tirsdag den 19. april 2022

Krigs første offer - Sandheden. Er de moderne infokanaler brugbare?

 

Sandheden er første offer i krig

Mark C. Ross

Modstridende fortællinger fortsætter med at forvirre observatører der befinder sig langt fra krigen i Ukraine. Her fornylig, på disse “sider” kastede Leo Goldstein tvivl om massakren i Bucha. Was there really a massacre at Bucha? - American Thinker.  Da han er ukrainer af fødsel besidder han en vis portion troværdighed. Rusland holder fast i og benægter noget ansvar for bombningen af en togstation fyldt med flygtninge i Kramtorsk, det østlige Ukraine.

Under Den Spanske Borgerkrig blev den baskiske by Guernica angiveligt bombet af kombinerede italienske og tyske styrker i april 1937.på anmodning af Spaniens Nationaliststyrker. Blodbadet inspirerede Pablo Picasso, der dengang boede i Paris, til at skabe et af sine mest berømte værker.

The First Casualty, en journalistisk historie om krig hævder Philip Knightley, at bombningen aldrig havde fundet sted. Besøgende i Guernica - kort tid efter hændelsen skulle være sket, fandt ingen tegn på skader. Ironisk nok nægtede de sejrrige Nationalister under Francisco Franco at slutte sig til Aksemagterne under 2. Verdenskrig....og lod briterne kontrollere Gibraltar...hvilket gjorde Hitler virkelig vred. Man har antydet at Franco var krypto-jøde kendt i Spanien som en Marrano.

I 2014, hævdede “øjenvidner” til skuddene fra en politibetjent mod Michael Brown i Ferguson i første omgang at Brown villigt havde overgivet sig og råbte. “Hænderne er oppe ...skyd ikke!” Da “vidnerne” blev afkrævet at afgive udtalelser under ed, indrømmede de fleste af “vidnerne” at de endda ikke var til stede på stedet da skyderiet fandt sted. 

Nu om stunder har vi satellitter og mobiltelefoner der kan registrere, optage hændelser lige nu og her. Og alligevel - hvad sker der så faktisk? Modsatrettede interesser har vægtige grunde til at ‘strukturere’ fortællingen for at opnå bred støtte til deres sag.

Under 1. Verdenskrig igangsatte en britisk diplomat ved navn Mark Sykes et fupnummer gående ud på, at tyrkerne massakrerede Zionistiske jødiske bosættere i Palæstina. Det gjorde han for at skaffe yderligere støtte til de Allieredes sag ....og det var rimeligt troværdigt med tanke på den aktuelle massakre tyrkerne tidligere i krigen havde udført mod armenierne.

På samme tid var Zionisterne i Palæstina faktisk udmærket tilfredse med at leve under Osmannisk styre. Ikke desto mindre gjorde ‘fuppet’ at Zionisterne uden for Palæstina blev endnu mere ivrige efter at opnår en suveræn jødisk stat - vi nu kender som Israel.

Selv med vore moderne metoder til informationsindsamling kan det tage et stykke tid at finde ud af, at skille kendsgerninger fra fiktion i rodet i Ukraine...hvis vi nogensinde kommer til de. 

Wikipedia portrætterer stadig bombningen af Guernica som en ægte, historisk hændelse uden at omtale Knightley’s modsatte version.

https://www.americanthinker.com/blog/2022/04/truth_is_the_first_casualty_in_war.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails