onsdag den 26. august 2020

Forbyd kvægs prutter og højhastighedstog - Sådan fungerer socialismen del 1

Sådan fungerer socialismen Del 1 
Dov Fisher
Generationen født efter årtusindskiftet, og de som er under universitetsuddannelse, bliver af deres lærere undervist i at uretfærdighed er stærkt udbredt i Amerika, at de sådan set ikke fortjener goderne ved en højere uddannelse som de hjemløse ikke har. Du skal føle dig ilde tilpas og skyldig ved at du går på college, at dine forældre har boet mere komfortabelt end end dine liberale Democrats forældres tjenere og husholdere, gartnere, og poolrensere, og de som gør rent på sovesalene.
Du skal føle dig skyldig over at “De Rige” har milliarder af dollars mens andre andre må bo på gaderne, i metroen eller langs motorvejene. Du skal føle dig skyldig over at du er amerikansk borger mens andre uden for vort land ikke kan blive det særlig let. At du har adgang sundhedshjælp på dit uddannelsessted mens andre ikke har.  At Betsy Ross syede et flag for dig når du ikke selv kan sy en knap i din skjorte.
Trods det du er blevet undervist i så bekymrer konservative sig så sandelig om den fattige, den forældreløse, enken, den undertrykte. Frem for at udstille vor barmhjertighed - signalere vor bekymring eller tage penge fra andre til at fremme ikke gennemtænkte svar på problemerne, anerkender vi at der kun er een sikker vej ud af fattigdomme for den der har kræfter til det - at acceptere at man har et personligt ansvar for sin egen situation og gå i færd med at hjælpe dig selv. 
Når man giver en velfærdsydelse og fødevaremærker hjælper man indtil man løber tør for midler - meget hurtigt. Men når man skaber forhold der gør mennesker i stand til at opnå arbejde og tjene penge hjælper man dem og deres fremtidige generationer - og tilmed giver du dem, og behandler dem med  værdighed.
På overfladen lyder socialismen så ‘skøn’ især i den seneste udgave, “Den Grønne Nye Deal” Hver persons behov skal opfyldes, og hvorfor ikke? Lighed på alle felter. Lighed i indkomst. Som en bonus, holder køerne op med at prutte og klimaforandring standses. Lad os se ganske kort på det.
Energi, Fossile brændsler, og Koprutter
Virksomheder i United States drevet af profitgrådighed og velvidende at deres profit vil øges ved at give forbrugerne præcis det det faktisk ønsker, har gjort rigtig meget for at reducere udledninger ved fossile energikilder, og afhængighed af forurenende energi.
Som kontrast vil nok så mange regler påtvunget amerikansk energi ikke påvirke energiproduktionen uden for dette land, såsom det stærkt forurenende Kina og Indien. Indien er hjemstedet for 66% af verdens mest forurenede byer, og man forurener endog mere end selv Kina. Flere end en million mennesker dør før tiden hvert år på grund Indiens stadig ringere luftkvalitet.
Således, i 2017 reducerede the United States sine CO2 udledninger med 0,5% på et år, hvor vor økonomi voksede med 3%, da skiferolie og naturgas ledte os væk fra kul til renere energi. (Forestil dig hvor meget mere vi kunne reducere, hvis mennesker dog blot ville holde inde med at trække vejret og udlede CO2!) Samtidig producerer Kina 28% af verdens CO2 udledninger. Og Indien er verdens tredje største CO2 udleder, og man har øget det med 93 million metric tons i 2017 — en øgning mere end dobbelt så stor som det the United States reducerede med.
Med andre ord ingen regulering af amerikansk energiproduktion vil have nogen synderlig påvirkning af hele verdens CO2 udledninger, men hvis vi hæmmer vor renere energiproduktion ved at indføre restriktive lov, så tvinger vi blot mennesker til at købe mere fra udenlandske leverandører, der skaber masser af skidt og møg.

Ved at tvinge store dele af energibranchen til at lukke ville Amerika skulle omplacere så mange som to millioner arbejdere, der direkte eller indirekte arbejder i de brancher. Måske ville dine forældre miste deres arbejde - og hvem har så penge til at betale de $60,000 til din læreanstalt der støtter Identity Studies professorer? For ser du, når olieindustrien reduceres rammer det også de virksomheder der producerer deres pumper, deres skilte. Lastbiler vil være uden arbejde. Dagligvarebutikker lukker hvis benzinstationer lukker.  
Kassemedarbejderne mister deres arbejde. Og sådan går det også med den rene naturgas og med enhver anden industri der lukker ned. Det er dog noget ‘smukt’ at gå ind for, når man samtidig tager i betragtning at det ikke hjælper en hujende fis i billedet i den større globale atmosfære. 
Rejser i bil og med fly ville være helt smadret. Højhastighedstog, der i Californien har vist sig at være en ikke brugbar option i den moderne tid, kan naturligvis ikke række til Europa, Afrika eller andre kontinenter uden for Americas, og Hawaii og det meste af Sydamerika - glem det. Det ville så udslette turistbranchen og det meste af den internationale handel, og få indflydelse på vareudvalget i dagligvarebutikker. Vi har brug for lastbiler til transport af grøntsager fra landbrug i Iowa. På lignende vis vil bestræbelserne på at begrænse antallet af kvæg ikke få folk til at holde op med at spise kød. Nu vil de så købe deres kød fra pruttende kvæg i Argentina. Når kvæg prutter blæses disse med vinden til det næste kontinent. Er det nemlig ikke hele konceptet bag “global opvarmning?” Global? Amerikanerne vil regne ud hvor og hvordan de kan få kød hvis Kansas og Texas ikke længere må producere kød. Omkostningen ved import af kød vil øges ved disse horrible CO2 udledninger der bekymrer selv når vi køber fra lande der ikke har vore normer for renere luft.
Billedresultat for cows farting green new deal
På lignende vis vil præmissen med at energirenovere alle hjem og andre amerikanske bygninger ødelægge husejernes økonomi, selvom den samlede omkostning for the United States økonomi har været i stigning i billionklassen. Jo, det ville være skønt at se alle college bygninger blive forladt, fordi de er uegnede til mennesker, og du ville elske det, om det blot kunne ske en uge eller to før eksamenstid. Dine forældres hjem skulle også renoveres. For at betale for det - skal du have et ekstra job. Måske noget indenfor “Den Nye Grønne Deal,” eller hvad?
Landet har bare ikke blot i nærheden af de penge der skal til for at energirenovere alle huse, enten må vi låne pengene af Kina, Saudi Arabien og andre diktatur- menneskerettigheds krænkende lande, der således ville tjene endnu flere penge i vort land, eller Amerika må trykke flere penge, der igen ville smadre værdien af dollaren, udslette livstidsopsparinger, pensioner og knække middelklassen.
Lad os forsøge at forstå, hvordan tingene hænger sammen, da det eneste de lærer os på college om penge er at have fokus på de Hvide Priviligerede, der præger pengesedlerne. For ser du, når “de” trykker flere penge så betyder det sådan set ikke at der er flere værdier. Ellers ville regeringen gøre det og kun det.
Sagen er at værdien forbliver den samme. Hvis et hus i dag koster $10,000 today, og “de” imorgen trykker gazillioner af dollars så hver eneste person - selv DACA - ender med at have ti gange så mange penge som i dag, så vil der være ti gange så mange penge i omløb, og huset til de $10,000 vil nu koste $100,000.
For ser du, mennesker har penge på lommen der skal bruges, og hussælgerne vil selvfølgelig forhøje huspriserne så meget de kan. Huset har stadig samme værdi, det koster blot ti gange som meget, men betalt med penge der har ti gange mindre værdi. Huspriserne vil øges ti gang, og bilpriserne vil øges ti gange - og dine lærebøger i Identiy Studies til $125 course vil også stige til $1,250.
Sagen er at mens alting stiger med op til ti gange, og de fleste blot forsøger at holde trit med inflationen, bliver nogle mennesker ødelagt, især de ældre der ikke længere har en indtægt. De får så Social Security, der ikke er nok, om så den steg også ti gange, og de har blot deres eventuelle opsparing. Men denne stiger ikke ti gange, den er hvad den er med en beskeden renteindtægt. Med andre ord - de bliver ‘udslettet.’ Sådan fungerer socialismen, de rige bliver utroligt meget mere rige og de fattige ender som hjemløse (som i Californien) eller skudt (som i dele af Chicago, St. Louis, og  Baltimore).
I sandhed grusomt!
Den ‘Grønne Nye Aftale’ vil påtvinge dig byrden med at sørge for dine forældre der har spinket og sparet og investeret hele deres liv for at skåne dig for den byrde. Og som altid vil “Den Rige” beskytte sine værdier med kreative strategier, flytte deres penge ud af Amerika, konvertere dem til holding investeringer i projekter som middel- og de lavere klasser ikke kan begribe, uden hjælp af dyrt betalte investeringsrådgivere som de fattige ikke har råd til. Dette er strategier som “Den Rige” kun har mestret, og det er derfor det er relativt få som er “Den Rige.”
Enderesultatet er at hurtigtogene ikke vil krydse oceanerne, og billetter til dem på land vil være så høje at mennesker i stedet vil flyve. Når færre mennesker kører med togene, vil prisen på hver billet blive højere, fordi der er færre passagerer til at dække omkostningen. Så stiger prisen på togbilletter igen. Masserne vil holde inde med at spise kød. Det vil netop blive meget mere dyrt. Mennesker vil ikke holde deres huse ved lige medmindre regeringen betaler. Hvis regeringen nogensinde kommer så langt ud, vil “de” muligvis søge de billigste og billigere materialer som man gjorde i England, hvor New Green renovering var årsag til en ubegribelig katastrofal brand i en beboelsesejendom.
Det er sådan den “Nye Grønne Aftale” fungerer for mennesker der kun har ønske om at fremvise deres godhed.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails