onsdag den 10. juni 2015

Journalisters vamle forsøg på at tilsvine politikere for småting

Journalisters ulækre forsøg på tilsvining af politikere for småting


Helt i overensstemmelse med de førende mediers politik med at sætte spotlys på småting er nationen her på det seneste blevet udsat for en grundig efterforskning af Senator Marco Rubios trafikforseelser i hjembyen Miami. Og for ikke at være sexistisk så har man også lige set nærmere på hustruens. Rubioparret værste synder har været at køre for hurtigt og være noget utålmodig ved rødt lys.

En anden Miami borger, Dave Barry, kunne måske skrive en klumme om dette: “Det er ikke noget jeg finder på.”
Prøv at forestille dig hvordan Rubio er blevet fanget i det gule lys der skifter til rødt, eller La Rubio der kørte 8 miles for stærkt, og så hvordan det kunne sætte skub i salget af nyheder. Trods alt var der jo intet i sidste uge der kunne ophidse nyhedssjakalerne udover den fortsatte ISIS væbnede fordrivelse af folk i Mellemøsten, vore hjemlige terrorister, kineserne der beder U.S. Navy om at skrubbe af, de stadige afsløringer af korruptionen i det politiske firma Clinton & Clinton, en økonomi der nærmest står stille, og en gæld i elefantklassen. Ja, hvad skal en journalist dog stille op med dette?

Denne fuldstændig irrelevante historie fik sit liv gennem det stadig mere irrelevante the New York Times, hvis foretagsomme (deres egen fortolkning) efterforskende journalister “afslørede” den dybt melankolske kendsgerning at i løbet af to årtier har Marco Rubio fået bøder for fire hastighedsoverskridelser i Miami. (Journalistisk er the Times selv en fartoverskridelse).

Rubios hustru, Jeanette, der er meget nydelig, er afsløret i at have en speederklumpfod, og har i samme tidsperiode fået 13 bøder. Utallige trykte og æterbårne nyhedsformidlerne over hele frugtstaten, handlede som the Times’ ekko og formidlede de grumme nyheder. Vær forsigtig når du træder ved siden af i Miami.

The Times fik god og solid hjælp til denne “afsløring” fra en Demokratisk/Clinton ‘angrebsgruppe’ ved navn American Bridge. Lad det nu ligge. Der var sådan set ikke behov for hjælp da trafikbøder er offentlige og selv en high school journalistelelv ville have kunne finde denne “nyhed” ved en slentretur til Rådhuset.

Lidt baggrund. I 90’erne da jeg var redaktør af et par kommercielle ejendomsmæglerpublikationer måtte jeg til Miami i forretningsøjemed - sådan cirka et halvt dusin gange om året. Jeg har kørt i alle større byer på Østkysten. Jeg har kørt i den forkerte side i London og siddet fast i bakkerne om San Francisco. Men af alle steder har jeg ikke oplevet mere elendig kørsel end i Miami. Jeg burde eje en ‘knoglesmedje’ der. Det er hovedstaden for at køre lige i rumpetten på hinanden. Jeg kunne være blevet ophidset over fyren der kører cirka 3 tommer fra ens bagkofanger. Men efter at have set adskillige episoder af
Miami Vice, besluttede jeg ikke at gribe ind, da fyren måske havde et automatvåben. Måske er det en overdrivelse. Jeg er sikker fyren bagved mig ikke har et automatvåben - det er muligvis blot en Glock.

Pointen er derfor at fire trafikforseelser i Miami over tyve år det er vel under gennemsnittet. Og the Times er helt tavse om hvordan disse ‘fejltrin’ på nogen måde ville kunne være relevante for Rubios evner til, eller mangel på samme, for at være præsident. Det er ikke som med præsident Obamas 15 parkeringsbøder, da han nød det privilegium at komme på Harvard Law, eller Al Sharptons ganske betragtelige mangel på opfyldelse af sine skatteforpligtelser til US skattevæsenet. Rubio har nemlig dog betalt bøderne til tiden.

De som har læst the Times i årevis er bekendt med denne publikations lange historie med at slå hårdt ned på konservative kandidater, konservative embedsmænd og konservative ideer.

Denne ‘sygelighed’ passer helt fint med avisen motto gennem lang tid - “Alle nyheder der passer ind i den liberale narrativ” - der har stået på avisens underoverskrift siden 1897. Selv i 1932 da the Times’Walter Duranty vandt en Pulitzer pris for at hvidvaske Stalin og hans arbejderparadis. Men denne seneste skudsalve mod Rubio er dog med løse skud.

At afsløre at Marco Rubio ikke gjort ‘fuldt stop’ ved et skilt for 15 år siden har absolut intet med hårdtslående undersøgende journalistik at gøre.
Selv nogle folk fra venstrefløjen har kritiseret the Times for denne indsats. Måske the Times kan vise sin anger med deres kommende - ‘vi fortæller det hele’ serie om Ted Cruz der ikke har afleveret biblioteksbøger til tiden.

Her til sidst nu hvor vi har fået slået fast at the Times mener det er vigtigt for republikken at gøre Marco Rubio ansvarlig for hustruens måde at køre på, så er der rigtig mange læsere der nu holder vejret indtil the Times beslutter at gøre Hillary Clinton ansvarlig for ægtemandens seksuelle optræden, eller hvad?

Tja sådan er der så meget.
Larry Thornberry


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails