lørdag den 2. juni 2018

Enarmede banditter - helt bogstaveligt

Enarmede banditter - helt bogstaveligt
Ifølge FBI opkræver forsikringsselskaber hvert år over 1 billion i præmier. Og, igen ifølge FBI, koster forsikringssvindel branchen over 40 milliarder om året. Det får så præmierne til at stige mellem $400 til $700. Men fortæl det endelig ikke til folk i Vernon, Florida.
Vernon er en lille by ikke langt fra Alabama og Georgia - og ludfattig. Der bor mellem 500-800 og cirka 25% af dem lever under fattigdomsgrænsen. Sådan har det været i generationer. I 1950-60’erne var der dog nogle der fandt vej ud af fattigdommen - gennem en lukrativ forsikringsordning. Den ville ikke koste dem ‘et arm og et ben.’ Næh, kun et af dem..
Helt håndgribeligt skød folk i Vernons sig selv, - en legemsdel blev beskadiget, og derpå i gang med at malke forsikringen.
Hvordan tendensen begyndte er der ingen der er helt klar over - måske var det en ulykke på det lokale savværk, eller med en plov, eller måske var det iskold beregning i et forsøg på at fuppe forsikringsselskabet for titusinder af dollars - eller mere.
Sådan set har det ingen betydning for da rygterne florerede om at den eller den havde modtaget en check af stor størrelse - og det eneste det havde kostet ham var en en hånd eller fod, så spredte ideen sig.
Tidligt i 1960’erne ifølge the Tampa Bay Times, stod Vernon, Florida for rundt regnet for 66% af alle forsikringssager om mistede kropsdele i USA.
I løbet af nævnte tidsperiode mistede samlet 50 personer en legemsdel og mange af dem krævede så erstatning af deres forsikring.
Skønt selskaberne forsøgte sig med retssager mod nogle af disse personer for forsøg på forsikringssvindel blev ingen dog dømt i de sager. Især en person var meget grådig og mistænkelig, men som the Times fortæller så undgik han at blive dømt og han kunne humpe afsted på sin ene fod som millionær.
“Der var en anden mand der var forsikret hos 28 eller 38 selskaber,” sagde Murray Armstrong, forsikringsmand for Liberty National. “Han var landmand og plejede at køre rundt på sine jorden i sin pickup med manuelt gear, På ulykkesdagen kørte han dog i sin hustrus bil med automatgear og han mistede sin venstre fod. Hvis han havde kørt i sin pickup ville han have skullet benytte venstre fod til at koble ud. Han havde også en bandage i sin lomme. Da han blev spurgt ind til hvorfor sagde han *Slanger. Hvis jeg bliver bidt af en.’ Han havde tegnet mange forsikringer og betalte mere i præmier end han tjente. Han var ikke fattig. Tilhørte middelklassen. Han fik mere end 1 million dollars udbetalt af sine forsikringer. Det var vanskeligt for juryen af tro på en mand ville skyde sig egen fod af.”
Nogle få år herefter kom en filmproducent, Errol Morris til Vernon, han ville gerne lave en film med titlen ‘Nub City’ som skulle beskrive de formodede svindelsager. Men så kom han til at stå over for dødstrusler og deslignende og lavede så en langt mindre kontroversiel film om byen og kaldte den såmænd blot “Vernon, Florida.” Den ansete dokumentarfilm fokuserer på byen og beskriver de mange excentrikere i samfundet - men har slet ikke fokus på at mange lemlæstede sig selv.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails