lørdag den 30. december 2017

Bliv sund og tab dig - Sov i et koldt værelse

Bliv sundere og tab vægt - Sov i et koldt værelse

Personligt har jeg erfaret at jeg falder hurtigere i søvn og får en bedre nattesøvn når jeg skruer termostaten ned nogle grader et par timer før sengetid. Det viser sig at videnskabelige undersøgelser netop angiver at det at sove i et køligt værelse fremme en dybere søvn og giver et bedre helbred
Dr. Christopher Winter, Medical Director ved Charlottesville Neurology & Sleep Medicine, udgav en arktiel på Huffington Post  der påstår at temperaturen i dit soveværelse skal være på cirka 16-17 grader som det optimale for en god nattesøvn. Hvis temperaturen er over 18 grader eller under 12 grader vil du sandsynligvis opleve en nat med uro, du vender og drejer dig i sengen.
Rationalet bag dette er at din kropstemperatur helt naturligt stiger og falder til et lavpunkt for hver 24 timer, især sent om eftermiddagen og ved cirka kl. 05.00 om morgenen. Din krop vil helst hvile sig når din kropstemperatur er lav, så ved at have det køligt i soveværelset falder du bedre i søvn.
Man sleeping with head in refrigerator
Dr. Cameron Van den Heuvel fra the University of South Australia’s Centre for Søvnforskning uddyber disse resultater:
Cirka en til halvanden time før vi falder i søvn begynder kroppen at frigive varme og det får os til at føle os som mere trætte end ellers - hos sunde voksne.
Ikke kun hjælper en lavere kropstemperatur mennesker til at få en langt bedre søvn, det kan også hjælpe med til at man taber sig.
Hormoner med relation til aldring frigives når du sover, såsom melatonin, væksthormoner, og vigtigst stresshormonet cortisol.
Hvis du ikke får den dybe rekreative, genopbyggende søvn som din krop har brug for hver eneste dag vil du opbygge større kvanta af cortisol hormoner i dit system der igen kan gøre at du får en stærkere appetit og lettere bliver stresset.
Hvem vidste at det at slukke for varmen om natten har disse gavnlige sideeffekter og samtidig skåner miljøet. Ikke dårligt?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails