lørdag den 15. april 2023

Portugal -klimaet og den høje pris

 

Portugal og klimaet og prisen der er høj

 Christopher Chantrill

I den sidste uge var jeg i Portugal. Jeg besøgte Lissabon, Porto og lyttede til ' Fado musik -- gjort verdensberømt af sangeren Amália Rodrigues -- og jeg besøgte Douro -portvinsregionen. 

Heldigvis er jeg en racistisk, sexistisk, homofobisk oprører og absolut ikke det mindste bekymret over at verden går under i klimaforandring og miljøkatastrofer. 

Når man er ude af Lissabon og Porto og de små snævre gyder så er der kun tre ting der foregår. Der er de endeløse eucalyptus skove, der bruges til papir, der er terrasser med vin og oliventræ lunde på hver bakketop og der er korkege.

Jeg fik en større åbenbaring vedrørende korkegene. Jeg har aldrig forstået, hvordan man kan fjerne barken fra træerne uden at slå dem ihjel. Intet problem. Man skræller barken af stammen, hele vejen op til de første grene, og så vokser korkegen blot videre og skaber ny bark og det på syv år. 

Ikke mere om korkege. Nu bliver det seriøst. De personer der ser vingårdene i Portugal, den gode britiske portvin der fremstilles, og åh ja det smukke landskab - terrasserne, vinene, landsbyerne og olivenlundene er de begejstrede. 

Jeg blev derimod chokeret. 

Disse vinmarker ligger på bakkeskråninger, hvor man for rigtig mange år siden gravede terrasser for bedre udnyttelse af vinstokkene og for at arbejde med dem. I gamle dage blev disse terrasser fastholdt ved stenmure/gærder, Det var en udmærket løsning, hvis ikke muren blev undermineret ved en vandstrøm under et uvejr. I dag bliver terrasserne udgravet af gravemaskiner med en stejl kløft mellem terrasserne. Ikke godt.  

Nu ser du det jeg ser, ikke sandt? Et naturlandskab med fyrretræsskove der er blevet hærget af grådige britiske portvins selskaber, mærker som Taylor, Blackett, Symington. og folk kommer og beser det og mener er noget ‘så yndigt.!’

Og Douro floddalen var tilbage dengang hjemsted for gydende ørreder og barcos rabelos -- sejlende fragtpramme -- der bragte portvinstønderne ned af den hastigt strømmende Douro til Porto. Masser af mænd styrede os barcos rabelos tilbage op af floden for at afhente næste ladning af vintønder.
I dag er Douro inddæmmet, og ørreden kan godt glemme alt om floden. Men der er håb,  " forskere afdækker ny viden om Douro flodens økosystem" og “truslerne mod biodiversiteten i ferskvandet stammer fra vandkraft dæmninger og andre forhindringer i Douro floden.” Uanset hvad, hvem har brug for vandkraft når Portugal allerede er oversvømmet i klima reddende vindmøller på hver en bakketop?

Flere gode nyheder. Man planlagde at bygge en dæmning over en biflod til Douro, Côa. Men en eller anden fandt en oldgammel klippe i Côa dalsænkningen, og klippe kunstværk stedet er nu et  UNESCO beskyttet område, hvor man kan se 12000-28000 år gamle klippetegninger af bjerggeder, heste, urokser og hjorte eller fisk. Samlede man sig i fortiden om disse klipper for at feste og grille en vildokse? Eller afholdt man kurser i at hugge i klippe? Eller hvad? 

Når man rejser til fremmede lande ja så ser man en stor U.S. eksport - de tåbelige og dyre bedrag og metoder hos vor uddannede klasser der styrer os -- som bliver adopteret af tåbelige og bedrageriske uddannede klasseledere andre steder i verden. Man kan flyve over Storbritannien om morgenen og lægge mærke til masser af vindmøller og så tænker man: Ups. Så flyver du over Nordsøen og ser flere vindmøller og tænker: Ups. Så flyver du til sidst over kysten ved Holland og Tyskland og ser endnu engang masser af vindmøller og tænker. Ups. 

Og når man tænker over det - eller i det mindst blot tænker - at det sidste et gennemsnits-indkomst land, som Portugal har brug for er den velstand- og indkomst dræning ved moderigtige, veluddannede klasse kvaksalvere fra det imperiale USA. Smukt assisteret af den globalistiske EU elite. 

Vil vi nogensinde komme til at få lavet om på den herskende ruinerende klasse?

Jeg læste en artikel af Keith Naughton om at selv GOP vælgere støtter Bidens ‘gavebod’ fra prissætning på insulin til mødres lægehjælp. Og lad os slet ikke tale om nedskæringer i Social Security og Medicare. ALLE vil have noget gratis

Den eneste gang vi skal stoppe ‘gavestaten’ er når den bryder sammen. Reagan blev kun valgt da vælgerne blødte og skreg ved Carters påførte "stagflation." Trump blev valgt efter otte 

års uigennemsigtig Obama økonomisk politik.  Således vil vi ikke få en chance for at stoppe ‘grøn energi’ før den faktisk slår små søde ældre damer ihjel - de som ikke har råd til varme. Vi vil ikke få chancen for at stoppe forbuddet mod benzindrevne bilproduktion før mennesker fryser ihjel i bjergpas i deres EV’ere der standser på vejen hjem. Vi kan ikke røbe hemmeligheden om rettighedsreformen før efter udbetalingerne tørrer ud

'Twas ever thus.

Christopher Chantrill @chrischantrill runs the go-to site on US government finances, usgovernmentspending.com. Also get his American Manifesto and his Road to the Middle Class.


https://www.americanthinker.com/articles/2023/03/saving_the_climate_in_portugal_and_more.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails