mandag den 4. december 2017

Kina forbyder islamiske navne

Kina forbyder islamiske navne, herunder jihad, islam og Muhammad

I et område med rigtig mange muslimer i det vestlige Kina har regeringen forbudt mindst 29 islamiske navne. Kina er kendt for at undertrykke religiøs frihed, men dette er dog ved at være lavpunktet.
I et dokument med titlen “Navneregler for etniske minoriteter,” forbydes en række navneder benyttes af muslimske forældre, herunder Islam, Quran, Mecca, Jihad, Imam, Saddam, Hajj, ogd Medina, rapporterede radio Free Asia (RFA)
Forbuddet rammer provinsen Xinjiang med muslimske flertal hvor Kommunistpartiet har indført restriktioner mod religion i det som man hævder er en kamp mod “ekstremisme,” og for at bekæmpe e separatistoprør blandt Uyguerne.
Ethvert spædbarn med et “udpræget religiøst”navn vil ikke blive registreret i hukou registreingssystemet der giver adgang til lægehjælp og uddannelse. En politimand i den regionale hovedstad i Urumqi fortalte RFA. "Man må ikke give navne med et stærkt reliigøst præg, såsom Jihad, eller navne der ligner,” sagde han.
“Det vigtigste her er at navnet kan have tilknytning til hellig krig eller separatisme.”
Noget af dette kan give mening - "Wahhab" er en henvisning til en militant sekt, og “Jihad” kan betyde en åndelig kamp, men er benyttet over hele verden af terrorister - men generelle islamiske navn som “Medina” (byen hvor Muhammad oprettede det første islamiske samfund), “Islam” der betyder underkastelse, men også er navnet på den muslimske religion) og så selvfølgelig “Muhammad” - disse burde være undtaget.
Denne liste dukkede også op mindre end en måned efter Xinjiang myndighederne indførte nye regler, der forbyder at være iført “unormale”skæg eller burkaer offentligt, og samtidig indførte straffe for at nægte at se stats TV programmer og radioprogrammer.  
Undertrykkelse af religiøs frihed er ikke noget nyt i Kina, og især Uyghurerne har måttet døje med dette. I juli 2014, rapporterede to medelmmer af the United States Commission on International Religious Freedom (USCIRF), M. Zuhdi Jasser og Katrina Lantos Swett, om særlige krænkelser til The Washington Post.
"Under den netop aflsuttede Ramadan måned nægtede Kina Uighur muslimske studerende, lærere, professorer og regeringsansatte friheden til at faste og udføre deres religiøse pligter, ”rapporterede Jasser og Swett. “Med Ramadan der i år faldt sammen med højtideligholdelsen af Kommunist Partiets grundlæggelse benyttede de kinesiske myndigheder lejligheden til at finde fastende muslimer, især i Xianjiang Provinsen. De som ikke føjede sig er blevet udsat fort rusler, tlbageholdelse og arrestationer.”
Sammen med navneforbudet og forbudet i 2014 om Ramadan har kinesiske embedsmænd lukket muslimske hjemmesider, udført efterforskninger på uafhængige skoler, pålagt restriktioner på privat læsning af Koranen, overvåget prædikener af imamer og tvunget dem til at få politisk træning, lagt restriktioner på muslimsk klædedragt og religiøse ytringer, og med overlæg dømt religisøe forsamlinger “ulovlige.”
En ting er at bekæmpe islamisk ekstremisme, noget andet er at fjerne de grundlæggende religiøse rettigheder. Dette er et eksempel.
Muslimer er så langt fra den eneste religiøse gruppe der lider under forfølgelse i regionen. I Tibet er den religiøse frihed for Buddhister i hurtigt fald. Mellem 2011 og 2014 blev flere end 130 buddhister, herunder mindst 61 munke, og tidligere nonner udsat for begrænsninger.
Udover muslimer og buddhister har Beijing haft kampagner mod Falun Gong og selvfølgelig kristne.
Katolske og protestantiske grupper nægter at lade sig registrere og står overfor arrestationer, bøder og at kirker lukkes. Beijing har endog udstedt et direktiv for at “udslette” uregistrerede protestantiske kirker i løbet af det næste årti.
I Zhejiang provinsen, hvor kristendommen er vokset markant har regeringen ramt flere end 100 kirker, ødelagt adskillige og tvunget andre ved at pålægge begrænsninger og fjerne altre og kors. Regeringen fjernede endog Sanjiang Kirken, der var hjemsted for en menighed med tusinder af medlemmer.
Kina er det 39. værste land for Kristen religiøs frihed, ifølge nonprofit Open Doors. Niveauet for forfølgelse er “højt.”

I lyset af undertrykkelsen af andre religisøe grupper et denne liste med navne der er forbudt småting når man ser på Kinas forbrydelser mod religiøs frihed.

https://pjmedia.com/faith/2017/04/28/china-bans-islamic-names-including-jihad-islam-and-mohammed/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails