mandag den 24. november 2014

Islams bidrag til den moderne verden - en sammenligning

Bernie Planck

For tre år siden gjorde en læser mig opmærksom på en blogpost der påstod at “I hele sin historie har den islamiske civilisation opfundet og bidraget mindre til menneskelig udvikling end en flok æsler.” Mit svar til læseren var det var dog yderst fornærmende for - æslerne.
Urban Transport in Egypt: Arab Women on a Donkey Cart (1905-1906)
Urban Transport in Egypt: Arab Women on a Donkey Cart (1905-1906)

Her er artiklen:

Det er næsten midnat i Vesten den 30. august 2011, Extra! Extra! Hindu fortæller sandheden om Islam!
Historien og de nuværende begivenheder viser at Islam er den værste forbandelse der kan overgå menneskeheden. Islamiske lande er ringe frembringere på ethvert område, det være sig økonomisk, kunstnerisk eller videnskabeligt. Hvor er de muslimske telekommunikationsvirksomheder? Kan jeg købe en muslimsk bil, eller anden type køretøje udover en æselkærre? Selv den kærre vil have et vestligt design og aksler, hjul og dæk fremstillet i Vesten!

Hvor er de som kunne sammenlignes med Shakespeare, Dickinson, Newton, Beethoven, Einstein, Lloyd-Wright, Steve Jobs, Rembrandt, Rodin, Bohr, Menuhin, Callis, Gershwin, Cole Porter, Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi. Jeg kunne blive ved og ved.

Det kan muslimerne ikke. Der er ingen i deres dødsverden med had og uvidenhed der svarer til nævnte personer. Jøder har fået 181 Nobel Priser, cirka 22% af personerne i den eksklusive klub. Muslimer siger de har vundet 15 Nobelpriser. Men seks af dem er Freds vindere er ikke muslimer!

Så lige så vanvittigt det kan lyde så er det bare sandt at sige:
I hele sin historie har islamisk civilisation opfundet og bidraget mindre til menneskehedens fremgang end en flok æsler.

Før nogen af mine muslimske besøgende kommer med eksempler på store videnskabelige fremskridt foretaget under den såkaldte Gyldne Tid I Islam, så lad mig sige at opfindelserne i den periode blev gjort af borgere, der var tvunget til at blive muslimer, i de nu erobrede dele af Persien, Mesopotamien, Indien, Egypten, Grækenland og Byzants.

Så retteligen burde perioden snarere blive kaldt ‘Den Gyldne Tid hos de Folk som Islam Erobrede.’

Som jeg skrev i min artikel Muslimer opfandt ikke  Algebra:

Da araberne oversvømmede Persien, Egypten, Konstantinopel og andre lande fandt de stor litteratur og bøger med indsigt. Men at tilskrive storhed til muslimer for at oversætte de andres ideer til arabisk er som at sige at nazisterne var kunstgenier, fordi de invaderede Europas museer, og bragte store kunstværker til Tyskland.

Sandheden i sidste ende er, at den ægte ånd i Islam betød at man kom og herskede og kvalte al forskning i de lande man beherskede.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails