torsdag den 17. november 2022

Shahens søn om Irans fremtid

 

Shahens søn om Irans fremtid


 Joseph Puder t


Vesten har i sandhed brug for endnu en  Winston Churchill i dag. Han erkendte den uforsonlige fjende i Hitlers Tyskland, og forstod at forsoning med et sådant apokalyptisk diktatur aldrig ville fungere, Han indså at Hitler skulle mødes med magt, I 1935 var det stadig muligt at standse Hitler og nazisterne, forhindre 2. Verdenskrig og 60 millioner menneskers død.

På lignende vis er Vestens magter i dag ved at forsone sig med et apokalyptisk diktatur - Den Islamiske Republik Iran. Nogle lighedstegn mellem nutidens Iran og Nazityskland er ikke til at komme udenom, Både Khomeini og Hitler var revolutionære. Khomeini med islamismen og Hitler med race og racismen. Irans Ayatollaher er ekspansionister som Nazityskland var, Ayatollah regimet eliminerede sine partnere ved at styrte Shahen af Iran, ligesom Hitler udrensede den tyske hærs ledelse for at kontrollere krigsmaskinen. Ayatollaherne bruger den Islamiske Revolutions Garde på samme måde som Hitler brugte SS - ødelægge de ”ikke ønskede.”

Den Islamiske Republik Iran, som Hitler Nazityskland, bruger stedfortrædere for at skabe uro i nabolandene. Regimet i Iran vil udnytte de koncessioner Vesten giver til at fortsætte sin iver efter at sprede sin Pan-islamisme. De vil fortsætte med i hemmelighed at udvikle deres kerne våbenarsenal med eller uden en ny atomaftale, ligesom Hitler gjorde da han genoprustede Tyskland i 1930’erne, 

I et interview med Arab News (30, maj 2021), erklærede Reza Pahlavi, ældste søn af den afsatte Shah af Iran at han er “pessimistisk om kernevåbenaftalen, men optimistisk om de fremtidige bånd med Saudiarabien og Israel.” Reza Pahlavi, den iranske kronprins i eksil (bor i det meste af tiden i USA) betragter de nuværende indirekte forhandlinger i Wien mellem the US, og partnerne i Vesten (Storbritannien, Frankrig og Tyskland) og Iran om en kernevåbenaftale som “nytteløse” så længe Ayatollah regime i Iran eksisterer.

Han påpegede at “Ayatollah regimet benytter hvad som helst for at afpresse - tvinge verden til at handle med sig så det kan fastholde sit greb om regionens geopolitik.” 

Reza Pahlavi mener at når først Ayatollah regimet falder ville det iranske folk vende tilbage til normalt post-teokratisk liv, og det omfatter en positiv relation med Israel og Saudiarabien. Han sagde, “Folket er det samme. Og som resultat af regimets negative indvirkning på regionen kan vi helt sikkert forvente en fremtid, hvor gensidig respekt og varme relationer vil medføre bedre handelsaftaler, flere muligheder og forbedring af folkets liv, levestandard, sundhedshjælp, regional stabilitet, sikkerhedskoordinering og mange andre ting.”  

Pahlavi hylede Abraham Accords mellem Israel og fire arabiske land (Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Sudan og Marokko) han påpegede at, “der var engang da folk i Dubai drømte om at komme til Teheran for at gå i supermarkeder og i vore butikker. I dag er drømmen hos enhver i Teheran at komme så langt væk som muligt fra Iran.” Pahlavi fastholdt at det iranske folk ikke har nogen onde hensigter over for arabere, israelere, eller amerikanere. Han afslørede at studerende i Teheran for nylig har nægtet at deltage i de regime organiserede demonstrationer mod udenlandske lande, det vil sige, Israel og USA. Pahlavi hævder at en nation som Iran, med en lang civilisations historie, kultur, og tolerance aldrig har haft problemer med antagonisme mod andre kulturer eller lande. 

Da han blev interviewet af et saudisk tidsskrift ville Pahlavi naturligvis ikke nævne Persiens langvarige konflikt med sine arabiske og Sunni naboer. Iranerne har altid set på araberne med en overlegen holdning, og anset dem som en primnitiv, kameldridende ørkenstamme, plyndringsmænd. 

Araberne der bragte Islam til Persien brugte faktisk persere og jøder til at styre bureaukratiet i det Arabiske Abbassi Imperium. Når det drejer sig om jøderne er Purim fortællingen illustrativ for  had/kærlighedsforholdet mellem jøderne og perserne. Den persiske kong Xerxes kærlighed til sin jødiske dronning og Mordekajs loyalitet, det jødiske hof, bragte lempelser for jøderne fra den antisemitiske og folkedrabsfikserede Haman.

Den persiske konge Artaxerxes tillod Ezra og Nehemias at lade deres jødiske landsmænd vende tilbage fra det Babyloniske eksil, tilbage til landet Israel og genopbygge Templet i Jerusalem, en smuk historisk gestus i moderne tider.Før den islamiske revolution havde Iran og Israel et tæt og varmt forhold. Ayatollaherne i den islamistiske revolution i Iran forekommer at være direkte efterkommere af Haman. 

Pahlavi henvist til Ayatollah regimet som “Den Islamiske Inkvisition.” Han sagde at iranerne har lært det på den hårde måde, også de som er oprigtigt fromme i Iran, at de ikke ønsker regimet på grund af den skade det har påført troens folk, og på grund af det gejstlige etablissement.” Ayatollahernes teokratiske regeringsførelse har fremmedgjort iranerne fra religion. “Jeg mener den religiøse regeringsførelse har skabt en situation hvor folket vender sig mod religion.” Pahlavi føjede til, “Faktisk er der langt mere apati vis-avis religiøse følelser som et resultat af at regimet direkte forsøger at påtvinge en politiseret religion på offentligheden.”

Det gejstlige regimes intolerance i Iran mod minoriteter har været godt etableret. Den nuværende iranske forfatning forbyder Parlamentet at vedtage love der går imod Islam og fastslår at der ikke kan være nogen undtagelser da man henviser til landets “islamiske karakter.” Forfatningen anerkender kristne, jøder og Zoroastrianere som beskyttede religiøse minoriteter der kan tilbede frit. Alligevel er de underkastet diskrimination og forfølgelse på grund af deres religiøse overbevisninger. Det samme er sandt med den Sunni-muslimske minoritet i Iran, herunder kurderne, arabere og Baluchier.

Pahlavi berørte de nylige lækkede kommentarer af Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif, om  the IRGC der kontrollerer meget af Irans økonomiske infrastruktur i alliance med det gejstlige regime. Han sagde, “Jeg var glad at nogen fra regimet selv afmonterer denne naive forventning i Vestens verden om at moderate vil være i stand til at løse de udfordringer hvis de var i stand til at kontrollere. Det er et i bund og grund totalitært system, alt afgøres af den øverste leder.” 

Pahlavi mener at Vesten skal lægge mere pres på Irans regime i kerneforhandlingerne. I et tidligere interview med  Newsweek Magazine, sagde han at det ville være “en alvorlig fejl” for Biden at slutte sig til the JCPOA, selvom dets støtter og underskrivere argumenterer for at det er det eneste realistiske til at indefryse Teherans kerneprogram. Han sagde, “beslutningen hos Biden holdet med at vise sine kort før det indledte sit embede har forårsaget Irans regime til at øge størrelsen af sin trussel med mere og mere berigelse af en atombombes primære materialer.” Føjende til, “kritiske modstandere af aftalen har bøjet sig og flere vil komme til det snart. Hvis det havde en tvivlsom værdi i 2015, så er det helt sikkert elendigt i 2021.”

I sine sidste udtalelser foreslog Pahlavi at “hvis Iran var et anderledes Iran  ville man ikke sende missiler til Yemen. Vi ville have videnskabsforskere, herunder israelske eksperter der er de bedste på deres felt arbejdende på at løse vanforsyningskrisen i vore respektive lande.” 

The US og det allierede i Vesten skal ikke gentage fejlene man gjorde i forhandlingerne med Nazitysklandand ved at forsone sig med et farligt apokalyptisk iransk regime der truer med at “udslette Israel fra kortet.” Måske er det denne gang vi lærer af historien. 

https://www.frontpagemag.com/fpm/2021/06/reza-pahlavi-speaks-future-and-nuclear-deal-joseph-puder/


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails