lørdag den 9. januar 2021

Kina marcherer videre - hvordan hæmmer vi det?

Kina marcherer videre

Michael Ledeen 

Det er på tide at Vesten begynder at bedrage Kina.

Det har længe stået klart af kinesiske data systematisk er blevet forvansket af kinesiske journalister. I den oprindelige rapport til the Joint Congressional Commission, som jeg er medforfatter til, fastslog vi at alle kinesiske data er baseret på ‘opfindsomhed, ‘ fup.’ Den påstand har jeg gentaget adskillige gange.

Motivet for denne forvanskning er let at afsløre. Skatter der pålægges provinserne af Centraladministrationen i Kina efter data er indleveret. Provinsregeringerne ønsker ikke at dele deres formue, velstand med forbundsregeringen og således underbetoner de helt bevidst deres indkomst. 

Nettoeffekten af disse tiltag er at rapportere om faldende indkomster på forbundsniveau, hæmme den generelle beskatning af provinserne og få flere penge til at strømme til provinsregeringerne skattekister.

Det er derfor pengestrømmen til centralregeringen har været så lav i meget lang tid. Det er også grunden til den påfølgende undersøgelser af Kinas forbundsregering af de regionale administrationer, og stadig flere beskyldninger om snyd og bedrag af regionale embedsmænd.

 

Kina har indflydelse på alle kommunistpartier over hele verden for at sikre sig at man ved hvad disse partier har gang i, og for at sprede misinformation om pro-Sovjet operationer. Kampen mellem pro-Kina og pro-Rusland kræfter har været intens i årtier og vil uden tvivl fortsætte i årtier endnu. Det genoplivede venskab mellem Beijing og Moskva har ikke medført fred til de to nationer, da de konkurrerer om global indflydelse. Der er begrænset samarbejde, men ikke noget der ligner en strategisk alliance. Der er ingen aftale mellem de to tidligere supermagter og ingen detaljeret aftale om, hvordan man kan føre en fælles krig mod deres fælles fjender i Vesten, fra Nordafrika til Central-Sydamerika, fra Europa til Israel, fra Australien til New Zealand.

Den store debat om Kinas fremtid har været koncentreret om landets valgmuligheder i den nærmeste fremtid. Dette kan være kulturelle valg. Vil Beijing følge den amerikanske model, og dermed skabe ideologisk og politisk snæversynethed der ville gøre det umuligt for kineserne at konkurrere effektivt på det internationale marked? Eller vil man i stedet finde måder at konkurrere med Vesten på?

Det har længe været en grundlære ved moderne geopolitik at tidssvarende kreativitet kræver fri eksperimentering og at systemer der indfører barske og omgående regler uundgåeligt vil fejle. Det er derfor moderne autoritære stater så udbredt har anvendt underkastelse, tilpasning. At kopiere Vestens produktionsmetoder har gjort deres produkter som vores, og de stoler på vi udvikler de teknologi- og produktionskæder der skal til for at få systemet til at fungere. 

 

Det er op til Vesten af ‘bedrage’ Kina, lokke Beijing til at stjæle teknologi der ikke fungerer, derved bevare ægte hemmeligheder om vort militære system og gøre os i stand til at trænge ind i fjendens netværk. Hvis det ikke lykkes os vil vi overlade Kina kontrollen over moderne militær teknologi til deres godt trænede og disciplinerede mænd og kvinder.

https://www.frontpagemag.com/fpm/2020/12/china-marches-michael-ledeen/


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails