mandag den 25. juni 2018

Suppe rettet mod jøder og muslimer

Suppe Identitaire og politik

        
Nazi Suppen blev berømt ved en Seinfeld episode i 1995. Personen, kendt for sine fremragende supper, men med diktatorisk besættelse af at opretholde ro og orden, havde et meget stramt regelsæt - hvis man brød det, blev din suppe var konfiskeret og du blev smidt ud af butikken. Hans favoritsætning: “ingen suppe til dig” med en udpræget, noget svær at stedbestemme accent, et udtryk for den kultur som var typisk for sen 90’erne.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uVqBzP0xdKk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Nazisuppe personen var baseret på en virkelig person ved navn Al Yeganeh, der på den tid drev en restaurant på Manhatten der hed Soup Kitchen International. Yeganeh så ikke med venlighd på sammenligningen med det frygtelige tyske regime, forståeligt nok. Selv om han gjorde det krystalklart, at han var restaurantens ubestridte mester så diskriminerende han ikke gæsterne på grund af deres religion, for eksempel. Trods alt hvem bekymrer sig om en kundes religion?
Det gør Odile Bonnivard.
Bonnivard er direktør for Solidarite des Francais (SDF), en gruppe der i 2004, havde et suppekøkken til støtte for nødlidende mennesker og familier. Helt sikkert en meget hæderværdig indsats, indtil man indser af SDF fastslagte mål ikke var at hjælpe de fattige - eller i det mindste ikke hvem som helst fattig.  
Begyndelsen var ganske uskyldig. I 2003 begyndte Bonnivards gruppe at levere varm suppe til de hjemløse i Paris. Suppens ingredienser var forståeligt nok simple og billige, men også traditionelle, og på den tid levede svinekød op til de krav. Men som the New York Times bemærker, så ændrede det sig hurtigt.
Bonnivard -- der som  the Times beskriver er “medlem af en lille ultrahøjreorienteret bevægelse kaldet Identity Bloc” - og hendes tilhængere indså at de her havde en oplagt lejlighed til at komme med et politisk budskab. Benyttelsen af svinekød i deres suppeopskrifter gjorde det religiøst set umuligt for troende muslimer og jøder at drage fordel af de gratis måltider, og det passede SDF udmærket. Som Bonnivard forklarede (ifølge the Times), så er suppen beregnet på at komme med et politisk budskab. ‘Hjælp dine egne før andre’.”
Suppen kaldet “Soupe Identitaire” indeholder griseører og haler (og også røget bacon) sammen med få grønsager. Ideen spredte sig og der dukkede Identitet Suppe op i andre områder af Frankrig, og Belgien og man frygtede en trend. Politiet forbød denne praksis og domstolen hjalp i sidste ende med til at opretholde forbudet.
Bonus fakata: : Suppekøkkener var almindelige i USA under Den Store Depression - ofte med ellers umiddelbart ikke oplagte velgørere til deres filantropiske formål. For eksempel blev et suppekøkken der gavnede de arbejdsløse betalt af gangsteren Al Capone. 
Al Capones gratis suppekøkken

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails