tirsdag den 25. april 2023

Unges psykiske problemer eksploderer - hvorfor?

 

Unges psykiske problemer eksploderer - hvorfor? 


Andrea Widburg

Ny forskning fra CDC viser at under COVID æraen eksploderede brugen af Adderall blandt unge kvinder og teenage drenge. Hvis du dertil lægger antallet af unge mennesker der tager psykofarmaka midler mod depression kan man kun spekulere på om denne receptmedicin kunne være den bagvedliggende årsag til en masse problemer i Amerika.  

Jeg kender ikke særlig meget til Adderall ( eller det lignende middel Ritalin). Mine børn gik de første år på en Montessori skole og børn på Montessori får så at sige aldrig udskrevet ADHD midler. Det er fordi de ikke er tvunget til at sidde ved deres borde i timevis eller nægtes fysisk aktivitet fordi den kunne være for konkurrencepræget eller farlig. I stedet kan Montessori elever bevæge sig hele tiden gennem deres klasseværelse hvis de laver det de skal, og de får timer fri til leg hver dag. 

Plus, mine børn voksede op i et stabilt nabolag, hvor de konstant var optaget af fysiske lege, sammen med holdsport. Med andre ord, de havde masser af aktiviteter der sikkert lod deres ‘dyriske’ energi komme til udfoldelse i deres unge legemer. 

Det er ikke tilfældet for de fleste amerikanske skolebørn, hvilket jeg tror forklarer de fleste ADHD diagnoser i dag. Den nemmeste måde at få et barn til at sidde stille og fokusere er at udskrive Adderall. Det er en kombination af to amfetaminer - jo, den slags der gør voksne maniske og ofte farlige. De almindeligste bivirkninger er grumme: 

Bivirkningerne indbefatter således, fjendtlig indstilling, humørsvingninger, medicin betingede psykoser, depression, aggressiv opførsel, ændring i den mentale status, hallucinationer, manisk tilstand, sortsind og forestillinger om selvmord. 

Her i voksenalderen er de heller ikke immune over for bivirkningerne. Så hvorfor udskrives disse amfetaminer til børn? Vi gør det fordi virkningen hos Adderall er paradoksal: Frem for at gejle børnene op - sløver det dem. I udpræget grad bliver mange af dem afhængige og fortsætter med at tage Adderall længe efter de er blevet voksne. 


Adderall var allerede lærerens ven i amerikanske skoler før COVID, men siden COVID, er den blevet en svøbe:

ADHD lægemidler er blevet i stadig højere grad almindelig i de seneste år, men med lempelsen af receptpligtige lægemidler under pandemien gjorde dem tilgængelige med blot nogle få klik. 

En Centers for Disease Control and Prevention studium i dag viste at den største øgning i nye receptpligtige midler var blandt kvinder i 20’erne, med recepter stigende med cirka en femtedel fra 2020-2021. Udskrivningen er øget med cirka 8% til alle aldre og køn i det tidsrum.

The CDC anslår at 6% af kvinder i alderen 20 - 24 år nu tager midlerne. Den gruppe der mest sandsynligt får udskrevet ADHD medicin er stadig teennagedrenge mellem 10-14 år - med cirka 10%. Sort set det samme som før covid.  

Sammen med Adderall drukner Amerikas unge mennesker faktisk i et hav af psykofarmaka. Samtidig med teenagere kæmper med livet i den moderne æra, sætter læger dem på “antidepressive” midler i familien med the Selective Serotonin Reuptake Inhibitors (SSRI). Se blot på det voldsomt udbredte  Prozac. Midlets almindeligste bivirkninger omfatter symptomer som ængstelse, nervøsitet, akut forvirring, manisk tilstand, humørændringer, selvmorderiske tanker, reduktion i hukommelsen og ændring af personligheden. 

Image: Adderall by Tony Webster. CC BY 2.0.

Værre endnu så er der for nylig kommet frem at der er stor sandsynlighed for mangel på serotonin intet har at gøre med depression—hvilket betyder at de udskrevne lægemidler ikke fungerer efter formålet med dem.  Og som nævnt forårsager de mange bivirkninger stor lidelse og kan være årsag til, at patienten skader sig selv eller andre.

Angående det sidste så følger her en liste over børn i skoler der har begået eller ønskede at begå massemord, og som også var på psykofarmaka. Listen går tilbage til midten af 2019. Der er muligvis masser af forbrydelser der kunne føjes til. 

Der er også en liste over fire såkaldte "transkønnede" personer der begik massemord. Jeg er villig til at vædde om at de alle var på et eller andet receptpligtigt lægemiddel i Adderall eller SSRI familien. Med tanke på at en ca. 20 årig kvinde fra Tennessee, blev behandlet for mental lidelse, kunne jeg vældig godt tænke mig at få at vide hvilke lægemidler hun tog. 

Jeg er ikke fan af Scientology. Men ved dog at en ting havde man ret i for lang tid siden, at det unge amerikanske folk er i fare for at blive medicineret mod mangel på lykkefølelse knyttet til det at vokse op. Tænk over de unges følelsesmæssige verden: De er blevet bombarderet med falske apokalyptiske klimaforudsigelser, venstrefløjens aggressive indsats for tidlig seksualisering (med masser af hjælp fra Hollywood), isolationen ved de sociale medier, den endnu værre isolation gennem COVID og ved let adgang til marihuana. Læg dertil psykofarmaka og amfetaminer, og det er utroligt at mere ikke er gået endnu værre. 

https://www.americanthinker.com/blog/2023/03/is_this_statistic_one_of_the_reasons_there_are_so_many_school_shootings.html


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails