onsdag den 26. november 2014

96,7% af alle mord i St. Louis begås af sorte. Det vidste du ikke!

Eksplosion i sortes kriminalitet: Amerikas ‘værste by’ afsløret           

       

Otway Burns

Før Ferguson eksploderede som reaktion på at den sorte teenager Michael Brown blev skudt i august måned af politibetjent Darren Wilson, tiltrak politichefen for St. Louis sig opmærksomhed da han anmodede om brug af droner til at holde øje med områder der er hærget af stor kriminalitet.

Forslaget var et svar på det politimyndighederne i St. Louis kaldte “antisocial, umenneskelig by terrorisme” opførsel hos de kriminelle.

St. Louis er også hjemsted for det berygtede begreb “Knockout Game,” et tilfældigt, men racemæssigt motiveret angreb på uskyldiger der har kostet mindst seks menneskeliv.

Befolkningssammensætningen i St. Louis er - 44% hvide og 49% sorte, men statistikker viser en racemæssig ubalance i kriminaliteten. Med basis i byens officielle data og kriminalitet i 2012 - det seneste år hvor data er tilgængelig - var procentdelen af de som blev arresteret for mord 97,6 for sorte og 2,4% for hvide. Flere end 82% af de arresterede for alvorlige forbrydelser som mord, voldsom vold og væbnet røveri var sorte, mens blot 17,5% var hvide.

St.Louis

Sorte mænd i St. Louis er ansvarlige for den helt overvejende del, 63,5%, af de forbrydelser der er begået. Andre grupper bidrager i væsentlig grad langt mindre til alvorlig forbrydelse i St. Louis. Hvide mænd udgør 17% af arrestanterne, sorte kvinder 14% og hvide kvinder blot 5,3%.

Der er andre bemærkelsesværdige ubalancer i arrestationerne. Sorte kvinder blev arresteret for 14 mord, sammenlignet med tre hvide kvinder for mord. Sorte kvinder blev arresteret for flere røverier, overdreven brug af vold og væbnede røverier, end hvide mænd.

Dette er blot nogle få af de lavpunkter byen indtager, den by som U.S. News siger er den farligste by i Amerika.

Tænk på den ene voldelige nat i St. Louis i juni sidste år da 18 mennesker blev skudt i syv forskellige skudepisoder.


Imidlertid var nogle af skudofrene ikke så ‘dybt oprørte’ at de ville samarbejde med myndighederne. Borgmesteren i St. Louis, Francis Slay, beskrev denne “ikke sladre” mentalitet hos mange ofre for forbrydelser:

“Der er disse uoverensstemmelser, og der er ofre der ikke vil tale med politiet,” sagde borgmesteren. “At forsøge at foretage en anholdelse er absolut ikke en let sag. I et tilfælde har de fået (en del) mennesker skudt og ingen af dem ville identificere den der har skudt.”

Slay bemærkede, “I langt de fleste tilfælde i disse sager, benytter folk deres våben til at afgøre deres egne småfejder, og det er det der er meget uheldigt og oprørende ved det hele.”

Lokale aviser rapporterede om et skyderi i en boligblok, hvor en AK-47 blev benyttet, og hvor “en sort mand bevæbnet med AK-47 kom rundt om hjørnet og begyndte at skyde” mod en 18 årig kvinde og fire af hendes venner.

Juanita Sparks, 60, fra St. Louis fortalte journalister, “IJeg er dødtræt af banditter.”

Colin Gordon, forfatter til “Mapping Decline: St. Louis and the Fate of the American City,” kalder St. Louis “ustillingsbilledet af hvides flugt.” Imidlertid forlader mellemklasse- og øvre mellemklasse sorte også byen i  betragtelige antal.

ferguson-630x354

The Knockout Legen

Udover de sædvalige plyndringer i Ferguson, så er den måske mest berygtede forbrydelse der stammer fra byen “Knockout Game.” Ifølge den pensionerede St. Louis politibetjent Sgt. Don Pizzo, er ‘legen’ enkel og brutal: “Normalt vart det en gruppe sorte mænd, ov den ene af dem slog (ofret) så hårdt han kunne i ansigtet for at slå ham ud med et slag.”

Som berettet af den lokale CBS journalist: “Angrebet passer med et mønster, husker Pizzo, sorte angrebsmænd mod et hvidt offer - og ofret er ofte en ældre person der går alene.”

The Knockout Game har kostet mindst 3 liv indtil videre. I 2011 blev den 72 årige Hoang Nguyen der gik med sin hustru, Yen, angrebet af fire “unge mennesker.”. Yen beskrev hvordan den ene angrebsmand skubbede Hoangs hoved til side for at kunne få et rent slag ind. Hoang blev slået med en sådan kraft at han faldt omkuldt og slog hovedet i fortovet.

Så vendte angrebsmanden sig mod Yen, 59, og slog hende så hårdt af han brækkede hendes kæbe. Yen så derpå hjælpeløst til mens hendes mand blev sparket sønder og sammen. Hoang døde senere på dagen. yEn ung sort mand,18-år, Elex Murphy, blev anklaget for overlagt mord.

I St. Louis er der nu en special politienhed og en særsklit anklager der har til opgave at undersøge Knockout Game og behandle de dermed relaterede kriminalsager. Politimajor i St. Louis, Jerry Leyshock, kaldte ‘legen’ “antisocial, umenneskelig by terrorisme.”

Forfatteren Colin Flaherty har beskrevet problemet i sin bog, “‘White Girl Bleed a Lot,’” der dokumenterer racebetinget vold, herunder overfald, intimidering, stalking, trusler, vandalisering, skyderi, knivstikkeri voldtægt og drab i dusinvis af byer i hele Amerika.

Politi er målet for bagholdsangreb

Det er ikke kun civile der er berørt af volden i St. Louis området. Demonstrerende i Ferguson har adopteret en ny fællessang om  social retfærdighed.

“Hvad ønsker vi?”
“Darren Wilson!”
“Hvordan ønsker vi ham?”
“Død!”

I juni 2013 var et planlagt bagholdangreb mod en St. Louis politibetjent overskriften i en forbløffende rapport om en nat med vold og usædvanlige kriminelle udskejelser.

Politibetjenten Maj. Joseph Spiess var på patrulje i uniform i et civilt køretøj. Han satte lys og sirene i gang da han fulgte efter et mistænkeligt køretøj. Chaufføren ville ikke standse, og på grund af regler der begrænser hvordan der skal sættes efter mistænkte, stansede Spiess efterfølgningen. Kort efter nærmede en mand sig hans bil.

“Han så mig direkte i øjnene løftede sin pistol og begyndt at skyde på mig,” husker Spiess.
“Han så på mig som var jeg et jagtbytte, iført en politiskjorte og direkte i øjenene. Han var udmærket klar over, hvem han skød på. Han var helt sikker på jeg var politibetjent.”

Spiess sagde at de som angreb ham havde lagt sig i skjul.

Den uge dræbte en forretningsejer i St. Louis, Amhed Dirir, 59, adskillige medarbejdere og sin forretningspartner før han skød sig selv. Vidner siger, alle involverede var fra Somalia og familiemedlemmer.

Politisk opførsel

Opførslen hos den politiske ledelse i St. Louis har givet national opmærksomhed. Byrådsmedlemmet Freeman Bosley Sr. kom i vanskeligheder da han benyttede sin stilling til at få donationer til sin datter universitetsgang. Hans brev der bad om donationer begyndte, “Dette er Byrådsmedlem Freeman Bosley Sr., der anmoder om din støtte endnu engang.” Til sit forsvar sagde Bosley at de “fleste” af de han kontaktede “intet havde at gøre med driften af byen.”

Bosley fortalte St. Louis Post-Dispatch, “Når I nu har lavet et sådan postyr over det, vil jeg returnere pengene.”

Bosley’s søn, Freeman Bosley Jr., er tidligere borgmester der var optaget af en tvivlsom handel med jord.

Efter juryen i Ferguson meddelte sin beslutning kunne St. Louis godt arbejde intens på at gøre noget ved byens elendige ry. St. Louis ligger som nummer 12 over de Mest miserable byer hos Forbes magazine. St. Louis bliver almindeligvis benævnt en af de mest farlige byer i America.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails