tirsdag den 27. december 2022

Hvad afslører nye dokumenter om JFK drabet?

 

Hvad afslører nye dokumenter om JFK drabet?

Robert Spencer 

Efter Tucker Carlson’s broadcast torsdag, hvor en CIA insider fortalte ham at han mente at bureauet var involveret i mordet på præsident John F. Kennedy, tweetede nevøen til den myrdede præsident, Robert F. Kennedy, Jr., “Den modigste nyhedsudsendelse i 60 år. CIAs mord på min onkel var et vellykket coup d’état som vort demokrati aldrig er kommet sig over. @TuckerCarlson.”

Slog CIA så John F. Kennedy ihjel eller hjalp man andre til at udføre det? Torsdagens frigivelse af over 13000 dokumenter relateret til drabet bringer os ikke meget nærmere et solidt svar end vi har til nu. Men RFK Jr.’s skråsikkerhed om udfordringen kommer ikke ud af det blå. Den grundlæggende kendsgerning at alle optegnelser stadig ikke er offentligt tilgængelig er mistænkeligt i sig selv. 

Frigivelsen af dokumenterne betyder at nu er 97% af materialet om drabet på JFK frigivet. Men hvad med de resterende 3%? Gamle Joe Bidens ‘rådgivere’ sagde i en udtalelse at “bureauer” - hallo - hvilke? - har bedt om at et “begrænset” antal dokumenter holdes tilbage. Udtalelsen forklarede at “midlertidig fortsat udsættelse til offentliggørelse af sådanne informationer er nødvendig for at beskytte mod en identificerbar skade på militærets forsvar, efterretningsoperationer, lovhåndhævelse, eller forhold med relationer til udenlandske nationer.”  

Hvilken skade ville kunne indtræffe for efterretnings operationer ved frigivelse af 60 år gammelt materiale, medmindre efterretningsagenturet , der krævede at dette materiale skulle holdes tilbage udmærket ved hvad det indeholder der vil have negative effekter på dets operationer i dag? Tilbageholdelsen af stadig flere dokumenter kommer selv efter the Mary Ferrell Foundation, der beskriver sig som “en non-profit organization engageret i ihærdige anstrengelser for at bringe tilgængelig og interaktiv historie til en ny generation af kritiske tænkere,” lagde sag an i oktober mod Old Joe og the National Archives, for at fremtvinge en frigivelse af de tilbageværende dokumenter vedrørende drabet. 

Vicepræsident for The Mary Ferrell Foundation’s, Jefferson Morley, som NBC News omtaler som “en ekspert i drabet og the CIA” bemærkede, “det er på høje tid at regeringen fik taget sig sammen og adlød ånden i,  og lovens bogstav,” henvisende til Bill Clintons befaling om at alle dokumenterne om JFK drabet blev frigivet 26. oktober 2017. “Dette drejer sig om vor historie og vor ret til at kende den.”  RFK Jr. kommenterede da saganlægget fra the Mary Ferrell Foundation blev indgivet. “Det var en monumental forbrydelse, en forbrydelse mod det amerikanske demokrati. Og det amerikanske folk har ret til at vide det. Loven kræver at optegnelserne frigives. Det er bizart. Det er næsten 60 år siden min onkel døde. Hvad skjuler de?” 

Ja hvad kan det være? Tidligere CIA agent Rolf Mowatt-Larssen sagde, “Det jeg tror er sket, kort fortalt, er at Oswald blev rekrutteret til et råt CIA plot. Denne gruppe af tre, fire eller fem skurke besluttede at deres opgave var at slippe af med Kennedy efter the Bay of Pigs og Cuba missilkrisen. De mente det var deres patriotiske pligt i betragtning af den trussel landet var underlagt på den tid, og deres synspunkter, der ville være mere hard-line eller mere radikalt anti-kommunistisk og mere politisk ekstrem.” 

Dette lyder som den sædvanlige indsats hos medierne for at lægge skylden på patrioter, og således skal man være noget skeptisk.  The Bay of Pigs hændelsen og Cuba missilkrisen viste faktisk at Kennedy var en radikal anti-kommunist om nogen; han kan være have været utilstrækkelig. At gå efter ham for hans uegnethed er ikke det samme som at indtage en hårdere linje end han gjorde om Amerikas holdning om kommunismen.

Men tanken om at CIA var involveret kan ikke blot afvises. Tilbage den 22. december 1963, præcis en måned efter mordet på Kennedy skrev tidligere præsident Harry S. Truman i the Washington Post “i nogen tid har jeg været foruroliget over den måde CIA er afveget fra sin oprindelige hensigt. Den er blevet operationel og til tider Regeringens forlængede arm. Dette har ført til uro og kan have forstærket vore vanskeligheder på adskillige eksplosive felter.” Han føjede til “Vi er vokset op som en nation der respekteret for vore frie institutioner og for vor evne til at holde fast i et åbent og frit samfund. Der er noget over den måde CIA har fungeret der kaster en skygge over vor historiske position og jeg føler vi har brug for at rette op.” 

Hvorfor mente Truman at det var nødvendigt at offentliggøre denne advarsel om CIA lige på det tidspunkt? Desuagtet hvad hans grunde kan have været blev der intet gjort for at reformere eller omstrukturere CIA. Nu efter vi har set CIA blande sig i regeringsforhold rundt om i verden, og efter  the Russian Collusion bedraget, og utallige andre indenlandske operationer der går ud på at sløre det amerikanske folks indsigt på mange områder er det så ikke ubestrideligt at CIA skulle have haft en hånd med i at få fjernet en siddende præsident. Hvis det er tilfældet burde CIA være lukket ned dengang, og hvis det viser sig at man var involveret dengang bør det lukkes ned nu, dog noget forsinket.

Det amerikanske folk har krav og brug for at kende CIAs rolle i drabet på Kennedy - ikke som sådan af historisk interesse, men for at få afgjort et vigtigt spørgsmål for vor nations fremtid i dag.

https://www.frontpagemag.com/rfk-jr-cias-murder-of-my-uncle-was-a-successful-coup-detat-from-which-our-democracy-has-never-recovered/


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails