig elektricitetsforsyning og diesel-drevne landbrugsmaskiner, lastvogne er byer ikke bæredygtige. 
I den Grønne Utopia ville 90% af os skulle forsvinde stille og roligt. De Grønne skal ikke forvente at vi gør det stille og roligt.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails