torsdag den 13. november 2014

Hvorfor kinesere har succes i Amerika

Bernie Planck
I min artikel Two Agonist-Antagonist Rants, nævnte jeg, at jeg lige for tiden studerer menneskets anatomi med henblik på en fremtidig forretningside, der vil begynde i foråret 2015. I den forbindelse vil jeg gerne nævne noget meget interessant vedrørende kinisiske studerende der går i samme klasse som jeg.
Happy Student
Flickr User Lilly Tran

Mange af dem kan knap nok tale engelsk. Jo, det er korrekt - unge kinesiske studerende, der ikke har været længe nok her i landet til at kunne tale vort sprog går på kurser, der kræver af dem, at de kender navnet på muskler, knoglerne de er knyttet til, funktionen og patologien af disse muskler og deres videnskabelige navne.

Jeg vover at påstå, at de fleste amerikanere, ville finde, at disse kurser er alt for svære, konceptet er for indforstået, og den disciplin der kræves for at komme igennem og bestå kurset er alt for arbejdskrævende. Så hvordan klarer disse asiater med utilstrækkelig kendskab til engelsk så det?

De hjælper hinanden og de kæmper ihærdigt for at blive integreret. Asiater der tidligere har bestået disse kurser hjælper deres novice kammerater, der virkelig og i høj grad kæmper utrolig hårdt for at lære ordentlig engelsk og blive assimilerede amerikanere.

For mere end 150 år siden oversvømmede kinesiske immigranter Californien under Gold Rush. De skabte sig samfund, hvor man hjalp hinanden og det har de fortsat med at gøre også i vore moderne tider.
(1).

Trods mere end 150 år med anti-asiatisk forbehold og diskrimination, er efterkommerne af disse immigranter blevet den mest succesrige etniske gruppe i Amerika.

Det er ikke hykleri og fordomsfuldhed der holder nogen tilbage - det er kulturen. Og asiatiske kulturværdier værdsætter i den grad uddannelse. De sortes kultur gør ikke. Asiater hjælper hinanden, det gør sorte ikke. Det er ikke racisme der holder de sorte tilbage, det er de sortes kultur. (her på synopsis) Hører du det Reverend Sharpton?

(1):
Unge asiatiske amerikanere har de allerbedste rollemodeller de kan efterligne. Deres samfund og familier sørger for der er ekstra hjælp, hvis de har brug for den. Deres familier, selv med begrænsede ressourcer, lykkes det for at finde og flytte til kvarterer med gode skoler. Og de stræber efter succes med specifikke mål i sigte: Medicin, jura, ingeniør, kemi. De vil gå på de bedste skoler.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails