lørdag den 1. august 2020

En håndtaske og dens signaler

Dronningens håndtaske og signaler 
Tænk over dette, blot et øjeblik.

Hvornår har du sidst set en præsident, en statsminister eller anden højere chef for en nation med en rygsæk eller en tegnebog i hånden? Det er ret sjældent. Det giver mening. Hvis du er leder af en nation er der ikke megen mening i bære rundt på en taske. Det har du nemlig folk til.
Alligevel ser man at Dronning Elizabeth altid har sin håndtaske med sig, og hos sig. Det behøver hun ikke når hun skal opfylde sine pligter som monark - der er jo helt sikkert en assistent der kan give dronningen det hun har brug for. Så hvorfor bære rundt på den håndtaske?
Fordi hun holder af den..
Det er hovedårsagen. Men ikke det hele.
Dronningen har benyttet en næsten identisk håndtaske i næsten 60 år. I 1950’erne købte dronningens mor to håndtasker fremstillet af den britiske designer Launer, hun beholdt den ene og gav den anden til sin datter. Ifølge Asian News International, syntes prinsessen, der skulle være dronning, at den har den perfekte størrelse - over armen under hendes spadsereture, og hun har lige siden holdt sig til dette udstyr. Taskerne koster rundt regnet 2300 dollars, holder ikke for evigt, men Launer sørger for at Hendes Højhed får ny taske når det er nødvendigt - hun har cirka 200 nu. (Dejligt at være Dronning) Og hun har altid en med sig - overalt.
Hvorfor nu det? Ganske enkelt, hun kan lide den og den er nu en del af hendes fremtræden. Men udover det, så er den med tiden blevet en del af Majestætens forsvar. Den udgør hendes hemmelige kode.
Jo, Dronningen har en hemmelig kode.
En af ulemperne ved at være dronning er at folk ofte taler så ørene er ved at falde af. Ikke kun er det sjældent at man har muligheden for at tale med en kongelig, men høflighed og manerer gør, at hun ikke blot affærdiger dig mens du på poetisk vis udreder det du har i tanke. Derfor gør hun noget andet.
Hun bruger sin Launer håndtaske for tavst og roligt at gøre hendes entourage opmærksom på at nu er det på tide at samtalen ophører. For eksempel som People Magazine fortalte ved at citere den royale historiker Hugo Vickers, “når Hendes Majestæt er klar til at afslutte en samtale eller en social begivenhed, så skifter hun håndtasken fra den ene arm til den anden, og signalerer dermed at det er på tide at hendes assistenter træder til og hun kan komme videre.”
Og det er ikke det eneste signal med tasken. The Telegraph har fundet frem få andre:
Hvis dronning placerer håndtaske på middagsbordet signalerer det at hun ønsker af nu skal det hele slutte om fem minutter. Hvis hun sætter den på gulvet, viser det hun ikke nyder samtalen og gerne vil ‘reddes’ af hendes hofdame. 
Så for Hendes Kongelige Højhed er denne mærkevare taske en pæn måde at fortælle nogen, at nu skal de bare gå væk. Et godt råd: Hvis du kommer i audiens hos dronningen, så gør det kort - og hold øje med hendes håndtaske.
Bonus fakta:: Dronningen benytter så sin øvrige beklædning til det modsatte. Bemærk, hvor skrigende farver hun benytter. Det er ikke tilfældigt - og ikke kun fordi hun holder af disse farver. "Ifølge hendes svigerdatter Sophie, Countess of Wessex," fortæller Reader's Digest, "ønsker dronningen at sikre sig at medlemmer af offentligheden kan få øje på hende i folkemængden.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails